Светиње Православне Украјине

Program putovanja:

07.10. – 14.10.2018.

 

1. ДАН – Полазак из Београда и Новог Сада у поподневним часовима (у договрено време) и ноћна вожња кроз Мађарску и Украјину.
2. ДАН – Долазак  у Почајев u раним поподневним часовима. Смештај у хотел који се налази на пар минута од лавре. Кратак одмор, а потом обилазак лавре (Успенски собор, Пештерска црква, Светотројицки храм, Преображењски храм). Слободно време. Оброци нису укључени у цену , али су предвиђени у манастирској трпезарији и врло су повољни. Ноћење у хотелу који је у самој близини Лавре. Смештај у 1/2 собама са купатилом.

3. ДАН – Рано ујутру полазак за Кијев. Обилазак Свето-духовског скита у близини Почајева и манастирског гробља где је првобитно био сахрањен преподобни Амфилохије почајевски. Долазак у Кијев око 12-13ч. Панорамско разгледање строгог центра града у трајању од 1ч. (Саборни храм Свете Софије, Златна врата, Андрејевска црква, Владимирска црква) , а потом одлазак до Кијево-печерске лавре. Обилазак лавре (Света врата, Успењски собор, Лаврин звоник, Трапезни храм, Ближње пештере са храмом воздвижења Часног крста, и поклоњење моштима многих светитеља од којих је најзначајнији преподобни Анотније Печерски.) Одлазак у хотел у вечерњим часовима. Смештај у 1/2 собама са купатилом. Ноћење.

4. ДАН – Литургија у Кијево-печерској лаври, а потом и слободно време. Поподне шетња до Зверињецког манастира,  а потом и до манастира Светог Јоне који се налази у предивној ботаничкој башти у центру града. У манастиру се налазе мошти Св.Јоне. У вечерњим часовима повратак у исти хотел.

5. ДАН – Литургија у Голосејевској пустињи  где се налазе мошти Свете Алимпије, а потом обилазак и Китајевске пустиње , а потом и манастира Теофанија. Повратак у центар града и обилазак Ваведењског манастира где се налазе мошти Свете Димитрије и Олимпијаде и чудотворна икона Богомајке «Призри на смирење» . Слободно време или одлазак у хотел на одмор. Ноћење у истом смештају.

 6. ДАН – Још једном одлазак до Кијево-печерске лавре и слободно време за индивидуалне обиласке. Полазак за Почајев у послеподневним часовима и долазак у Почајев у вечерњим сатима. Ноћење у хотелу у којем смо ноћили у доласку.

7. ДАН – Одлазак у лавру. Целивање Почајевске иконе Богомајке која се спушта свако јутро са олтара, те целивање стопе  иместа где се указала Пресвета Богородица. Рана литургија у пештерској цркви где се налазе мошти Св.Амфилохија и Св.Јова. Полазак за Београд око 14 часова. Дневна и ноћна вожња кроз Украјину и Мађарску.

8. ДАН – Граничне формалности. Повратак око подне за Београд и Нови Сад.

– превоз аутобусом туристичке класе (од 40 до 85 места)
– 5 ноћења у хотелима 2* или 3* по програму
–  водство и организацију пута

* са групом иде духовник путовања

– оброке који се могу врло повољно обезбедити у манастирском комплексу
– поменике
– групно међународно путно здравствено осигурање са покрићем трошкова до 5000 еур – 800 динара
– индивидуалне трошкове

 

НАПОМЕНА: ПРЕПОРУКА ЈЕ ДА СЕ ИСПОВЕДИТЕ КОД СВОГ СВЕШТЕНИКА/ДУХОВНИКА УКОЛИКО ЖЕЛИТЕ ДА СЕ ПРИЧЕСТИТЕ. МОГУЋЕ ЈЕ ИСПОВЕДИТИ СЕ И У МАНАСТИРУ КОД РУСКОГ СВЕШТЕНИКА.

Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта.

Напомене:

– Путовање је поклоничко, тако да смештај није категорисан, али је надасве пристојан.
– У аутобусу се слушају искључиво духовне песме.
– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника, најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.
-Молимо да обратите пажњу на ОУП који су саставни део уговора о путовњу (посебно на тачку 12. која се тиче одустанка од путовања)
Podeli: