LJoret de Mar leto

 • TV
 • Wi-Fi
 • AC
 • Bazen
Aranžman uključuje:
 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
 • Smeštaj na bazi 6 polu pansiona u Lloret de Maru u hotelu Alegria Sun Village 4* ili smeštaj u hotelu Alegria Fenals Mar 3* sup
 • 1 noćenje sa doručkom u Montecatini termama (ili okolina) u hotelima 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • Usluga predstavnika agencije / vodiča
 • Obilaske gradova prema programu (Montecatini, Nica, Monte Carlo)
 • Troškove realizacije programa
Aranžman ne uključuje:
 • Individualne troškove putnika
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Montecatini (uvedena 15.09.2012. plaća se na recepciji hotela)-u hotelima sa 2* i 3*- 1 €/noćenju, 4* -2 €/noćenju
 • Obaveznu turističku taksu za boravak u Lloret de Maru (plaća se na recepciji hotela-1 €/noćenju za hotele 3*, 1.5€/noćenju za hotele 4*)
 • Troškove međunarodnog zdravstveno osiguranje (Putno zdravstveno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (Alegria Fenals Mar 3* – 140 € / Sun Village 4* – 155 €) – isključivo na upit
 • Fakultativne izlete
Organizator puta: Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Felix travel, licenca OTP 94/2021 Kat. A. Fun travel je ovlašćeni subagent

ŠPANIJA LETO 2023

MENTON – NICA – MONAKO – LLORET DE MARMONTECATINI

sa fakultativnom posetom Barseloni

Autobusom 12 DANA

1. DAN – BEOGRAD – MENTON
Sastanak putnika na parkingu Sava centra (Savska strana) u 15:00 h. Polazak u 15.30 h. Dnevna i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN – MENTON – MONAKO – NICA
Dolazak u Menton u jutarnjim časovima. Razgledanje grada sa vodičem, slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Menton – Grad gde se inspiracija pronalazi u suncu, citrusnom voću i predivnom plavetnilu mora. Po legendi ovde će Adam i Eva ostaviti limun koji danas ima svetsku slavu i zbog kojeg se održava festival, jedan od najpoznatijih na čitavoj Azurnoj obali. Italijanski šarm starog grada ostavlja bez daha, katedrala koju gradi porodica Grimaldi oživljava duh starih vremena, a prelepa plaža uz promenadu sunca mondenski osećaj koji Azurna obala pruža. Tehnička pauza 9h. Nastavak putovanja ka Kneževini Monako u predvečernjim časovima. Kneževina Monako – bogati patuljak, jedna od najmanjih država na svetu, raj za milionere ali raj i za turiste, gde sve počinje i završava se luksuzom. Monaco ville – stari deo grada, gde se nalazi prinčevska palata odakle sa pogledom na čitavu kneževinu vlada porodica Grimaldi vekovima unazad. Princ Renije će izgraditi Monako, bašte urediti za svoju voljenu, a jedan od najpoznatijih parova ikada počiva jedno pored drugog u krunidbenoj crkvi Grimaldijevih. Tamo gde uvek stoji sveže cveće počiva najvoljeniji stanovnik Monaka- princeza Grejs Keli a njena avenija je jedna od ’’najbogatijih ulica’’ na svetu. Slobodno vreme do polaska za Nicu. U večernjim časovima dolazak u Nicu – grad pobede i najposećeniji grad Azurne obale. Otkriva je engleska elita i stvara čuveno englesko šetalište duž mora. S jedne strane predivno prostranstvo tirkiznog mora, a sa druge elitne zgrade secesije sa svojim najlepšim primerkom hotelom Negresko. Inspiraciju su tu pronašli Matis i Šagal i mnogobrojni umetnici, koji su bili očarani lepotom grada. Stari grad koji je tu još iz srednjeg veka svakom svojom ulicom fascinira, a tu je i novi deo grada, trg Masena, gde ,,kontinenti razgovaraju’’, gde su luksuzne prodavnice i pregršt kafića za jedan lagani predah uz kafu, vino i čuvenu ’’nicoise’’ salatu. Obilazak kraljice Azurne obale. Razgledanje grada sa vodičem: Trg Masena, Englesko šetaliste, hotel Negresco. Slobodno vreme do polaska ka Španiji. Noćna vožnja kroz Francusku.

3. DAN – LJORET DE MAR
(Letovanje Španija Ljioret De Mar) Dolazak u Lloret de Mar u prepodnevnim časovima. Upoznavanje ovog šarmatnog gradića – poznatog letovališta koji se nalazi na Costa Bravi. Slobodno vreme za kafu do check in-a u hotel. Posle 14h smeštaj u hotelske sobe. Slobodno vreme za kupanje na prelepim plažama Ljoret de Mara koje sa razlogom poseduju plavu zastavicu. Večera. Noćenje.

4. DAN – LLORET DE MAR – TOSSA DE MAR – VINARIJA (DEGUSTACIJA VINA)
Doručak. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativne posete najlepšem letovalištu na Costa Bravi TOSSA DE MAR-u. Srednjevekovni grad opasan zidinama koje datiraju iz 12. veka. Na glavnom ulazu u stari grad nalazi se sahat kula, a unutar zidina je splet uskih ulica sa skulpturom Ave Gardner. Slobodno vreme za šetnju, kupanje, kafu… u povratku svraćanje u bodegu na degustaciju vina, čuvene španske sangrije i tipičnih suhomesnatih delikatesa po kojima je Španija poznata u svetu. Povratak u Ljoret de Mar. Večera. Noćenje.

5. DAN – LJORET DE MAR – BARSELONA PANORAMIKA
Doručak. Celodnevna fakultativna poseta Barselone. Obilazak glavnog grada Katalonije: Olimpijska luka, crkva „Sagrada Familia“, Trg Katalonije, čuvena dela jos čuvenijeg Antonia Gaudija – kuće Batljo i Casa Mila, Avenija Diagonal, Trg Španije, Nacionalna palata, brdo Mon Žuik, Olimpijski stadion, Kolumbov spomenik, luka De la Paz, Barseloneta, šetaliste Las Ramblas… Slobodno vreme za uživanje u šoping zoni Las Ramblas i čuvenoj gotičkoj četvrti – Barrio Gotico. Mogućnost fakultativnog obilaska stadiona Barcelone CAMP NOU (prema kapacitetu najveći stadion u Evropi) u okviru ture CAMP NOU EXPERIENCE. Povratak u Lloret de Mar. Večera. Noćenje.

6. DAN – LJORET DE MAR
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje… Večera. Noćenje

7. DAN – LJORET DE MAR – BARSELONA MAGICA
Doručak. Slobodno vreme ili celodnevna fakultativna poseta i obilazak Barselone magike. Po dolasku u Barselonu kupanje i sunčanje na prelepim plažama Barselone ili mogućnost šopinga u tržnom centru Dijagonal de Mar. Nakon kupanja fakultativna poseta parka Guell. Slobodno vreme do večernjih sati i polaska na Trg Španije na spektakl svetlosti i zvuka, popularnih „Magičnih fontana“ zvanično najposećeniju atrakciju ovod grada. Povratak u Lloret de Mar u kasnim večernjim časovima. Večera (hladna večera nas čeka u hotelu). Noćenje

8. DAN – LLORET DE MAR – PLAŽA SANTA CRISTINA – BOTANIČKA BAŠTA PINYA DE ROSA
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na Santa Cristina plažu. Ova peščana plaža 450m duga je idealna za dobru zabavu, u njenom južnom delu je stena koja je formirala mali zaliv i idealna je zaštita od jugozapadnog vetra. Plaža Santa Cristina je takođe vlasnica plave zastavice za kvalitet. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Nakon toga odlazak do botaničke baste Pinja de Rosa. Bašta koja se osniva pre 75 godina i u kojoj dan danas se nalaze najinteresantniji i najveći primerci kaktusa u čitavoj Evropi, sa preko 7000 vrsti iz celog sveta koje su brižljivo prikupljane kroz vreme. Prelepi pogled na plavetnilo Mediterana, divno prirodno okruženje i kombinacija na hiljade različitih kaktusa je nešto što se ne nalazi svuda u svetu i zbog svoje lepote i posebnosti Pinja de Rosa je proglašena od strane katalonske vlade za kulturno nasleđe od nacionalnog značaja! Slobodno vreme za uživanje. U predvečernjim časovima povratak u Ljoret de Mar. Večera. Noćenje.

9. DAN – LLORET DE MAR – FIGUERAS

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotelskih soba i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme do polaska za Figueras. Poseta živopisnom gradiću Figuerasu, rodnom gradu slavnog Salvadora Dalija, koji mu je u nasledje ostavio najveći nadrealistički objekat na svetu, čiji eksponati provocirajući podsvest svakog posetioca, nikog ne ostavljaju ravnodušnim! Grad gde snovi i ludost postaju stvarnost…U najposećenijem muzeju Španije čuvaju se remek dela kralja holografije i čoveka koji je sam nadrealizam, a ne klasičan predstavnik istog pravca. Salvador Dali je ime koje ostaje urezano u sećanju voleli ili ne voleli umetnost, pred njegovim radom ostajete bez reči, bivate uhvaćeni u njegov mahniti svet nepresušne inspiracije i osećaj da ste bili u nekom nestvarnom snu, halucinacionom svetu iluzije će ostati dugo. Rodni grad Dalija nikog ne ostavlja ravnodušnim. Slobodno vreme do večernjeg polaska za Montecatini Terme. Noćna vožnja.

10. DAN – MONTECATINI TERME
Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Glavna ulica je Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i ujedno naša preporuka da baš ovde popijete makIjato i probate italijanske paste. Noćenje.

11. DAN – MONTECATINI TERME – PIZA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska na izlet u Pizu. Po dolasku obilazak znamenitosti na jedinstvenom “Polju čuda”: Krstionica koju je Dante nazvao “Moj prelepi Sv.Jovan”, Katedrala podignuta u sjajnom fiorentinskom stilu i Krivi toranj, jedan od najvoljenijih simbola Italije. Grad čuda, gde se shvata da se ,, Ipak okreće’’. Krivi toranj je jedno od čudesa koje će vas iznenaditi, ali to nije sve, cela kompozicija trga, uz pizansku katedralu od blještavog belog mermera, najakustičniju krstionicu i svetog polja je nešto što privlači milione turista, ali nije to samo Piza, stari deo grada i arhitektura uz obalu reke Arno je takođe šarm Pize koji treba otkriti. Slobodno vreme. Povratak u Montecatini Terme i nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

12. DAN – BEOGRAD

Dolazak u Beograd  u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

Fakultativni izleti (minimum 30 prijavljenih)

– “Barselona panoramica” – 30 € / deca do 12 god. -15€ (celodnevni izlet)

– “Barselona magica” – 25€/ deca do 12 god. 15 € (celodnevni izlet)

– Muzej Salvadora Dalija -15€/deca do 8 god.- 15€ (cena uključuje: ulaznicu,rezervaciju)

– Tossa de Mar i bodega (besplatna degustacija vina) – 10 €/ deca do 12.god. 5€

– Plaža Santa Cristina i botanička bašta 10€

– Camp Nou – 35€/ deca do 12 god. -25€ (cena uključuje: ulaznicu,rezervaciju,autobuski prevoz)- (cene su podložne promeni)

– Park Guell – 15€/deca do 12 god.10€ (cene su podložne promeni)

– Pisa -15€/deca do 12.god. 10€

 

VAŽNE NAPOMENE:

 • NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
 • Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, organizator izleta tj. ino-partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate,te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska…)
 • Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
 • Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
 • Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja.
 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
 • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
 • Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice, gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
 • U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Podeli: