Alpska tura Doček 2024

Program putovanja:

DOČEK NOVE, 2023. GODINE! 5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

29. DECEMBAR 2022. – 2. JANUAR 2023.

FRIDRIHSHAFEN – MAJNFELD – ZEMLJA HAJDI – DAVOS – BREGENC

1. dan (Četvrtak 29. decembar)   Polazak iz Beograda (Sava centar), i iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) – polazak je u popodnevnim satima oko 18h. Putovanje preko Hrvatske, Slovenije i Austrije. Noćna vožnja sa usputnim kraćim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (Petak 30. decembar)   FRIDRIHSHAFEN   Jutarnja vožnja preko divnih alpskih predela Austrije i dalje preko bajkovite Bavarske ka obali Bodenskog jezera. Dolazak u FRIDRIHSHAFEN u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Fakultativni polazak vozom do centra grada i obilazak grada. Grad se nalazi na obali Bodenskog jezera, odnosno jezera Konstanc kako ga nazivaju u Nemačkoj. Pripada pokrajini Baden-Virtemberg. Šetnja jezerskom promenadom i razgledanje zanimljivog istorijskog centra kojim dominira zamak, nekadašnja opatija iz 11. veka. Uz zamak se nalazi i dvorska crkva izgrađena u raskošnom baroknom stilu. Grad je poznat kao mesto u kojem je živeo grof Cepelin, izumitelj Cepelina. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i večeru u nekom od tradicionalnih gasthofa. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (Subota 31. decembar)   MAJNFELD – DAVOS   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili u 9h polazak na fakultativni izlet. Odlazak do MAJNFELDA, odnosno zemlje Hajdi. Seoce Heididorf sa autentičnim alpskim kolibama, razbacanim u zelenilu livada, sa zaleđem Alpa… Nestvaran, i zaista bajkoviti prizor. Tu je i Hajdina kuća, fontana… Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu. Odlazak u luksuzni ski-centar Švajcarske DAVOS. Davos se nalazi u oblasti veoma visokih Graubindenskih Alpa, na približno 1.560 metara nadmorske visine, pa je to jedan od najviših gradova u celoj Evropi. Gradićem dominira toranj Protestantske crkve Svetog Jovana. Takođe, u Davosu ćemo videti i veliki, savremeni Kongresni centar u kojem se svake godine održava Svetski ekonomski forum (WEF). Povratak u hotel do 20h. Priprema za „najluđu noć“. DOČEK NOVE GODINE na trgovima i ulicama Fridrihshafena. Noćenje.

4. dan (Nedelja 1. januar)   BREGENC Doručak. Odjava iz hotela u 11h. Odlazak do prestonice austrijske savezne pokrajine Forarlberg, prelepog grada BREGENCA koji se nalazi na obali divnog Bodenskog jezera. Po dolasku u Bregenc, sledi obilazak grada uz razgledanje Gornjeg grada, ili starog grada sa prepoznatljivom baroknom arhitekturom i divnim tornjem Svetog Martina. Potom sledi odlazak do novijeg, Donjeg grada i razgledanje: betonski porše, najuža kuća Evrope, mlečna pečurka, luka grada na jezeru,… Slobodno vreme za šetnju, uživanje u kafeima i elegantnim restoranima. Fakultativno, odlazak gondolom do Pfender planine koja pripada alspskom masivu. Gondola ide do visine od 1064 m. Sa vrha planine pruža se nestvaran pogled na Bodensko jezero, celi grad i obližnji deo Bavarske u Nemačkoj. Na planini Pfender nalazi se i nekoliko izletišnih tačaka, kao i divni tradicionalni alpski restorani – Gasthofi. Takođe, ovde se nalazi i sjajan mali Alpski park sa primercima alpske divljači. Nakon slobodnog vremena, povratak gondolom do centra grada. Slobodno vreme. Polazak ka Srbiji oko 21.30h. Noćna vožnja preko Austrije, Slovenije, Hrvatske…

5. dan (Ponedeljak 2. januar) Dolazak u Novi Sad i Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
 • smeštaj u u hotelu sa 3* u regiji Bodenskog jezera u Nemačkoj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak – samoposluživanje/“buffet“)
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Bregenca prema programu putovanja
 • usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • organizacione troškove
 • sve ostale nepomenute usluge
 • ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • obavezno međunarodno zdravstveno, putno osiguranje
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 80 €
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100 €
 • doplatu za turističku, boravišnu taksu koja iznosi za oba noćenja 5 € po osobi – taksa se plaća na licu mesta, na recepciji hotela
 • fakultativne izlete
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 80 €
 • doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnih izleta za uplate na licu mesta su:

 • Celodnevni izlet Majnfeld – Davos sa uključenom ulaznicom za Heididorf– 50 €
 • Izlet žičarom do planine Pgfander u Bregencu – 25 €
 • Obilazak Fridrihshafena sa uključenom voznom kartom u jednom pravcu – 15 €
Podeli: