Madrid Nova godina

Program putovanja:

MADRID

5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*) – avionom

Polazak: 31. decembar (povratak 04. januar 2023)

1.dan (subota, 31. decembar) BEOGRAD – MADRID Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” u 07.45h. Direktan let za Madrid u 10.15h, let JU 570. Dolazak u Madrid u 13.30h. Panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de Toledo (slavoluk), park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka, stadion Santiago ..Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Individualni odlazak na doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2.dan (nedelja, januar) MADRID Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja I obilaske. Noćenje.

3.dan (ponedeljak, 02. januar) MADRID Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Segoviju, grad koji se nalazi u regiji Kastilja i Leon, udaljen oko 180 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac, zbog kojih je Segovija uvršćena na listu svetske kulturne baštine pod zastitom Unesko-a. Karakteristična panorama ovog grada čije su zgrade izgrađene od terakote i krečnjaka, smeštena je na brda Kastilje koja okružuje Sijera de Guadarama. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak u Madrid. Noćenje.

4.dan (utorak, 03. januar) MADRID Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Toledo, sred- njovekovnu prestonicu Španije, udaljenu 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime Burna i zanimljiva istorija, narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari…) ostavili su trag u sveukup- nom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem XVI i početkom XVII veka…Povratak u Madrid. Noćenje.

5.dan (sreda, januar) MADRID – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Direktan let za Beograd naliniji JU 573 u 16.50h. Dolazak u Beograd u 19.45h.

 

 • Aerodromske takse 59€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje)
 • Avio prevoz na relaciji Beograd–Madrid– Beograd kompanijom Air Serbia
 • Transfer aerodrom–hotel–aerodrom
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4*
 • Panoramsko razgledanje grada Usluge vodiča na srpskom jeziku
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Fakultativni izleti
 • Putno zdravstveno osiguranje

 

 • Toledo – cena izleta: 69 €
 • Segovija – cena izleta: 60 €
 • Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
Podeli: