Toskana Doček 2024

Program putovanja:

NOVA GODINA U TOSKANI
sa obilaskom BOLONJE
i fakultativnim obilaskom
FIRENCE-PIZE-LUCE-SIENE-SAN ĐIMINJANA
3 NOĆENJA SA DORUČKOM/ 6 DANA

 

1. DAN – KRALJEVO 29.12.2022.
Polazak iz Kraljeva oko 15h. Nastavak puta ka Beogradu-ulazak putnika na parkingu kod Sava centra oko 18h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i
graničnih formalnosti.
2. DAN – FIRENZA 30.12.2022.
Dolazak u Bolonju u prepodnevnim satima. Kraće razgledanje uz šetnju: Tornjevi blizanci, Trg Mađore, Bazilika Sv. Petronija, palata kralja Enca, fontana Neptun. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja do pokrajine Toskana. Dolazak u hotel. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Odmor. U dogovoreno vreme šetnja sa vodičem .Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3.DAN –FIRENCA 31.12.2022.
Dorucak, Slobodno vreme ili fakulativni odlazak do Firence. Dolazak u grad renesanse Firencu u prepodnevnim casovima. Fakultativna šetnja sa lokalnim vodičem. Firenca je jedan od najposećenijih gradova sveta, rodni grad Dantea, muzej na otvorenom koji turiste privlači svojim renesansnim zdanjima. Firenca je verovatno najpoznatija po katedrali Duomo i porodici Mediči, vladarima Firence od 14-18.veka i velikih mecena. Po dolasku obilazak istorijskog dela grada sa lokalnim vodičem: Piazza Santa Maria Novella, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Djotov zvonik , Ponte Vecchio,
Palazzo Uffizi…Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i proslavu Nove godine u nekom od restorana ili na trgu. Noćenje.
4.DAN – MONTECATINI – SIENA – SAN GIMIGNANO-01.01.2023.
Kasni doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet u Sienu i San Điminjano. Siena je grad u severnoj Italiji u Toskani. Je jedan najpopularnijih turističkih centara zemlje sa najbogatijim kulturno i istorijsko nasljeđe. Mnogi smatraju da je Siena jedna od njih najljepših srednjovjekovnih gradova Italije, što nije samo zadržao je originalnu istorijsku jezgru, ali i atmosferu.Poseta srednjovekovnog gradića San Điminjana koji je očuvao svoj istorijski centar, u duhu srednjeg veka. Grad je poznat po nadimku “Grad tornjeva”. Po dolasku razgledanje grada: Piazza della Cisterna, Piazza Del Duomo, Palazzo Comunale… preporuka našeg vodiča gde da probate najbolji sladoled. Slobodno vreme. Nastavak puta za Sijenu. Po dolasku razgledanje grada sa lokalnim vodičem: Basilica Cateriniana San Domenico, Palazzo tantucci, Piazza Salimbeni, Piazza Del Campo znameniti trg na kome se održava jedna od najživopisnijih gradskih fešti „Palio“, kontrade puža, pantera, orla, vučice… Piazza Del Duomo, Santa Maria della Skala – jedna od najlepših katedrala Italije. Slobodno vreme za individualnu reprizu Nove godine. Noćenje.
5. DAN – MONTECATINI TERME – LUKA – PISA – 02.01.2023.
Doručak. Napustanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Pizu i Luku. Pisa, Italija je najpoznatija po svojoj nagnjenoj kuli, ali ima još mnogo toga da se vidi u ovom toskanskom gradu. Piazza dei Miracoli , oblast oko katedrale i tornja, je lepa, a poseta može lako da zauzme nekoliko sati. Piza je bila jedna od četiri velika pomorska republika u srednjem vijeku, a zadržava dobar izbor spomenika iz te ere. Postoji i rijeka Arno, univerzitet i nekoliko zanimljivih muzeja. Slobodno vreme. Nakon toga odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku, u kome je rođen čuveni italijanski kompozitor Đakomo Pučini. Razgledanje grada: Piazza Napoleone, Amfiteatro i San Mikele, rodna kuća Đakoma Pučinija… Slobodno vreme. U predvečernjim časovima nastavak puta za Srbiju.
6. DAN –KRALJEVO -03.01.2023.
Dolazak u Kraljevo u jutarnjim časovima.

  •  autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
  •  smeštaj u hotelu 3* u Montecatini Terme ili u okolini Firence na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak – švedski sto)
  •  obilaske prema programu putovanja
  •  usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
  •  troškove organizacije putovanja
  •  fakultativne izlete i ulaznice
  •  boravišna taksa-placa se na recepciji hotela u Montecatini-u 1€ po danu
  •  međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
  •  individualni troškovi

FAKULTATIVNI IZLETI:
– Sijena i San Điminjano 30 eura (deca do 12 godina-20 eura)
– Luka i Piza 30 eura ( deca do 12 godina-20 eura)
– Fakultativna šetnja “upoznajmo Firencu” 30 eura (deca do 12 godina -15 eura)
-PAKET IZLETA 80 eura
-PAKET IZLETA ZA DECU 50 eura

 

NAPOMENA
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
* Deca do 12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20% , ima svoje mesto u autobusu i sopstveni ležaj
*Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.
*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 25 € – ISKLJUĈIVO NA UPIT
*Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika. ISKLJUĈIVO NA UPIT
*Doplata za jednokrevetnu sobu 40 € ISKLJUĈIVO NA UPIT
*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
* DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

Podeli: