Бари – Свети Николај

Program putovanja:

22.04 – 27.04.2018.

1. ДАН – Полазак из Београда у вечерњим часовима са договореног места у Београду. Ноћна вожња према Црној Гори.
2. ДАН – Долазак у јутарњим часовима у Подгорицу на литургију у Саборни храм и обилазак овог велелпоног храма, а потом и одлазак према Албанији. Обилазак тврђаве Розафа у Скадру и храма Христовог Рођења. Одлазак до Крује и обилазак родног места Скендербега, а потом и одлазак у Драч те смештај у хотел 2 или 3* у 1/2 и 1/3 собама са купатилом. Слободно време. Ноћење.
3. ДАН – Одлазак у Тирану у митрополију на литургију и поклоњење моштима Светог Јована Владимира, а потом и одлазак у Елбасан где су раније биле мошти овог српског светитеља, у манастир који је посвећен истоименом светитељу. Повратак у Драч и обилазак Саборног храма и богословије, а потом слободно време. Увече укрцавање на трајект. Ноћна вожња (Подразумева карту за седиште).
4. ДАН – Долазак у јутарњим часовима у Бари.  Обилазак центра града и базилике Св. Николе. Наставак путовања у Алберобело, град са јединственом архитектуром на свету. Обилазак Базилике Светих Козме и Дамјана где се налазе честице моштију. Одлазак до луке Бриндизи која је уско повезана са Голготом српских регрута у Првом рату. Повратак у Бари, обилазак Руске цркве и присуствовање вечерњој служби. Смештај у хотел/ гостински хотел Руске Православне Цркве (вишекреветне собе са купатилом). НОЋЕЊЕ.
5. ДАН – Литургија у базилици Св.Николаја (Свештеници Руске Православне Цркве служе сваког четвртка) и поклоњење моштима Св.Николаја.  Слободно време у Барију. Полазак вечерњим трајектом за Драч. Ноћна вожња. (Подразумева карту за седиште).
6. ДАН – Долазак у Драч у јутарњим часовима. Мало слободног времена и полазак за Србију преко Црне Горе. Дневна вожња до Србије и  повратак у Србију у касним вечерњим часовима.
– Превоз туристичким аутобусом са ДВД, аудио опремом и климом
– Смештај у хотелу у околини Тиране или Драча на бази ноћења у 1/2 и 1/3 собама са купатилом у хотелу 2* или више
– Смештај на бази ноћења у гостинском хотелу Руске Православне Цркве у Барију у 1/4. 1/5 , 1/6 и 1/12 собама са купатилом или хотелу у 1/2 и 1/3 собама са купатилом до 10км од центра града.
– вожњу трајектом са свим таксама на релацији Драч – Бари и Бари – Драч
– Лиценцираног водича
* Са групом иде и свештеник – духовник путовања
– Оброке
– Индивидуалне трошкове
– Међународно здравствено осигурање

 

Podeli: