Istra

Program putovanja:

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN BEOGRAD – OPATIJA – LANTERNA SUNNY RESORT BY VALAMAR-TAR (POREČ)

Sastanak putnika na parking Sava centra (Savska strana) u 00:30 h, polazak u 01:00 h. Noćna vožnja sa usputnim stajanjima, radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

U jutarnjim časovima dolazak u Opatiju, mondenski grad koji pripada obali Kvarner i ima 170 godina dugu tradiciju turizma u Hrvatskoj. Poznata je i kao biser Jadrana. Ovaj grad blistavih vidika i stenovitih plaža su podigli Habzburzi krajem XIX veka. Pre 1844, Opatija je bila samo ribarsko seoce sa nekoliko kuća i crkvom.

Početak turizma se vezuje za vilu koju su sagradili otac i sin, plemići iz Rijeke Higinio i Paolo Scarpa i nazvali je Angiolina, po svojoj pokojnoj ženi, odnosno majci. U ovoj vili se danas nalazi muzej turizma i održavaju se izložbe i koncerti jazz i klasične muzike. Opatija je bila mesto gde su pripadnici kraljevske porodice provodili odmor i mesto gde je Isidora Dankan dovodila ljubavnike, a posetile su je mnoge poznate ličnosti kao što su James Joyce, Giacomo Puccini, Franz Joseph…. Panoramsko razgledanje. Slobodno vreme do nastavka ka hotelu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kupanje,sunčanje i individualne aktivnosti. Noćenje.

 

2.DAN – Doručak. Slobodan dan za kupanje, sunčanje, odmor. Noćenje.

 

3.DAN – ROVINJ – Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Rovinj. Na red dolazi i najlepši grad u Istri –Rovinj.  Već na prvi pogled Rovinj oduševljava. Pravi morski grad, sa zidinama uz more, lavirintom uskih kaldrmisanih ulica. Na najvišoj tački starog grada, nalazi se crkva posvećena svetoj Eufemiji, koja je i zaštitnica grada. Navodno je još negde u 9. veku, kovčeg sa moštima ove svetice doplovio od Carigrada do obale Rovinja i danas se nalazi u ovoj crkvi. Razgled grada. Slobodno vreme i preporuka dobrih plaža i restorana gde možete probati odlične morske specijalitete. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4.DAN – POREČ – Doručak. Slobodan dan za kupanje, sunčanje. U predvečernjim časovima mogućnost prevoza do
POREČA – grad smešten na zapadnoj obali istarskog poluostrva. Ostatke antičkih hramova i foruma moguće je pronaći po celom gradu. Simbol grada je je Eufrazijeva bazilika iz 6. veka koja se nalazi na listi UNESCO-ve Svetske baštine. Danas je Poreč moderan grad koji osvaja svojim šarmom. Simpatičan stari grad i velika gužva u njegovim uskim ulicama u kojima dominiraju zlatare i radnje sa suvenirima, te drvoredi interesantnih borova, su detalji koji najbolje opisuju Poreč. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

5.DAN – PULA – KRSTARENJE SA RUČKOM NA BRODU – Doručak. Fakultativni izlet u Pulu koja je i najveći grad u Istri. O burnoj istoriji ovoga grada svedoče brojne znamenitosti koje se mogu primetiti na svakom koraku. Tradicija i kultura odišu ulicama grada. Još u vreme Rimljana, Pula je bila važan centar i luka. Najslavniji svedok antičke prošlosti i simbol Pule je amfiteatar tj. Pulska arena. U prošlosti, u Areni su se priređivale borbe gladijatora, u srednjem veku viteški turniri a danas se koristi za koncerte i festivale. Razgledanje grada sa lokalnim vodičem: pulska arena (ulazak u arenu ukoliko mogućnosti budu dozvoljavale), zlatna vrata, Dvojna vrata, Avgustov hram… Slobodno vreme. Drugi deo izleta, krstarenje i fish piknik na brodu, uživanje u pogledu na Pulu i Brione. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 

 

6.DAN – PORTOROŽ – PIRAN – Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Portorož i Piran. Sa sigurnošću se može reći da je Portorož mediteranski gradić – biser slovenačkog primorja. Portorož je najpopularnije letovalište, šetalištem je povezano sa predvnim Piranom (oko 15 minuta hoda, uz obalu), a od Trsta u Italiji deli ga tridesetak kilometara. Luksuzni hoteli i kongresni centri, luka, sportski objekti, samo su delić onoga što nudi. Naravno, tu je i dugačka plaža koju okružuju brojni kafići i restorani, na kojoj ćete uživati nakon razgledanja grada.

Piran važi za dragulj venecijanske arhitekture, mesto koje vas neće samo oduševiti opojnom morskom atmosferom, upečatljivom arhitekturom u jarkim bojama fasada, već i predivnim zalascima sunca, skrivenim baštama, možda i najlepšim trgom na Jadranu. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

7.DAN – BRIONI – Doručak. Poluodnevni fakultativni izlet na Brione. Do ovog „raja na Zemlji“ stiže se brodom iz  Fažane na zapadnoj obali istarskog poluostrva. U vreme kada je početkom 20. veka Brione kupio austrijski biznismen Paul Kupelvajzer evropska aristokratija igrala je ovde golf na terenu koji je 1922. bio najveći u Evropi. Do 1960-ih ostrvo je bilo slabo naseljeno, a onda postaje letnjikovac predsednika Jugoslavije. Tito je ovde provodio veliki deo vremena, kažu, čak i po šest meseci godišnje, donoseći odluke iz svoje vile na najvećem ostrvu brionskog arhipelaga, Veliki Brion, a tu je gostio i svoje zvanice, od svetskih lidera do najvećih svetskih filmskih imena. Čisto more, prelepa priroda, životinje koje slobodno šetaju  – tako bi se mogli opisati Brioni, grupa ostrva uz Istru, omiljeno letovalište šefa bivše SFRJ Josipa Broza Tita, koje je 1983. proglašeno za Nacionalni park. Obilazak vozićem: nacionalnog parka Briona, safari parka, Titovog muzeja – uz pratnju lokalnog vodiča. Povratak u Fažanu. Povratak u hotel. Slobodno vreme za plažu i individualne aktivnosti. Noćenje.

 

8.DAN – LANTERNA SUNNY RESORT BY VALAMAR – BEOGRAD – Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Naša preporuka je da ga iskoristite za kupanje, sunčanje i uživanje u Istri. Polazak za Srbiju u predvečernjim časovima.

 

9.DAN – BEOGRAD – Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;

– Smeštaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u hotelu Lanterna sunny resort by Valamar 2* u 1/2 i 1/3 sobama

– Boravišnu taksu

Obilaske prema programu putovanja – Opatija i Poreč

– Uslugu licenciranog pratioca /vodiča

Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

 

– Fakultativne izlete i ulaznice

– Međunarodno zdravstveno osiguranje

– Individualne troškove putnika

– Doplata za 1/1 sobu na upit zbog raspoloživosti.

– Doplatu za polupansion 15€ / danu

 PULA – odrasli 25€ / deca do 16 god. 15€ (u cenu izleta uračunat prevoz, usluge lokalnog vodiča I razgledanje grada)

– KRSTARENJE BRODOM – odrasli 30€ / deca do 16 god. 20€ (u cenu izleta uračunato tročasovno panoramsko krstarenje brodom, ručak na brodu – riba / piletina, domaće vino, sok, voda)

ROVINJ – odrasli 25€ / deca do 12.god. 15€ (U cenu izleta uključen prevoz i razgledanje sa lokalnim vodičem)

PORTOROŽ – PIRAN – odrasli 30€ /deca do 12 god. 20€  (U cenu izleta uključen prevoz I razgledanje sa  vodičem)

– NACIONALNI PARK BRIONI – “Veliki Brioni” Cena izleta: 50€ / deca do 12 god. 25€

(U cenu izleta uključen prevoz autobusom do Fažane, povratna karta za brod, vožnja vozićem na ostrvu, usluga lokalnog vodiča)

PAKET IZLETA 140€

• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10 €,
• putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30 € ( na upit ),
• doplata za 1/1 sobu 40 €

 PULA – odrasli 25€ / deca do 16 god. 15€ (u cenu izleta uračunat prevoz, usluge lokalnog vodiča I razgledanje grada)

– KRSTARENJE BRODOM – odrasli 30€ / deca do 16 god. 20€ (u cenu izleta uračunato tročasovno panoramsko krstarenje brodom, ručak na brodu – riba / piletina, domaće vino, sok, voda)

ROVINJ – odrasli 25€ / deca do 12.god. 15€ (U cenu izleta uključen prevoz i razgledanje sa lokalnim vodičem)

PORTOROŽ – PIRAN – odrasli 30€ /deca do 12 god. 20€  (U cenu izleta uključen prevoz I razgledanje sa  vodičem)

– NACIONALNI PARK BRIONI – “Veliki Brioni” Cena izleta: 50€ / deca do 12 god. 25€

(U cenu izleta uključen prevoz autobusom do Fažane, povratna karta za brod, vožnja vozićem na ostrvu, usluga lokalnog vodiča)

PAKET IZLETA 140€

Podeli: