Prag Nova godina 2024, sa polaskom iz Niša

 • View of colorful old town in Prague taken from Charles bridge, Czech Republic

 • Monument to Alois Jirasek and the Dancing House in Prague

Program putovanja:

NOVA GODINA U PRAGU
Sa obilaskom Bratislave

6 DANA/ 3 NOĆENJA
PRAG(voznja VLTAVOM)-DREZDEN-KARLOVE VARI (fakultativno)

1. DAN – KRALJEVO 29.12.2022.
Polazak iz Kraljeva 17.00h. Nastavak puta ka Beogradu. Ulazak putnika kod Sava centra oko 19.30h. Vreme moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i granicnim prelazima. Putnici ce dva dana pre
polaska biti obavesteni o svim detaljima oko polaska. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.
2. DAN – BRATISLAVA-PRAG 30.12.2022.
Dolazak u Bratislavu u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem. Obilazak Bratislave sa vodicem. Ovaj grad leži na obali reke Dunav i maksimalno koristi prirodne lepote koje su joj pružene.
Dvorac Bratislave ponosno dominira nad gradom i njegovo je glavno obeležje. Sa njega se pruža sjajan pogled na Dunav i trenutno se koristi kao Slovački narodni muzej. Još jedan dvorac krasi ovaj mistični grad – dvorac Devin, koji se nalazi na mestu spajanja reke Morava i Dunav. Ovo je mesto gde zvanično započinju Karpati, odnosno veličanstveni planinski lanac koji se širi preko nekoliko evropskih država. Nastavak puta
prema Pragu. Dolazak u Prag, smestaj u hotel u poslepodnevnim satima. Nakon kraceg odmora mogucnost odlaska do grada sa pratiocem grupe, lokalnim prevozom, nakon razgledanja upoznavanje sa tehničkim
informacijama ( razmena novca, preporuka restorana i pivnica, funkcionisanje gradskog prevoza u Pragu…).Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. DAN – PRAG 31.12.2022.
Kasni dorucak. Razgledanje grada sa lokalnim vodičem. Šetnja pored zlatnog portala, kraljevske palate, bazilike sv. Đorđa, Lobkovič palate, crne kule. Panorama na Prag iz bašte na valeh. Prelepa valdštajnska
palata sa ogromnim parkom iz 17.veka, Hergertova ciglana, najtesnija ulica u Pragu, mala venecija, certovka, kampa, Karlov most, Karlova ulica, Klementinum (Narodna biblioteka), Starogradski trg sa čuvenim astronomskim i astrološkom satom Orloj. Zatim Karlov univerzitet, staleško pozorište i vaclavski trg sa narodnim muzejem. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno krstarenje rekom Vltavom sa ruckom na brodu. Slobodno vreme za individualni docek Nove godine u nekom od restorana ili na trgu. Povratak u hotel. Nocenje.
4.DAN-DREZDEN (fakultativno)-PRAG 01.01.2023.
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni celodnevni izlet u Drezden, grad na istoku Nemačke, grad sa mnogo baroknih zdanja: Opera Zemper, Palata Cvinger (u kojoj se nalazi čuvena galerija starih majstora), Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, mural sa saksonskim vojvodama.Slobodno vreme i prilika da ovaj grad osetite u njegovoj čaroliji ili soping u jednom od trznih centara. Povratak u Prag. Slobodno vreme za individualni reprizu Nove godine u nekom od restorana ili na trgu Noćenje.
5. DAN – KARLOVE VARI (fakultativno)-PRAG 02.01.2023.
Doručak. Napustanje hotela I pakovanje stvari u autubus. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak na izlet u Karlove Vari jednu od najlepših banja Evrope. Obilazak njenih čuvenih lekovitih izvora termalne vode i kolonade (Termal Spring, Market Collonade…), crkve Sv.Marije Magdalene i naravno ne zaboraviti probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina i vodu sa lekovitih izvora. Povratak u Prag. Polazak za Srbiju.
6. DAN – KRALJEVO 03.01.2023.
Dolazak u Kraljevo na mesto polaska u jutarnjim časovima, zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj putovanja.

 • autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
 • razgledanje Bratislave u pratnji vodica-pratioca grupe
 • razgledanje Prage u pratnji strucnog lokalnog vodica
 • smeštaj u hotelu sa 3* na bazi tri noćenja sa doručkom/ švedski sto,
 • obilaske prema programu putovanja
 • usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana
 • troškove organizacije putovanja
 • fakultativne izlete i ulaznice
 • međunarodno zdravstveno (može se uplatiti u agenciji)
 • individualni troškovi
 • boravisna taksa (placanje u hotelu na recepciji)

* Doplata za 1/1 sobu je 60 €

 • Krstarenje Vltavom sa ruckom na brodu 25 evra / 15 evra (deca do 12 godina)
 • Karlove Vari 25 evra / 15 evra (deca do 12 godina)
 • Drezden 30 evra / 20 evra (deca do 12 godina)
 • PAKET: 75 EURA (PAKET ZA DECU 45 EURA)
Podeli: