Tajland Zima 2020

Program putovanja:

Dan 1

BEOGRAD – BANGKOK

Došlo je vreme da krenemo na ovo dugo iščekivano putovanje. Sastanak na aerodromu ‘’Nikola Tesla’’ u dogovoreno vreme. Krećemo ka Tajlandu, zemlji budizma i rajskih plaža. Let do Bangkoka sa presedanjem.

Dan 2

BANGKOK

Slećemo u Bangkok, transfer do hotela smeštenog u centru Bangkoka. Bangkok je jedan od najposećenijih i najinteresantnijih gradova u Aziji. Prestonica zemlje je od 1782. godine. Godinama je nosio epitet Venecije istoka zbog mnogobrojnih kanala reke Čao Praja na kojima se nalazi. Bangkok danas predstavlja jednu od najmodernijih metropola regiona, spoj nespojivog, ogromnih palata i hramova u starom delu grada i nebodera u novom delu. Prvi dan je rezervisan za odmor i upoznavanje azijske kuhinje. Noćenje.

Dan 3

BANGKOK

Nakon doručka krećemo u obilazak starog Bangkoka, Velike kraljevske palate (Grand Palace) u čijem kompleksu se nalazi Hram smaragdnog Bude, kao i u obilazak hramova Wat Arun (Hram izlazećeg sunca), Wat Poo (Hram ležećeg Bude) i Golden Mount (Wat Saket). Posetićemo i Kinesku četvrt i Hram Wat Traimit sa zlatnom statuom Bude teškom 5,5 tona. U večernjim satima ići ćemo u Red Light District Bangkoka – Soi Cowboy i Patpong… Očekujte magičan provod… Noćenje.

Dan 4

BANGKOK

Trećeg dana boravka u Bangkoku ćemo napraviti izlet na Floating Market (ploveću pijacu) na kojoj ćemo kupiti poneki suvenir, a potom jahati slonove kroz tajlandske džungle. Ako ostane vremena možemo posetiti i Siam Ocean World Aquarium. Noćenje.

Dan 5

BANGKOK – PHUKET

Pakujemo stvari, napuštamo Bangkok i krećemo na Phuket gde ćemo da odmaramo i uživamo na prelepim plažama. Noćna vožnja autobusom.

Dan 6

PHUKET

Stižemo na ostrvo Phuket u jutarnjim časovima, transfer do smeštaja u Patong Beach-u, sledi upoznavanje sa okolinom. Noćenje.

Dan 7 – 14

PHUKET (8 noćenja)

Stižemo na ostrvo Phuket u jutarnjim časovima, transfer do smeštaja u Patong Beach-u, koji važi za jedno od najposećenijih turističkih mesta na Tajlandu. Phuket je najveće tajlandsko ostrvo koje je mostom povezano sa kopnom i  nalazi se na obalama Andamanskog mora. Prelepe peščane plaže, providno plava voda, stenoviti brežuljci, zelenilo i egzotične životinje  čine da ovo ostrvo izgleda kao pravi tropski raj. Na ovom mestu nekada je bila džungla, a sada ga krase prelepi hoteli, marine, plantaže kaučuka, banana, kokosa i ananasa. Mnoštvo klubova i barova interesantnog sadržaja, duge peščane uvale i dobro organizovani izleti do susednih ostrva glavni su razlog velike popularnosti ovog mesta.

Idemo na fakultativni izlet koji uključuje obilazak Phi Phi arhipelaga i Khai ostrva gliserom. Tokom izleta obilazimo najveće i jedino naseljeno ostrvo Phi Phi arhipelaga Phi Phi Don. Idemo I na snorkeling u Loh Samah bay, obići ćemo pećinu Viking cave i posetiti plažu Monkey beach na kojoj živi na stotine majmuna. U povratku sa Phi Phi-ja svratićemo na Khai ostrvo kako bismo još malo uživali u prelepom Andamanskom moru. Imaćemo priliku da posetimo i najlepša ostrva nacionalnog parka Phan Nga Bay brodom. Tokom izleta ćemo otići na ostrva Panak i Koh Hong, gde ćemo jedino kanuima uspeti da dopremo do najskrivenijih pećina i laguna. Sledeće ostrvo koje ćemo posetiti je Koh Tapu (James Bond Island), koje je postalo poznato nakon što su na njemu snimane scene iz filma “The Man with Golden Gun”. Na izletima ćemo videti pejzaže koji ostavljaju bez daha.

Noću akcijamo po lokalnim klubovima i ispijamo koktele u čuvenoj Bangla ulici,  idemo na Simon Cabaret Ladyboy predstavu sa transvestitima. Fantasy show je na top 10 listi atrakcija Puketa koju ne biste smeli propustiti. Performans inspirasan bogatim kulturnim nasleđem Tajlanda, pokazuje svu lepotu i šarm kraljevine putem najsavremenijih specijalnih efekata.  Ostrvo definitivno pruža mir i utočište za one koji žele odmor na skrivenim plažama, ali je ujedno i meka za party manijake koji zabavu mogu pronaći i na velikim žurkama, na kojima nastupaju najpoznatiji svetski  Dj-evi.

Dan 15

PHUKET – BEOGRAD

Slobodno prepodne. Transfer do aerodroma na Phuketu u popodnevnim časovima i let za Beograd sa usputnim presedanjem.

Dan 16

BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Bangkok
 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Phuket – Beograd
 • Smeštaj u hotelima 2*-3* ( 1 /2 ,1/3 sobe ) na bazi 12 noćenja ( 3 Bangkok i 9 Phuket )
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka
 • Viza za Tajland 50 eura
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uzeti u agenciji )
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi
 • Doplata za avio transfere na destinaciji

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 30 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika za realizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 10 dana pre početka putovanja.
 • Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje, pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.

Koh Phi Phi i Khai ostrva (privatna tura)

Celodnevni izlet uključuje obilazak Phi Phi arhipelaga i Khai ostrva gliserom (privatni transfer). Phi Phi arhipelag je grupacija od 6 ostrva, od kojih su najznačajniji i najposećeniji Phi Phi Don i Phi Phi Leh. Naša prva stanica je najveće i jedino naseljeno ostrvo Phi Phi arhipelaga Phi Phi Don. Nakon obilaska Phi Phi Don-a zaustavićemo se na drugom po veličini Phi Phi Leh, gde ćete imati priliku da se kupate na jednim od najlepših plaža na svetu. Idemo i na snorkeling u Loh Samah bay, obići ćemo pećinu Viking cave i posetiti plažu Monkey beach na kojoj živi na stotine majmuna. Pravimo nezaboravne fotografije i hranimo majmune u njihovom prirodnom staništu, dok se istovremeno divimo horizontu i kristalno plavom moru. U povratku sa Phi Phi-ja svratićemo na Khai ostrvo kako bismo još malo uživali u prelepom Andamanskom moru. Inače, ovaj arhipelag u svetu je postao poznat nakon snimanja čuvenog filma sa Leonardom Di Carpiom ”The Beach“.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Povratni transfer gliserom do Phi Phi ostrva i Khai ostrva
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
 • Oprema za snorkeling
 • Voće i sokovi na gliseru
 • Takse za nacionalni park

Damnoen Saduak Floating Market i jahanje slonova (privatna tura)

Ovaj fakultativni izlet uključuje obilazak Damnoen Saduak Floating Market-a, najpoznatije ploveće pijace na Tajlandu i jahanje slonova. Na plovećim pijacama se roba prodaje i kupuje iz čamaca. Datiraju još iz davnih perioda, kada je vodeni transport bio izuzetno važan deo svakodnevnog funkcionisanja. Danas su Ploveće pijace pre svega turistička atrakcija, koja omogućava brojnim turistima da bolje upoznaju kulturu i način života domaćeg stanovništva. Na Damnoen Saduak Floating Market-u ćemo osetiti pravi duh tajlandskog života; videćemo kako funkciniše trgovina “sa vode”: ukrcaćemo se u čamce i potom, iz njih razgledati i kupovati najrazličitije voće i povrće karakteristično za Tajland: rambutan, dragon fruit, mango, ananas…i probati neke od gotovih tajlandskih specijaliteta među kojima su najpopularnije Som Tum (salata sa papajom) i Boat Noodles (nudle sa svinjetinom i junetinom u soja sosu), a zasladićemo se i čuvenim Mango sticky rice-om (mango sa pirinčem). Na ovoj pijaci se mogu naći i različiti suveniri i predmeti tipični za Tajland. Nakon obilaska ovog fascinantnog mesta, punog boja, mirisa i ukusa, nastavljamo put ka džungli u kojoj ćemo jahati slonove, i doživeti nezaboravnu Disko Drugar avanturu.

Cena izleta: 45€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do “Floating Market”-a (kombi i brodić)
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Vožnja čamcima po “Floating Market”-u
 • Jahanje slonova u trajanju od 30 min
 • Ručak

Similan ostrva

Snorkeling sa retkim životinjskim vrstama, kroz najspektakularnije koralne grebene i uzbudljive stene, kao i rajski odmor na dugim belo koralnim peščanim plažama uz kristalno plitko plavo more, neke su od atrakcija jednodnevnog fakultativnog izleta na Similan ostrvima. Naša prva stanica do koje stižemo gliserom od Phuketa jeste Koh Payu, a nakon snorkelinga na ovom ostrvu odlazimo do Koh Miang gde ćemo uvaljeni u ležaljke uživati u najlepšem pogledu na spektakularne plaže, šume i čisto belo-plavo more. Similan ostrva su 1982. godine proglašena za Nacionalni park, a morska stvorenja kao što su parrotfish doprinela su da se formiraju kristalno bele peščane plaže. Ova ostrva imaju više od 200 jedinstvenih koralnih grebena, pa ne čudi što predstavljaju jednu od najlepših atrakcija Tajlanda. Nakon ručka, put nas vodi ka Koh Bangu, na još jedan snorkeling, a potom odlazimo do ostrva Similan i čuvenog vidikovca Sail Rock gde ćemo posmatrati slikovite gromade grebena i kamena, koje kao da su sakupljane od drevnih vrsta divova i kasnije ostavljana u čudesnim gomilama. Ova ostrva napuštamo u poslepodnevnim časovima sa sećanjima na jedinstvene podmorske kanjone i šarolike koralne vrtove.

Cena izleta: 65€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer od hotela do luke
 • Povratni transfer gliserom do Similian ostrva
 • Oprema za snorkeling
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Ručak
 • Ulaznica za Nacionalni park

Phan Nga Bay i James Bond Island

Celodnevni fakultativni izlet uključuje obilazak najlepših ostrva nacionalnog parka Phan Nga Bay brodom. Tokom izleta ćemo obići ostrva Panak i Koh Hong, gde ćemo jedino kanuima uspeti da dopremo do najskrivenijih pećina i laguna. Sledeće ostrvo koje ćemo posetiti je Koh Tapu ( James Bond Island ), koje je postalo poznato nakon što su na njemu snimane scene iz filma “The Man with Golden Gun”. Nakon što smo napravili odlične fotke pored čuvene stene iz James Bond filma, nastavljamo sa istraživanjem nacionalnog parka.  Dok uživamo u ručku koji je serviran na brodu putujemo ka Lawa ostrvu, na kome ćemo da pijuckamo koktele i izležavamo se na sitnom, belom pesku.

Cena izleta:  55€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer kombijem od hotela do luke
 • Povratni transfer brodom do nacionalnog parka Phan Nga Bay
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
 • Vožnja kanuima
 • Ručak na brodu
 • Takse za nacionalni park

 

Podeli: