Pariz doček 2022

Program putovanja:

Pariz Nova godina 2022

1.dan (30.12.2021) BEOGRAD – PARIZ

Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue u 04:30 časova. Poletanje za Pariz u 06:45 časova (Let JU310). Sletanje u Pariz na aerodrom “Šarl de Gol” u 09:20 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Opera, Trg Vandom, Luvr, Trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trokadero, Ajfelova kula, Hotel Invalida, ostrvo Site, Katedrala Notr-Dam. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativno krstarenje Senom. Noćenje.

2.dan (31.12.2021) PARIZ

Doručak. Slobodno vreme ili individualna poseta Diznilendu. Individualni doček Nove godine. Noćenje.

3.dan (01.01.2022) PARIZ

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna pešačka tura. Noćenje.

4.dan (02.01.2022) PARIZ

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Versaju. Noćenje.

5.dan (03.01.2022) PARIZ – BEOGRAD

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Luvru. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 20:35 časova (Let JU315). Sletanje u Beograd u 22:55 časova.

 • prevoz avionom na relaciji Beograd-Pariz-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 3*, na bazi 4 noćenja sa doručkom (samoposluživanje), panoramsko razgledanje grada, usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji i troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 89,60 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • obavezna gradska taksa, koja se plaća u hotelu u iznosu od 1.65 evra po danu i po osobi, fakultativni izleti i posete (obavezno prijavljivanje u agenciji za Versaj i Luvr) i putno zdravstveno osiguranje, koje pokriva i lečenje Covida. 

 

 • VAŽNE NAPOMENE:* Za fakultativne izlete Luvr i Versaj, obavezno rezervacija i uplata u agenciji, prilikom plaćanja aranžmana! Izleti se rezervišu i plaćaju u agenciji u dinarskoj protiv vrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 20 učesnika.

  * Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

  • Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
  • Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme
  • Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio- kompanije.
  • Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važi će za sve prijavljene U cenu takođe nije uključeno međunarodno putno osig

  *   Državljani Republike Srbije mogu ući u Francusku ako su u potpunosti vakcinisani jednom od sledećih vakcina: Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson & Johnson. Dokaz o vakcinisanju mora biti dostavljen, pod uslovom da je prošlo 7 dana od druge doze za Pfizer, Moderna i AstraZeneca, te 28 dana nakon jedne doze Johnson & Johnson vakcine. To se odnosi i na putnike koji su primili dve doze vakcine Sinopharm ili Sinovac nakon čega su primili treću – dopunsku dozu neke od mRNA vakcine (Pfizer ili Moderna). Ovi propisi važeći su na dan pravljenja programa, te je moguće da dodje do promena na dan putovanja.

 • VERSAJ : Poseta velelepnom dvorcu izgrađenom u XVII veku, sedištu francuske monarhije od 1682. godine, kada je Luj XIV preselio dvorsku svitu i vladu iz Pariza u Versaj, pa sve do revolucije 1789. godine. Pre svrgavanja Luja XVI sa vlasti, dvorac je bio najluksuznija kraljevska palata u Evropi. Obilaze se: Veliki kraljevski apartman, Kraljičini apartmani i Dvorana ogledala. Cena izleta 65 evra. U cenu je uključeno: grupna ulaznica za Versaj, odlazak i povratak vozom i metroom u pratnji vodiča i lokalni vodič u Versaju na srpskom jeziku. Povratak u Pariz.KRSTARENJE SENOM: Sastanak sa vodičem i odlazak na krstarenje Senom panoramskim brodom. To je jedan od najlepših načina da se Pariz doživi na romantični način. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: grupna ulaznica za krstarenje Senom, uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Cena izleta: 15 evra.

  PEŠAČKA TURA- NAJSTARIJI DELOVI PARIZA: Sastanak sa vodičem i poseta najstarijim delovima Pariza: Montmartre, Crkva Sacre Coeur (najposećenija tačka Pariza, koja dominira gradom svojom belinom i položajem), najstariji vinograd okružen uskim ulicama u kojima su živeli i stvarali najpoznatiji slikari 19. i 20. Veka, Place Tertr najromantičniji trg ovog grada, poslednja vetrenjača Pariza i legendarni Moulin Rouge. U nastavku poseta Latinskoj četvrti, Luksemburškom parku, Panteonu, Sorboni, Bulevaru St. Germain i katedrali Notre Dame. Povratak u hotel. U cenu je uključeno: vodič na srpskom jeziku. Cena izleta: 30 evra.

  LUVR : Luvr je jedan od najvećih i najpoznatijih muzeja na svetu. Nalazi se na desnoj obali Sene. U muzeju je izloženo skoro 35.000 predmeta od praistorije do 19.veka. Stalna postavka je izložena na površini od 60.600 m2. Mogu se videti neka od najdragocenijih umetničkih dela svetske baštine: antičke skulpture Miloska Venera i Pobeda iz Samotrake, Da Vinčijeva Mona Liza, Žerikoov Splav meduze…Kratka šetnja vrtom obližnje Kraljevske palate (Palais Royal) sagrađene po nalogu kardinala Rišeljea, poklonjene potom kralju, u kojoj se danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. Luvr je najposećeniji muzej na svetu, radnim danima ga poseti 15.000 turista na dan, od čega su 65% strani turisti. U cenu je uključeno: grupna ulaznica za Luvr i lokalni vodič na srpskom jeziku u Luvru. Cena izleta 45 evra.

Podeli: