Azurna obala Doček 2024

Program putovanja:

Azurna obala

Nica – Kan – Antib – Ez – Monako – Nica

Kružna tura

Polazak 30. decembar 2022.
4 dana (3 noćenja) – avionom, redovna linija Wizz Air-a 

1.dan (30.12.2022.) BEOGRAD – NICA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Kon Tiki Travela u 11.00 sati. Poletanje za Nicu u 13.30 sati (let W6 4025). Dolazak na aerodrom u Nici u 15.30 sati. Po sletanju u Nicu odlazak na panoramski razgled grada: zaliv anđela, Englesko šetalište – šest kilometara duga promenada; hotel Negresko, Trg Masena, vrtovi princa Alberta, palata „Lascaris”, spomenik Nike, panorama Katedrale sv. Nikole – ruska crkva sagrađena 1912. godine po porudžbini ruskog cara Nikolaja II, čuvena cvetna pijaca „Cours Saleya”, trgovačka ulica “Jean Medicin”.  Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno veče za šetnju i individualni obilazak živopisnih ulica Nice. Noćenje.

2.dan (31.12.2022.) NICA –  KAN – ANTIB – NICA Doručak. Polazak autobusa za Kan (oko 35 km). Sve do 19. veka Kan je bio ribarsko selo. U 19. veku francuski i strani bogataši sagradili su na ovom mestu vikendice, tako da je ovo i danas mesto sastajanja bogatih. Obilazak mondenskog mesta poznatog po čuvenom filmskom festivalu i prelepom šetalištu: Kroazeta, Filmska palata, Srpska ulica, hotel Karlton, stari Kan. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja ka Antibu (oko 15 km). Ovaj istorijski grad iz 16. veka sa svojim plažama, dobro očuvanim starim gradom i plavetnilom Mediterana mnogi smatraju najslikovitijim gradom na čitavoj Azurnoj obali. Gradom dominira tvrđava „Fort Karre” u čijem podnožju se nalazi „Port Vauban” najveća marina na Mediteranu sa oko 2000 usidrenih luksuznih jahti i čamaca. Antib je bio inspiracija brojnim umetnicima, među kojima je najpoznatiji Pikaso. Na mestu gde je nekada bila zgrada u kojoj je on živeo, sada se nalazi muzej koji nosi ime ovog čuvenog slikara. Panormski obilazak grada: „Viele Antibes” – stari grad, izgleda kao da se nije mnogo menjao kroz vekove, lavirint kaldrmisanih ulica sa brojnim kafićima i restoranima; pijaca „Marche Provancal” na kojoj ćete naći sveže voće, povrće i sireve iz obližnje Provanse; tvrđava; luka; Pikasov muzej. Slobodno vreme za šetnju I individualne aktivnosti. Povratak u Nicu u poslepodnevnim časovima. Transfer do hotela. Individualni doček Nove godine.  Noćenje.

3.dan (01.01.2023.) NICA –  EZ – MONTE KARLO – MONAKO – NICA Doručak. Polazak autobusom prema Ezu. Na pola puta između Nice i Monaka se nalazi jedno od najlepših srednjevekovnih sela Ez. Ovo selo se nalazi na liticama visoko iznad Mediteranskog mora, zbog čega ga zovu „orlovo gnezdo”. Ez potiče iz perioda Feničana, a naziv je dobio po egipatskoj boginji Isis. Jedno od najlepših mesta za obići u selu je egzoticni vrt „ Le Jardin exotique d’Eze“. Mnogi ovo selo smatraju svojevrsnim muzejem davnih epoha koje čuva neravne kaldrmisane ulice, prastare živopisne kuće obrasle ružičastim bugenvilijama i uske prolaze ispod niskih lukova. Iako ovo selo broji tek nešto više od 2500 stanika, u njemu je nastao najprodavaniji parfem na svetu – Šanel broj 5, U2 je u njemu snimio jednu od verziju spota „Beautiful Day”, a slavnog filozofa Ničea je ovo selo nadahnulo da napiše svoj klasik „Tako je govorio Zaratustra”.

Nastavak putovanja ka Monaku. Monako je osnovan u vreme starih Grka koji su na francuskoj obali u 4 veku pne osnovali nekoliko svojih kolonija. Tokom 60-tih godina 20. veka kneževinom je počeo svoju vladavinu princ Renijer koji je od grčkog multimilionera i brodovlasnika Aristotela Onazisa nacionalizuje imovinu i tokom njegove vladavine kneževina postaje mondensko mesto na kojem se svake godine okuplja svetski džet-set. Slavi Monaka doprinela je i princeza Grej Keli, čuvena holivudska glumica koja se udala za princa Renijera. Danas je Monako pre svega poznat kao krajnje luksuzna i prestižna destinacija. Obilazak grada: dvorac Grimaldijevih, Okeanografski muzej, crkva sv. Nikole u kojoj su krunisani vladari Monaka i u čijoj kriptni počivaju. Monte Karlo, grada luksuza, glamura,sporta i kocke. Šetnja čuvenim trgom sa kasinima po kojem ovo mesto nosi epitet jednog od najluksuznijih letovališta na svetu. Slobodno vreme za šetnju i šoping. Povratak u Nicu u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (02.01.2023.) NICA –  BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme za individualni obilazak grada. Transfer na aerodrom. Let za Beograd (W6 4026) u 14.25 sati. Dolazak u Beograd u 16:15 sati.

  • Prevoz putnika redovnom linijom kompanije WizzAir na relaciji Beograd – Nica – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama;
  • Autobuski transferi i razgledanje gradova prema program putovanja;
  • 3 noćenja u smeštajnom objektu sa 4* na bazi usluge noćenja sa doručkom u Nici;
  • Usluge vodiča KonTiki Travel-a lokalnih vodiča;
  • Prtljag – dva komada prtljaga: ručni prtljag i torba sa točkićima. Ručni prtljag do 10 kilograma, koji može biti sa točkićima ili bez, 40 x 30 x 20 cm. Prtljag mora da stane ispod sedišta ili ispred vas. Prtljag može biti torba za laptop, ženska tašna ili mali ranac. Torba sa točkićima do 10 kilograma, 55 x 40 x 23 koja mora da stane u odeljak iznad glave. U dozvoljene dimenzije ne ulaze ručke na torbi / točkići; međutim točkići mogu maksimalno da uvećaju veličinu torbe za 5cm.
  • Troškove organizacije putovanja.
  • Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po osobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 2.5 € za hotele sa 5*; 2 € za hotele sa 4*; 0.75 € za hotele sa 3*. Boravišne takes se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog objekta.
  • Dodatni prtljag je moguće platiti na aerodromu i tom prilikom će se primenjivati trenutno važeće cene kompanije WizzAir i aerodrome “Nikola Tesla”. Čekirani prtljag, u trenutku pravljenja programa, u sezoni maksimalno do 20kg: 60 evra (po letu, po putniku i po torbi); čekirani prtljag u sezoni maksimalno do 32kg: 120 evra (po letu, po putniku i po torbi).
  • Fakultativni obilasci muzeja i posete koje nisu predviđene programom
  • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
Podeli: