Незаборавни Васкрс на Крфу и Егини

Program putovanja:

25.04/01.05.2019.

1. ДАН – четвртак – 25.04.2019.
Окупљање групе у вечерњим часовима на паркингу СРЦ Милан Гале Мушкатировић – бивши „25 мај.“ у Београду. Путовање кроз Србију, Македонију и Грчку са успутним задржавањима ради одмора, пасошких и царинских формалности.

2. ДАН – Велики петак – 26.04.2019.
Долазак у Игуманицу у раним јутарњим часовима и прелазак трајектом у град Крф.
Велики петак је најстарија церемонија која се слави још од 16.века, на тај дан се износи плаштаница и праве се литије по целом граду. Присуствовање литији као и посета Српској кући где ће нас дочекати наш љубазни домаћин и кустос музеја Српске куће, Г-дин Љубомир Сарамандић. Факултативни одлазак бродићем на острво Видо, обилазак костурнице као и полагање венца у Плаву гробницу. Одлазак до места Гувија, споменика на месту првог искрцавања Српске војске на острво Крф. Одлазак до хотела или апартмана и смештај у 1/3 и 1/4 собама са купатилом (1/1 и 1/2 собе се раде на упит уз доплату).Слободно време. У вечерњим сатима могућ одлазак градским превозом до града Крфа где би се присуствовало изношењу последње Плаштанице из Митрополије. Повратак у апартмане. Ноћење.

3. ДАН – Велика Субота – 27.04.2019.
Окупљање групе у раним јутарњим часовима и одлазак у цркву Светог Спиридона. Јединствена је прилика присуствовати свечаној литији као и изношењу моштију Светог Спиридона – чудотворца, иначе заштитника острва Крф. У 11ч. присуствовање јединственој церемонији Бацања врчева. По завршетку церемоније слободно време у граду. а потом повратак у апартмане-хотел. Слободно време за одмор. Окупљање групе у 20:00 ч и одлазак до града Крфа. На једном од најлепших тргова у Европи- Спианада , заједно са више десетина хиљада људи, под светлошћу запаљених свећа бићемо део величанствене и јединствене прославе Васкрса уз литију. Затим наступа парада филхармонијских оркестра са незаборавним ватрометом који ће употпунити ово магично вече. Повратак у апартмане у веома касним вечерњим часовима. Ноћење.

4. ДАН – ВАСКРС – Недеља – 28.04.2019.
Окупљање групе у раним јутарњим часовима. Одлазак на Васкршњу литургију у град Крф. Мало слободног времена и одлазак у луку. Пловидба трајектом до Игуменице и путовање према Патри. Обилазак храма Светог Андреја Првозваног у којем се налази део моштију овог светитеља као и крст на којем је био разапет. Одлазак до хотела и смештај у 1/3 и 1/4 собама са купатилом у околини Атини (1/1 и 1/2 собе се рате на упит уз доплату). Ноћење.

5. ДАН – Понедељак – 29.04.2019.
Доручак, а потом одлазак до манастира Пантократор у околини Атине у којем се чудеса дешавају свакодневно, те одлазак до Камаризе и посета цркви Светог Нектарија коју је саградио старац Нектарије Виталис којег је чудесно исцелио Свети Нектарије, што се помиње и у акатисту овом дивном светитељу. Посетићемо и гроб старца Нектарија на којем се већ дешавају чудеса. Потом одлазак до луке Пиреј, и прелазак на Егину. Посета манастиру Свете Тројице и Светог Нектарија и поклоњење моштима овог великог чудотворца. Аактист светитељу, те вечерња служба. Смештај у конацима (у некатегорисаном смештају). Уколико се деси да не добијемо благослов, ноћење ће бити у апартманима у Агиа Марини или неком другом месту на острву у 1/3 или 1/4 собама са купатилом. Ноћење.

6. ДАН – УТОРАК – 30.04.2019.
Света литургија у манастиру и слободно време за молитву. Полазак послеподне трајектом за Пиреј, а потом аутпутем кроз Грчку и Македонију за Београд.

7. ДАН – СРЕДА – 01.05.2019.
Долазак ујутру у Београд.

– превоз аутобусом туристичке класе
– превоз трајектом Игуменица – Крф – Игуменица (или Игуменица – Лефкими – Игуменица)
– превоз трајектом на релацији Пиреј – Егина – Пиреј
– 2 ноћења (у апартманима или хотелу 2 или 3*) у Ипсосу, Дасији или Гувији у 1/3 или 1/4 са купатилом
– 1 ноћење са доручком у хотелу 2 или 3* околини Атине у 1/3 или 1/4 са купатилом
– 1 ноћење у манастирским конацима (вишекреветне собе – некатегорисан смештај) или апартманима у неком месту на острву Егина у 1/3 или 1/4 са купатилом
– водство и организацију пута
– Вожњу бродићем до острва Видо

– оброке
– међународно осигурање
– индивидуалне трошкове

Podeli: