Sejšeli Januar 2023

Program putovanja:

SEJŠELI AVANTURA

THE BEST OF MAHE 

13.01 – 22.01.2023. 

10 DANA / 7 NOĆI

1. dan (13.01.): Beograd – Doha

Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Avion za Dohu poleće u 15:40h, broj leta QR 232. Sletanje u Dohu u 11:45h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 7h i 35 minuta.

2. dan (14.01.): Doha – Mahe: Beau Vallon

Avion za Mahe poleće u 02:20h, broj leta QR 678. Sletanje na Mahe u 08:35h po lokalnom vremenu. Nakon graničnih formalnosti sledi transfer do smeštaja na ostrvu Mahe – najveće i jedinstveno ostrvo u arhipelagu, sa drvenim kreolskim kućama, kolonijalnim zgradama, francuskog i britanskog duha, malim radnjama, usamljenim plažama i bujnom vegetacijom u srcu svega toga. Gusta džungla ostrva Mahe izdiže se iznad nestvarnog Indijskog okeana, slikovite plaže mekog peska pozivaju vas na apsolutnu relaksaciju, dok će izolovane uvale, čiste tirkizne vode, koje svetlucaju u pozadini moćnih granitnih kula učiniti da se osećate kao da ste u Raju. Dolazak i check in u smeštaj. U dogovoreno vreme sledi info-sastanak sa vodičem i bliže upoznavanje planiranih aktivnosti za naredne dane, nakon čega odlazimo do plaže Beau Vallon, gde ćemo se opustiti uz zvuke indijskog okeana i tople sunčeve zrake. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan (15.01.)Mahe: Eden vidikovac -Morne – Sauzier vodopad – Port Launay beach (opciono ZIP line)

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili predlažemo fakultativni izlet i obilazak ostrva Mahe. Krećemo se putem kroz najveći Nacionalni park na Sejšelima koji pokriva više od 20% područja ostrva. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara odakle se pruža prelep pogled na grad Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva i uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Kraću pauzu za fotografisanje pravimo na najpoznatijem vidikovcu ostrva Mahe – Eden vidikovac, nakon čega dolazi na red obilazak vodopada Sauzier gde ćemo uživati u kupanju i plivanju, očaravajućoj prirodi i zvucima vodopada skrivenog u srcu džungle. Za nepropustiti! Nakon obilaska nastavljamo do plaže Port Launay. Za one koji žele malo više avanture i adrenalina predlažemo fakultativno ZIP line koji se nalazi u blizini plaže Port Lounay. Uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama. U kasnim popodnevnim satima povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (16.01.): Mahe: Razgledanje Viktorije – Anse Soleil beach – Petit Anse beach

Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni izlet, na kojem ćemo obići glavni grad Sejšela, kao i dve prelepe plaže ostrva Mahe. Nakon doručka krećemo u obilazak najmanje prestonice na svetu, šarmantnog gradića Victoria. Pešačka tura po gradskom jezgru. Imaćete priliku da vidite zaštitni znak Sejšela simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Nastavljamo dalje ka hindu hramu „Arulmigu Navasakti Vinayagar Temple“ posvećenom Bogu sigurnosti i prosperiteta, zatim najvećoj katoličkoj crkvi na Sejšelima „Cathedrale de l’Immaculee- Conception de Victoria“ okruženoj prelepim dvorištem, nadbiskupiji Domus sagrađenoj od granita, za koju može da se kaže da je najimpresivnija građevina na Sejšelima. Poseta lokalnoj pijaci Selwin Clark – društveno srce Viktorije gde ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku da se upoznamo sa kreolskim običajima i čuti priče o svakodnevnom životu lokalnog stanovništva. Nakon obilaska Viktorije odlazak do čuvene destilerije lokalnog ruma Takamaka, gde ćemo moći bolje da se upoznamo sa tradicionalnim načinom dobijanja ovog pića kao i ukusima različitih vrsta ovog proizvoda. Nakon degustacije i opuštanja uz Takamaka rum, put nas dalje vodi do plaže Anse Soleil, gde ćemo nastaviti sa uživanjem i upijanjem sunčevih zraka. Preporučujemo da probate kreolske specijalitete u lokalnom restoranu na ovoj plaži, po veoma pristupačnim cenama. U dogovoreno vreme selimo se do plaže Petite Anse, koja se nalazi u sklopu rizorta “Four Seasons Resort Seychelles”. Plaža važi za jednu od najlepših na ostrvu Mahe. Za one koji žele da se sklone od sunca zaklon mogu potražiti u hladu tropskog rastinja i palmi. U popodnevnim satima sledi povratak u smeštaj. Po dolasku imamo slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan (17.01.): Mahe: Top Soleil beach – Sunset beach

Dan rezervisan za fakultativni izlet, na kojem možemo iskusiti i doživeti severo-zapad ostrva Mahe i plaže koje nude puderast beli pesak, kristalno čistu vodu, bogat morski svet i beskrajan plavi horizont. Krećemo ka plaži Top Soleil, dragulju ovog dela ostrva Mahe, sa koje se vidi kao na dlanu malo ostrvo Lilot. Majka priroda se poigrala i stvorila nestvarnu kreaciju za uživanje i hedonizam. Odmaramo se ispod palmi, sunčamo i kupamo. Nakon ove plažne lepotice, u popodnevnim satima, odlazimo na plažu Sunset Beach gde ćemo uz svež kokos ili koktele dočekati spektakularni zalazak sunca, kakav se samo na Sejšelima može doživeti. Upravo ovde kreiramo očaravajuće fotografije, poput onih sa najlepših razglednica. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj.  Slobodno veče. Noćenje.

6. dan (18.01.): Mahe: Marine park – Moyenne island – Cerf island

Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili vam predlažemo fakultativni izlet Marine parkMoyenne Island i Cerf Island. Na 20 minuta od ostrva Mahe nalazi se prvi nacionalni park u zapadnom Indijskom okeanu, Sainte Anne. Osnovan 1973. ovaj dragulj prirode poznat je kako po širokoj paleti boja podvodnog sveta tako i po prelepim smaragdnim plažama. Park obuhvata šest malih ostrva, među kojima su Cerf i Moyenne svakodnevno dostupna za posetioce. Veličanstveni koralni vrtovi, polja morske trave i ribe najrazličitijih boja, šara, oblika i veličina privlače ljubitelje ronjenja i snorkelinga iz celog sveta. Dan započinjemo vožnjom brodićem i odlaskom na pravi mali tropski raj, ostrvo Moyenne. Imaćemo priliku da posetimo centar za zaštitu ugrožene vrste kornjača i da slobodno šetamo sa ovim divnim životinjama. Nakon obilaska ostrva, odlazimo na snorkeling- gde uplovljavamo u sasvim novi svet pun raskošnih boja i oblika. Izlet ćemo završiti ručkom na plaži na Cerf ostrvu, nakon čega ćemo se uputiti nazad ka Beau Vallonu i smeštaju. Slobodno vreme. Noćenje.

7 . dan (19.01.): Mahe / Praslin – Valle De Mai – plaža Anse Lazio

Slobodni dani na Maheu ili vam predlažemo trodnevni fakulatativni izlet na Praslin i La Digue. Nakon doručka sledi check out iz soba i u dogovoreno vreme ukrcavamo se na brod za ostrvo Praslin na kome se nalaze neke od najlepših plaža na svetu. Dolazak na Praslin i transfer do smeštaja, ostavljamo stvari i nakon kraćeg odmora krećemo u obilazak ostrva. Odlazimo prvo do rezervata prirode Valle De Mai koji se nalazi na UNESCO listi svetske baštine, doma retke vrste palme Coco de Mer čije seme važi za najveće na svetu, čuvenog crnog sejšelskog papagaja i neobično lepe flore i faune. U pratnji vodiča provlačimo se kroz gustu vegetaciju, slušamo pesmu endemičnih vrsta ptica i uživamo u energiji zapanjujuće prirode. Nakon obilaska polako se spremamo za nastavak avanture i krećemo prema plaži Anse Lazio, koja važi za najlepšu plažu na svetu! Od lokalaca kupujemo voće i pronalazimo svoje mesto na plaži, na mekom belom pesku, okruženi oblim granitnim stenama u prirodnom hladu palmi. Vreme za odmor i relaksaciju. Pravimo nezaboravne fotografije i kupamo se u tirkizno plavoj vodi. Ako Raj postoji na zemlji upravo se nalazi na ovoj lokaciji. Slobodno vreme do polaska ka smeštaju. Dolazak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan (20.01.): Mahe / Praslin – La Digue – Praslin

U jutarnjim časovima odlazimo do luke, ukrcavamo na brodić i krećem La Digue-a. Poput nekadašnjih istraživača divimo se istim prizorima dok prilazimo bezvremenskom ostrvu La Digue, gde je duh tradicije i dalje očuvan a priroda i plaže magične. Ostrvo je okruženo koralnim grebenima, sa posebnim šarmom, impresivnom prirodom i nestvarnim pejzažima. Po dolasku na ostrvo, sedamo na bicikle, vozimo se i istražujemo egzotične predele. Naša prva stanica je L’Union Estate gde ćemo imati priliku da vidimo i hranimo džinovske kornjače – Aldabra. Nakon ovog jedinstvenog iskustva ostatak dana provešćemo na jednoj od najpoznatijih plaža u svetu Anse Source d’Argent. Okruženi impozantnim granitnim stenama, odmaramo se na belom pesku i kupamo u toploj i kristalno čistoj vodi Indijskog okreana. Maske za snorkling su ovde obavezne! Okruženi šarenim ribicama, imaćete utisak da se nalazite u džinovskom egzotičnom akvarijumu. Slobodno vreme za istraživanje lokalnih plaža i uživanje u nestvarnim pejzažima. U dogovoreno vreme povratak brodićem na Praslin i transfer do smeštaja. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan (21.01.): Mahe / Praslin: Anse Georgette beach – Mahe – Doha

Pakujemo se, check out iz smeštaja, kofere ostavljamo u sobu za prtljag i imamo slobodan dan pred večernji polazak na aerodrom. Predlažemo fakultativno odlazak na plažu Anse Georgette koja se nalazi u sklopu luksuznog rizorta „Constance Lemuria“, gde ćemo imati priliku da uživamo u nestvarnim prizorima i bojama prirode koji ovu plažu čine fascinantnom. Dok sumiramo utiske želimo, ali ne možemo izaći iz savršenog toplog indijskog okeana. Dok nam lokalci, uz nezaobilazan osmeh spremaju šarenu voćnu salatu na improvizovanim štandovima, mi se izležavamo na belom toplom pesku u prirodnom hladu palmi. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma na ostrvu Mahe gde se čekiramo na let za Dohu. Let za Dohu je u 23:55h, broj leta QR 679.

10.dan (22.01.): Doha – Beograd

Sletanje u Dohu u 03:55h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova je 3h i 10 minuta. Avion za Beograd poleće u 07:05h, broj leta QR 231. Sletanje u Beograd u 10:35h po lokalnom vremenu. Kraj programa.

NAPOMENA:

*Viza za Sejšele nije potrebna za vlasnike crvenih biometrijskih pasoša za turistički boravak do 90 dana.

Dokumenta potrebna za putovanje na Sejšele:

1) Minimum 2 slobodne strane u pasošu
2) Pasoš koji mora biti važeći najmanje 6 meseci nakon povratku sa putovanja.

COVID-19 uslovi ulaska

Za putovanje na Sejšele  neophodno je da ispunite sledeće uslove:

 • USLOVI ZA ULAZAK NA TERITORIJU SEJŠELA ZA VAKCINISANE PUTNIKE:
  Putnici koji su vakcinisani sa minimum 2 doze vakcine, odnosno buster dozom ukoliko je od datuma kada je primljena poslednja doza prošlo više od 6 meseci, mogu putovati na Sejšele samo uz potvrdu o vakcinaciji. Deca uzrasta od 12 – 18 godina mogu putovati sa potvrdom dve primljene doze vakcine.
 • USLOVI ZA ULAZAK NA TERITORIJU SEJŠELA ZA NEVAKCINISANE ILI DELIMIČNO VAKCINISANE PUTNIKE:
  Putnici koji nisu u potpunosti vakcinisani za putovanje na Sejšele moraju posedovati negativan test na Covid-19 (brzi antigenski ili PCR test). Vreme uzorkovanja PCR testa ne sme biti starije od 72h od momenta poletanja aviona iz Beograda, odnosno 24h ukoliko se putnik odluči da uradi brzi antigenski test. Izuzetak su putnici koji poseduju potvrdu da su preležali Covid-19 minimum 14 dana pre putovanja a najkasnije 12 nedelja od momenta ulaska na teritoriju Sejšela, i deca uzrasta do 12 godina, koja mogu putovati na Sejšele bez potvrde o vakcinaciji ili testa na Covid-19.

*Sve navedene informacije su trenutne i podložne promeni u svakom trenutku bez prethodne najave.

 *Za validne informacije molimo vas da posetite sledeći link:  Ministarstvo Spoljnih Poslova Republike Srbije.

 • Povratnu avio kartu redovna linija (Beograd – Mahe – Beograd sa presedanjem u Dohi- ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 23kg prtljaga
 • Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
 • Smeštaj na ostrvu Mahe u hotelu 3* na bazi 7 noćenja sa doručkom – kontinentalni (1/2 i 1/3 sobe sa klimom)
 • Troškove organizacije putovanja
 • Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije
 • Vizu za Sejšele (Državljanima Republike Srbije vlasnicima crvenog biometrijskog pasoša nije potrebna viza za boravak do 90 dana na Sejšelima)
 • Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
 • Individualne troškove
 • Fakultativne izlete i obilaske
 • Hranu
 • Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
 • Osiguranje od otkaza putovanja
 • Putno zdravstveno osiguranje i osiguranje u slučaju kovida na destinaciji / osigurana suma 15000€
 • MAHE: Top Soleil + Sunset plaža – 40€

U prepodnevnim časovima krećemo ka severo-zapadnom delu ostrva Mahe i jednoj od njegovih najlepših plaža – Top Soleil. Uživaćemo u pogledu na beskrajno plavi horizont sa jedne, i omaleno ostrvo Lilot sa druge strane. Majka priroda se na ovom mestu poigrala i stvorila nestvarnu kreaciju za uživanje i hedonizam. Kupanje i chill na belom,puderastom pesku. U popodnevnim satima odlazimo na plažu Sunset, gde ćemo uz svež kokos, koktele dočekati spektakularni zalazak sunca, kakav se samo na Sejšelima može doživeti. U dogovoreno vreme povratak u smeštaj.

Izlet obuhvata: Povratni transfer i uslugu vodiča.

 • MAHE: Eden vidikovac + Nacionalni park Morne + Sauzier vodopad + plaža Port Launay – 40€

Krećemo se putem kroz najveći Nacionalni park na Sejšelima Morne koji pokriva više od 20% područja ostrva. U okviru ove zelene šume leži planinski lanac Morne koji dostiže visinu od 905 metara odakle se pruža prelep pogled na Viktoriju. Prolazimo krivudavim putevima kroz planine pored plantaža čajeva i uživamo u miru i tišini okruženi tropskim palmama i egzotičnim voćem. Kraću pauzu za fotografisanje pravimo na najpoznatijem vidikovcu ostrva Mahe – Eden vidikovac, nakon čega dolazi na red obilazak vodopada Sauzier gde ćemo uživati u kupanju i plivanju, prelepoj prirodi i zvucima vode. Nakon obilaska nastavljamo do plaže Port Launay. Za one koji žele malo više avanture i adrenalina predlažemo fakultativno ZIP line koji se nalazi u blizini plaže Port Lounay.

Izlet obuhvata: Povratni transfer, ulaznicu za vodopad i uslugu vodiča.
Napomena: Za one koji žele malo više avanture i adrenalina predlažemo ZIP line u blizini plaže Port Lounay (uz doplatu od 60€)

 • MAHE: Viktorija pešačka tura + plaža Anse Soleil + plaža Petite Anse – 40€

Obilazak najmanje prestonice na svetu šarmantne Viktorije. Pešačka tura po gradskom jezgru, videćemo zaštitni znak Sejšela simpatičnu i umanjenu verziju Big Bena. Podignut je 1903. godine u čast Kraljici, guverner iz tog perioda na svom putovanju u Londonu video je Big Ben i naredio da se i u Viktoriji napravi mala replika. Nastavljamo dalje ka šarenolikom Hindu hramu posvećenom Bogu sigurnosti i prosperiteta, najvećoj katoličkoj crkvi na Sejšelima okruženoj prelepim dvorištem, nadbiskupiji Domus sagrađenoj od granita za koju može da se kaže da je najimpresivnija građevina na Sejšelima, Prirodnjačkom muzeju Sejšela. Poseta lokalnoj pijaci Selwin Clark – društveno srce Viktorije gde ćemo zadovoljiti sva čula i imati priliku da se upoznamo sa kreolskim običajima i svakodnevnim životom. Nakon obilaska odlazak do plaže Anse Soleil, nakon čega se selimo do plaže Petite Anse. Kupanje u kristalno čistoj vodi i sunčanje na plažama nestvarne lepote. Za one koji žele da se sklone od sunca zaklon mogu potražiti u hladu tropskog rastinja i palmi.

Izlet obuhvata: Pešačka tura i obilazak Viktorije, povratni transfer i uslugu vodiča.

 • MAHE: Marine park + Moyenne island + Cerf island – 125€

Na 20 minuta od glavnog ostrva Mahe nalazi se prvi nacionalni park u zapadnom Indijskom okeanu, Sainte Anne. Osnovan 1973. ovaj dragulj prirode poznat je kako po širokoj paleti boja podvodnog sveta tako i po prelepim smaragdnim plažama. Park obuhvata šest malih ostrva, medju kojima su Cerf i Mojen svakodnevno dostupna za posetioce. Veličanstveni koralni vrtovi, polja morske trave i ribe najrazličitijih boja, šara, oblika i veličina privlače ljubitelje ronjenja i snorklinga iz celog sveta. Dan počinjemo vožnjom brodićem i odlaskom na pravi mali tropski raj, ostrvo Mojen. Nakon obilaska ostrva imaćemo slobodno vreme za plažu i uživanje. Zatim odlazimo na snorkling na kom ćemo uploviti u sasvim novi svet pun raskošnih boja i oblika. Imaćemo priliku da posetimo centar za zaštitu ugrožene vrste kornjača i da slobodno šetamo sa ovim divnim životinjama. Izlet ćemo završiti ručkom na plaži na Cerf ostrvu, nakon čega ćemo se uputiti nazad ka smeštaju.

Izlet uključuje: povratni autobuski transfer, povratni brodski prevoz izmedju ostrva (glass bottom), dve flašice vode, ulaznice za Moyenne ostrvo, opremu za snorkling, ručak na bazi švedskog stola na ostrvu Cerf i vodiča.

 • MAHE: Ostrva Praslin i La Digue – 300€

Pridružite nam se u nezaboravnoj trodnevnoj avanturi, poseti šarmantnim ostrvima Praslin i La Digue kako bi na pravi način doživeli jedinstvenu prirodu. Posetićemo Valle de Mai, prirodno čudo, bićemo opčinjeni praistorijskom šumom zamrznutom u vremenu. Ne postoji ni jedno drugo mesto na svetu poput Valle de Mai-a. Nakon ove posete idemo na plažu Anse Lazio, koja važi za najlepšu plažu na svetu! Na ostrvu La Digue imamo priliku da se družimo sa džinovskim kornjačama i odmaramo na plaži Anse Source d’Argent, odakle se pruža pogled jedinstveni granitni pejzaž.

Izlet uključuje: povratni autobuski transfer hotel-luka hotel, transfer brodom Mahe-Praslin-La Digue-Mahe, 2 noćenja na Praslinu (hotel 3*), ulaznice za Valle de Mai i  Nacionalni park La Digue, rentiranje bicikle na La Digue, usluge lokalnih vodiča i pratioca/vodiča grupe na srpskom jeziku.

Podeli: