Program putovanja:

15.05./20.05.2019.

1.дан  – Полазак из Београда у поподневним часовима (у договрено време), и ноћна вожња кроз Србију и Македонију.

2. дан  – Долазак у раним јутарњим часовима у Солун. Обилазак цркве Св.Димитрија Солунског где су мошти овог дивног светитеља, заштитника града Солуна. Обилазак Солуна, а потом одлазак и посета српском војничком гробљу – Зејтинлику , а затим и манастиру Св.Јована Богослова у Суротију где је гроб старца Пајсија и мошти Св.Арсенија Кападокијског. Долазак у Паралију у касним поподневним часовима и смештај у хотел 2 или 3* у 1/2 и 1/3 собама са купатилом.

3.дан  – Ујутру полазак према Атини и долазак у јутарњим часовима у луку Пиреј и прелазак трајектом на Егину. Долазак у манастир Светог Нектарија на Егини и смештај у манастирском конаку (некатегорисан смештај) уколико добијемо благослов. Молитва за здравље и акатист светитељу.
Уколико не добијемо благослов за ноћење у манастиру смештај је предвиђен у Аг.Марини или неком другом месту на острву у хотелу/вили у 1/2, 1/3 или 1/4 собама са купатилом. Ноћење.

4. дан.  – Литургија у манастиру , а потом и обилазак манастира Свете Екатерине који се налази у непосредној близини. Послеподне повратак трајектом у Пиреј и одлазак у Атину и обилазак великих светиња – манастира Свети Јефрем и Пантократор. У вечерњим часовима долазак у хотел. Смештај у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом

5. дан  – Одлазак у Лаврио (Камаризу) на гроб старца Нектарија Виталиса којег је Свети Нектарије чудесно исцелио од рака плућа и који се помоиње у акатиту овом дивном чудотворцу. На упокојењу овом старцу народ је узвикивао „Свети Свети“ , а чуда на његовом гробу се већ дешавају. Полазак према Србији и обилазак манастира Преображења Господњег у Милесију где се налази келија Светог старца Порфирија Кавсокаливита.

6.дан  – Долазак у Београд у поподневним часовима.

– превоз аутобусом туристичке класе
– превоз трајектом до Егине и назад
– 1 ноћење у апартманима/хотелу на Егини у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама (Постоји могућност смештаја у манастирским конацима уколико добијемо благослов. Смештај је у том случају у вишекреветним собама)
– 1 ноћење у хотелу у 1/2 или 1/3 или 1/4 собама у хотелу  3* у Атини (или околини)
– 1 ноћење у апартманима у Паралији
– водство (лиценцирани водич са знањем Грчког) и организацију пута

– оброке
– међународно осигурање
– индивидуалне трошкове

Podeli: