Švajcarska i Lihtenštajn Doček 2023

Program putovanja:

Švajcarska i Lihtenštajn Doček 2021

Dan 1 – Sastanak putnika na parkingu iza Narodne biblioteke (ugao Skerlićeve i Braničevske) u prepodnevnim časovima. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa usputnim pauzama radi odmora.

Dan 2 – Dolazak u Vaduzglavni grad Lihtenštajna u ranim jutarnjim časovima. Odmah po dolasku krećemo u obilazak ovog prelepog gradića. Obići ćemo zgradu nacionalnog parlamenta smeštenu na samoj obali reke RajneRathausplatz – jedan od gradskih trgova na kojem se nalazi gradska kuća, katedralu Svetog Florina. Na kraju ćemo se i popeti na brdo na kojem se nalazi zamak u kojem živi kraljevska porodica – simbol Lihtenštajna. Slobodno vreme. Nastavljamo put ka Cirihu u prepodnevnim časovima i nakon nekih dva sata vožnje stižemo u jedan od najlepših švajcarskih gradova. Upoznaćemo se sa ovim prelepim gradom koji se nalazi na kraju Ciriškog jezera na izvoru reke Limat, prošetati glavnom ulicom – Banhofštrase, obići dve prelepe crkve – Fraumunster i Grossmunster i uživati u gradu za koji kažu da je najčistiji grad na svetu. Slobodno vreme. Nastavljamo put ka Ženevi u večernjim časovima. Dolazak u Ženevu u kasnim večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 3 – U jutarnjim časovima krećemo u obilazak Ženeve, obilazimo stari deo grada i slušamo zanimljivu priču o istoriji i kulturi ovog grada: Ženevsko jezero, fontana, katedrala Svetog Petra, palata Nacija, trg Bur de Fur, zid Reformatora. Uveče odlazimo na jedan od gradskih trgova na doček Nove godine. Noćenje.

Dan 4 – Ujutru krećemo na fakultativni izlet do Lozane i Montrea, dva grada sa druge strane Ženevskog jezera. Lozana je grad prelepih boja, veliki univerzitetski centar i sedište Međunarodnog olimpijskog komiteta. Obilazimo Palais de Rumine – palatu sa 5 različitih muzeja, najboljim mestom za upoznavanje istorije Lozane, stari grad, šetalište Ouchy. Nastavljamo dalje put ka Montreu, poznatom letovalištu sa vrlo umerenom klimom, najpoznatijem po mestu gde je kultna grupa Queen snimila većinu svojih evergreen hitova. U centru grada se nalazi i spomenik pevaču ove grupe Frediju Merkjuriju, mesto gde se svake godine za rođendan ovog umetnika okuplja veliki broj obožavaoca iz celog sveta. Povratak u Ženevu u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 5 – Ujutru se pakujemo, napuštamo hotel i krećemo ka Bernu, glavnom gradu Švajcarske. Dolazak u Bern u prepodnevnim časovima. Obići ćemo Bernsku katedralu, Budneshaus – zgradu parlamenta, prelepi stari deo grada, Zytglogge – simbol Berna 800 godina star prelepi sat u samom centru grada, kuću u kojoj je živeo Albert Ajnštajn – danas muzej posvećen ovom čuvenom naučniku. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u večernjim časovima.

Dan 6 – Dolazak u Beograd u kasnim popodnevnim/večernjim časovima.

  • Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
  • 3 noćenja u hotelu** u predgrađu Ženeve u 1/2 sobama (francuski ležaj ili singl) i 1/3 sobama (francuskim ležajem i krevetom na sprat) sa sopstvenim kupatilom i WC
  • Obilasci prema programu putovanja
  • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
  • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja
  • Fakultativni izleti
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje
  • Individualni troškovi putnika
  • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
  • Ukoliko ostane slobodnih mesta u autobusu, postoji mogućnost doplate za korišćenje duplog sedišta za sve vreme trajanja putovanja. Doplata iznosi 50 EUR. Broj ovih mesta je ograničen!

1. Celodnevni odlazak u Lozanu i Montre u pratnji vodiča – 30 EUR.

* Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.

Podeli: