Budva Nova Godina 2023

Program putovanja:

1.dan – BEOGRAD –PRIJEPOLJE – KOLAŠIN – PODGORICA – BUDVA
Polazak iz Beograda u 23:00 h ispred muzeja 25.maj – Kuća cveća. Putovanje preko Prijepolja, Kolašina do manastira Morača sa zadržavanjem prema potrebi radi odmora.
2.dan – BUDVA – REŽEVIĆI – BUDVA
U ranim jutarnjim časovima obilazak manatira Morača iz 1252 godine. Dolazak u Budvu u kasnim jutarnjim časovima.
Obilazak starog Budvanskog grada koji pamti više vekova burne istorije. Danas je to grad-teatar, turistiški centar, festivalski grad i istovremeno najpoznatija turistiška destinacija na Crnogorskom primorju. Smeštaj u hotel. U nastavku programa FAKULTATIVNI OBILAZAK manastira Reževići iz 1226. godine koji je izgradio Stevan Prvovenčani. Nekoliko puta je rušen i ponovo građen do današnjih dana. Popodne slobodno radi individualnog razgledanja grada, odmora, šetnje i rekreativno-sportskih aktivnosti. Uveče individualni odlazak na DOČEK NOVE 2022. GODINE. I ove godine u Budvi nastupa veliki broj zvezda, uključujući i Džibonija na Trgu Starog slikara ispred Starog grada. Noćenje.
3.dan – BUDVA / IZLET U BOKU KOTORSKU I HERCEGNOVSKU RIVIJERU
Doručak. Slobodno vreme u Budvi ili fakultativni celodnevni izlet u Boku Kotorsku i Hercegnovsku rivijeru. Prvi dragulj na tom putu je Kotor. Lepotu Bokokotorskog zaliva možda će zaseniti gradski bedemi sa čuvenom tvrđavom Svetog Ivana. Dugi su 4,5 km. i visoki 20 metara. Unutar zidina nalazi se staro gradsko jezgro sa Pomorskim muzejom Crne Gore, katedralom Sv.Trifuna i starim crkvama Sv.Luke, Sv.Marije, Sv.Pavla i Sv.Klare. Slobodno vreme. Nastavak putovanja kroz Boku, preko Perasta i Risna, Bijele do Herceg Novog i Igala. Slobodno vreme za razgledanje Sahat kule, Starog grada i drugih zmanenitosti Herceg Novog i Igala. Povratak u Budvu preko Tivta (trajekt Kamenari- Lepetane). Noćenje.
4.dan – BUDVA – CETINJE – PODGORICA – BEOGRAD
Doručak. Polazak u 09,00 sati. Putovanje do Cetinja. Organizovani obilazak grada, Cetinjskog manastira, Muzeja Kralja Nikole, Biljarde. U nastavku programa putovanje do Prijepolja. Obilazak manastira Mileševa. Putovanje do Beograda sa usputnim zadžavanjem prema potrebi radi odmora Dolazak u Beograd oko ponoći.

ARANŽMANA OBUHVATA:
• Prevoz turističkim autobusom (sa klima-uređajem, te audio i video-opremom),
• Smeštaj u Villa Monte Rio 3* ili hotel Princ 4*– Budva sa na bazi dva noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama sa twc-om,
• Razgledanja po programu putovanja,
• Usluge licenciranog vodiča / pratioca,
• Troškove organizacuije putovanja

.

 • ARANŽMANA NE OBUHVATA:
  • Individualne troškove,
  • Doplata za 1/1 sobu – 25 €,
  • Fakultativne izlete:
  Bokokotorski zaliv i Hercegnovska rivijera / MIN.PRIJAVLJENIH ZA REALIZACIJU 25 OSOBA / CENA PO OSOBI: 25 €
  • Manastir Reževići / MIN.PRIJAVLJENIH ZA REALIZACIJU 25 OSOBA / CENA PO OSOBI: 10 €
  • Ulaznice za obilazak : Muzej Kralja Nikole – Cetinje 5 €, Njegošev muzej – Biljarda – Cetinje 3 € po osobi,
  • Doplata za 1/1 sobu – 25 €.
  • Putno zdravstveno osiguranje: za osobe do 19 godina 400,00 dinara, od 19 do 70 godina 602,00 dinara i od 71 do 86 godina 1.200,00 dinara
  • Ostale troškove koje nisu obuhvaćene programom.

Dubrovnik – grad koji otvorena srca, jednostavnim prijateljskim pozdravom dočekuje posetioce iz bilo kog dela sveta.

To je drevni grad-luka, uskih ulica i visokih zidina unutar kojIh su barokne zgrade isprekidane prelepim renesansnim fontanama i fasadama.. ulice popločane svetlucavim mermerom a iznad svega … otvoreni horizont, širok poput horizonta otvorenog mora koje je kroz istoriju omogućilo Dubrovniku vezu sa celim svetom.

Bogata istorija se prenosi sve do današnjih dana. Koristeći svoja izuzetna diplomatska znanja, Dubrovnik je kroz svoju dugu istoriju uspeo ostati trgovačka, društvena i kulturna veza  između istoka i zapada, severa i juga.

Toplina krajnjeg dalmatinskog juga, tirkizno-zelene i tamno-plave dubine mora uz stenovite obale koje obiluju brojnim uvalama, peščane plaže i strme stene pokrivene bogatom mediteranskom i suptropskom florom.Takvu nenadmašnu i nestvarnu lepotu koju ovaj grad nosi kroz vekove bogate istorije, mnogi dubrovački pesnici su slavili u svojim večnim stihovima.

Dubrovnik je grad koji bi trebalo posetiti bar jednom u životu, kao bi se uverili da je ovaj grad, prema američkom časopisu “Šermans Travel Li” treće najromantičnije mesto na svetu, posle Buenos Ajresa i ostrva Bora-Bora.

Kotor – grad iznikao na bedrima Nevjeste Jadrana,  bogat neprocenjivom istorijskom baštinom, domaćin  Karnevala kao i drugih fešti koje se organizuju  svake godine. Srednjevekovna arhitektura i mnogobrojni spomenici kulturnog nasledja uvrstili su Kotor u UNESCO – ov spisak „Svetske prirodne i kulturne bastine“. Kroz citav grad prostiru se gradjevine, isprepletane ulicicama i trgovima, katedrala Sv. Tripuna spomenik romanskoj kulturi i jedan od prepoznatljivih simbola grada. Crkva Svetog Luke ( XIII vijek ), crkva Svete Ane (XII vijek) crkva Svete Marije (XIII vijek), crkva Gospe od zdravlja (XV vijek), Knezeva palata (XVII vijek), Napoleonovo pozoriste (XIX vijek) su samo deo bogate riznice Kotorske tradicije.

Podeli: