Beč Nova godina 2019

Program putovanja:

29.12-03.01.2019

1. dan petak – 29.12.2018. NIŠ 
Polazak iz Niša  u kasnijim popodnevnim časovima. Noćna vožnja kroz Mađarsku prema Beču.

2. dan subota – 30.12.2018.   OUTLET PARNDORF (www.designeroutletparndorf.at) – BEČ

Dolazak u Austriju u jutarnjim satima. Po dolasku, svraćanje u OUTLET CENTAR – PARNDORF, tržni centar koji je sagrađen kao mali grad, sa kućama u tradicionalnom austrijskom stilu, parkovima, fontanama, trgovima i ulicama, pored 140 butika sa garderobom i obućom, postoje kafići i restorani i dečije igraonice, slobodno vreme za šoping. Nastavak putovanja ka Beču. Dolazak u Beč. Po dolasku panoramski obilazak grada: Opera, zimska rezidencija Habsburgovaca – Hofburg, Trg Marije Terezije, Parlament, Gradska kuća, jevrejska četvrt, zabavni park Prater, i šetnja kroz prvi becirk – Stefanova katedrala, Stefanov trg i Kertner ulica. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan nedelja – 31.12.2018. BEČ

Doručak. Nakon doručka mogućnost fakultativnog odlaska u Bratislavu – glavni grad Slovačke. Po dolasku panoramski obilazak grada: brdo Slavin, tvrđava, Jevrejska četvrt, Katedrala Sv. Martina, Stari trg, biskupska palata, palata Gaskalović, Staro mesto sa starom gradskom većnicom. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. (moguce je organizovati odlazak do OUTLET-a PARNDORF gde bi bilo slobodno vreme za novogodišnji shopping do povratka grupe iz Bratislave) Povratak u hotel, pripreme za odlazak u grad gde ćemo na nekom od mnogobrojnih gradskih trgova dočekati Novu 2018 godinu uz vatromet i kuvano vino. Organizovani povratak u hotel autobusom (oko 2h ujutru).  Noćenje.

4. dan ponedeljak- 01.01.2019. dan za kulturu BEČ-DVORAC ŠENBRUN-BELVEDERE-HUNDERTWASER-repriza na Prateru

Doručak. Fakultatvni obilazak dvorca Šenbrun – letnje rezidencije Habsburgovaca. Razgledanje carskih prostorija i odaja i šetnja prelepim parkom. Nakon obilaska dvorca Šenbrun slobodno vreme u gradu   i … ili  fakultativno obilazak dvorca Belvedere (Dvorac ili palata Belvedere predstavlja prostranstvo sačinjeno jednim od najlepših baroknih ansambla na svetu koje je  okruženo prelepo uređenim parkovima i vrtovima. On je ujedno i jedan od najvećih atrakcija i zaštitnih znakova Beča. Njega čine gornji i donji Belvedere I već pomenuti parkovi i vrtovi. Ovo velelepno zdanje je izgrađeno u 18. veku za princa Eugena Savojskog u bečkom trećem becirku (bečka gradska opština), koju takođe nazivaju i Landstraße. Ona je predstavljala letnju rezidenciju, a izgradio je barokni arhitekta Johann Lukas, koji je bio miljenik princa Eugena. Princ je takođe doveo i venecijanskog kipra Đovani Staneti koji je bio desna ruka arthitekte Lukasa i bio je zadužen da osigura pravi italijanski kiparski doprinos) i Hundertwaser ( Zaigrani Hundertwasser jedan je od bečkih simbola. Najpoznatije njegovo ostvarenje u Beču jeste stambeni kompleks u četvrti Landstraße, prikladno nazvan Hundertwasserova kuća, odnosno Hundertwasserhaus.)

Nastavak dana i  fakultativno repriza novogodišnje večeri u zabavnom parku Prater koji je  najpoznatiji austrijski zabavni park. U Prateru možete posetiti brojne atrakcije – muzej Madam Tiso, Planetarium, Praterturm, simbol Pratera – Rizenrad. Povratak u hotel, Noćenje.

5. dan utorak- 02.01.2019. BEČ- DUNAVSKI TORANJ 

Doručak. Napuštanje hotela,  polazak ka centru grada i dalje fakultativno ka još jednoj atrakciji Beča – Dunavskom tornju gde ćete uz kolače i kafu biti u mogućnosti da uzivate u prazničnoj panorami Beča. Posle obilaska Dunavskog tornja, polazak ka centru grada, kompletiranje grupe i  u ranijim popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Srbiju prema Nišu.

6. dan sreda-03.01.2019.  NIŠ

Dolazak u Niš u  jutarnjim časovima. vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).(Kraj usluga).

  • prevoz udobnim turističkim autobusom na navedenoj  relaciji,
  •  smeštaj u hotelu 4*  hotel ARION  Airport 4* www.arion-airporthotel.com na bazi 3 noćenja sa doručkom – švedski sto, u 1/2, 1/3 sobama,
  • razgledanje prema programu,
  •  turistički vodič tokom putovanja
  • međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
  • fakultativni izleti,
  • individualni troškovi putnika,
  • -umanjenje za sopstveni prevoz je 20€ po osobi, na cenu iz Niša.
  • *Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave, izbor sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi

(deca od 2-12 god imaju popust)

– obilazak  Dunavskog tornja – 10€/5€ deca,

– obilazak dvorca Šenbrun – 20€/15€ deca,

– dvorac Belvedere i  Hundertwaser – 5€,

– izlet do Bratislave – 15€

– repriza na Prateru – 5€

– odlazak u OUTLET PARNDORF – 10€

Podeli: