Bansko Nova godina

Program putovanja:

Bansko Nova godina 2021

1. dan (30.12.2019): ponedeljak LESKOVAC – NIŠ – BANSKO
Polazak iz Leskovca u 14:00h, iz Niša 14:45h. Kraća usputna zadržavanja radi odmora grupe i regulisanja graničnih formalnosti. Dolazak u Bansko u popodnevnim časovima. Smeštaj u izabrani hotel. Usluga prema programu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
2. dan (31.12.2019): utorak BANSKO
Usluga prema programu. Slobodan dan za individualne aktivnosti i uživanje u čarima spa centara. Doček Nove godine! Noćenje.
3. dan (01.01.2020): sreda BANSKO
Srećna Nova! ☺ Usluga prema programu. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili FAKULTATIVNO: odlazak na celodnevni izlet do Plovdiva. Dolazak u Plovdiv i razgledanje grada, vršnjaka Troje i Mikene. U pratnji vodiča sledi šetnja kroz viševekovnu istoriju! Rimski stadion, forum i amfiteatar iz II veka, amfiteatar iz II veka jedinog spomenika ovakve
vrste u Bugarskoj, koji je i danas aktivni učesnik u kulturnom životu grada, šetnju potom nastavljamo do Stadiona nekadašnjeg Filipopolisa, sagrađenog početkom II veka, za vreme vladavine cara Hadrijana, koji je mogao da primi i do 30.000 gledalaca. Četrnaest redova mermernih sedišta postoje i danas i mogu se koristiti. Potom krećemo do starog dela
grada izgrađenog u doba Turaka, koji predstavlja posebnu celinu i koji se prostire na tri brda: Nebet, Taksim i Džambaz. Tipičnu arhitekturu ovog perioda upoznaćemo kroz par tipičnih primera sačuvanih kuća znamenitih trgovaca onog vremena, tako ćemo prošetati pored: Lamartinove kuće, Hindilijanove kuće, Kujumlidžogluove kuće, Balabanove kuće, Kuće za ogovaranje. Videćemo takođe i neke od najznačajnijih duhovnih tačaka u gradu: crkvu Svetog Konstantina i Jelene, Jermensku crkvu, džamiju, kulturni centar Trakart u kojem se nalaze mozaici pronađeni na tlu starog Plovdiva, novi deo grada, pešačka i šoping zona. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Bansko u popodnevnim satima.
Slobodno veče za individualne aktivnosti ili reprizu novogodišnje večeri. Noćenje.
4. dan (02.01.2020): sreda BANSKO – NIŠ – LESKOVAC
Usluga prema programu. Napuštanje hotela i polazak ka Srbiji oko 14h. Kraća usputna zadržavanja radi odmora grupe i regulisanja graničnih formalnosti. Dolazak u Niš i Leskovac u popodnevnim časovima.

 •  Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji sa polaskom iz Leskovca/ TV, VIDEO, DVD, MP3, KLIMA/
 • Smeštaj u hotelu/aparthotelu na bazi 3 noćenja sa odabranom uslugom
 • Korišćenje hotelskih sadražaja prema programu i uslovim hotela.
 • Boravišnu taksu
 • Troškove pratioca grupe i organizacije putovanja
 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje i diskoteke.
 • Umanjenje za polaske iz Niša 5 eur po paketu.
 • Doplata za polaske iz Beograda 25 eur po paketu. Minimalni broj putnika sa polaskom iz Beograda 10.
 • Umanjenje za sopstveni prevoz 10 eur po paketu.
 • Fakultativni izlet do Plovdiva 20 eur za odrasle i 15 eur za decu do 12 godina.
Podeli: