Мајка Русија

Program putovanja:

27.07/13.08.2018.

Почајев, Кијев, Оптина, Москва, Владимир, Дивјејево, Муром, Сергијев Посад, Вирица, Санкт Петербург, Кронштат, Свир, Псков 

27.07 – 1. ДАН – Полазак у послеподневним часовима из Београда, Нове Пазове, Старе Пазове и Новог Сада. Ноћна и дневна вожња кроз Мађарску и Украјину. Граничне формалности.

28.07 – 2. ДАН – Долазак у ранијим поподневним часовима у Почајев, смештај у хотел. Време за одмор а потом обилазак манастирског комплекса – Почајевске лавре. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним собама са купатилом,  у центру Почајева.

29.07 – 3. ДАН – Литургија и слободно време за обилазак манастирског комплекса, а потом полазак према Кијеву. Долазак у Кијев у вечерњим часовима и смештај у хотел 2* или 3* у ширем центру града или околини Кијева. Ноћење у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом.

30.07 – 4. ДАН – Рана литургија у Кијевско-Печерској лаври (мошти преко 120 светитеља) и обилазак лавре. У вечерњим часовима полазак за Русију. Ноћна вожња са граничним формалностима.

31.07 – 5. ДАН – Долазак у Оптину ујутру. Обилазак комплекса. Ноћење у манастирској гостионици у вишекреветним собама (некатегорисан смештај – могући спратни кревети).

01.08 – 6. ДАН – Рана литургија и полазак за Москву. Обилазак пустиње Шамордино. Долазак у Москву у послеподневним часовима. Обилазак Даниловског манастира (мошти Светог Данила). Смештај у хотел. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним собама са купатилом.

02.08 – 7. ДАН – Литургија у Покровском храму и поклоњење моштима Свете Матроне Московске, а потом обилазак Новоспаског манастира где је копија иконе Свецарице и цркве Светих 40 мученика која се налази у непосредној близини манастира. Одлазак и обилазак Донског (мошти Светог Тихона). Повратак у хотел или слободно време. Ноћење.

03.08 – 8. ДАН – Литургија у Казанском храму на Црвеном тргу, а потом и обилазак центра града – Кремља, Црвеног трга и храма Василија Блаженог – поклоњење моштима. (Уласци на посебне локалитете (музеје, крипте…) се плаћају независно од цене аранжмана и можете их обићи у слободном времену). Шетња до храма Христа Спаситеља. Слободно време. Обилазак  Сретењског манастира (мошти Светог Илариона). Повратак у исти хотел. Ноћење.

04.08 – 9. ДАН – Ујутру полазак за Владимир. Долазак у Владимир и обилазак града (Златне капије Димитријевског храма, Успенског Саборног храма (где се налазе мошти Светог Андреја Богољубивог, део моштију Св.Александра Невског, фреска Андреја Рубљова), а потом одлазак у Богољубиво и обилазак женског богољубског манастира у којем се налази икона Богољубске Мајке Божје и обилазак цркве Покрова на реци Нерли уколико време дозволи.  Полазак за Дивјејево и смештај у манастирску гостионицу или пансион (вишекреветне собе – некатегорисан смештај) у касним вечерњим часовима. Ноћење.

05.08 – 10. ДАН – Литургија, обилазак комплекса. Одлазак на Источник Св. Серафима аутобусом  и погружење. Повратак  укомплекс, слободно време. Литија Канавком Мајке Божје. Вечерња служба. Ноћење у истом смештају.

06.08 – 11. ДАН – Рана литургија. Полазак за Муром. Обилазак Светотројицког манастира и поклоњење моштима Светог Петра и Свете Февроније, и Благовештенског манастира где су мошти Светог благоверног кнеза Константина и синова Михаила и Теодора. Полазак за Сергијев Посад. Долазак у вечерњим часовима и  смештај у манастирске конаке у вишекревтне собе (некатегорисан смештај).

07.08 – 12. ДАН –  Литургија. Обилазак манастирског комплекса и поклоњење моштима Светом Сергеју Радоњешком. Полазак за Петроград у вечерњим часовима. Ноћна вожња.

08.08 – 13. ДАН –  У јутарњим часовима долазак у Вирицу. Обилазак цркве Св. Серафима Вирицког где се налази гроб овог светитеља, а потом поклоњење моштима Свете мученице Марије Гачинске чије се мошти налазе у Гачини, а гроб на Смоленском гробљу у Петрограду. Долазак у Петроград у послеподневним часовима. Обилазак манастира Светог Александра Невског. Смештај у хотел у ширем центру града у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом. Слободно време. Ноћење.

09.08 – 14. ДАН – Литургија у Јованском женском манастиру, поклоњење моштима Светог Јована Кронштатског и обилазак комплекса, потом одлазак на Смоленско гробље где је капела Св. Ксеније Петроградске и поклоњење овој дивној светитељки. Панорамски обилазак централног језгра града (Казанског храма,  храма „Спас на Крови“…). Повратак у хотел. Слободно време. Ноћење у истом смештају.

10.08 – 15. ДАН – Одлазак рано ујутру за Свир где су мошти Светог Александра Свирског. Повратак у Петроград у вечерњим часовима и смештај у исти хотел.

11.08 – 16. ДАН – Полазак за Псков и у вечерњим часовима долазак у Псковско-Печерски манастир. Смештај у манастирским конацима (вишекреветне собе – некатегорисан смештај, могући спратни кревети).

12.08 – 17. ДАН – Литургија и обилазак ПСКОВСКО -ПЕЧЕРСКОГ комплекса, а потом полазак за Београд. Дневна и ноћна вожња са граничним формалностима. Пролазак кроз Естонију, Летонију, Литванију, Пољску…

13.08 – 18. ДАН – Долазак у Београд у вечерњим часовима.

– Превоз високоподним туристичким аутобусом високе класе
– Смештај на бази 13 ноћења и то :  8 ноћења у хотелима 2* или 3* и 5 ноћења у манастирским конацима

– Руског водича кроз Украјину и Русију.
– Преводиоца све време путовања
– Лиценцираног пратиоца групе све време путовања
– Духовног руководитеља путовања

– Индивидуалне трошкове путника
– Улазнице за обиласке који нису предвиђени програмом и оне које обилазимо панорамски а желите да их посетите

– Међународно путно-здравствено осигурање
– Храну

Храну можемо по најповољнијим условима обезбедити баш у манастирским комплексима које обилазимо.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

Podeli: