Prag 1. Maj

 • Monument to Alois Jirasek and the Dancing House in Prague

 • View of colorful old town in Prague taken from Charles bridge, Czech Republic

Program putovanja:

28.04.-04.05.2020.

1. dan: UTORAK: BEOGRAD, NOVI SAD…
Polazak autobusom iz Beograda oko 20.00h (tačno vreme i mesto polaska biće poznato 3 dana pre početka putovanja) , iz Novog Sada sa parkinga kod „Lokomotive” oko 21.00h. Vožnja preko Madjarske, Slovačke, Češke sa kraćim usputnim pauzama radi odmora…
2.dan: SREDA: BRNO – PRAG
U prepodnevnim satima dolazak u Brno, glavni grad Moravske oblasti i drugi po veličini grad u Republici Češkoj. Po dolasku obilazak starog grada ꓽ Kapucinski manastir, Petrov sa Katedralom Sv. Petra i Pavla, Stara gradska većnica, Trg Slobode sa Brnjenskim satom… Slobodno vreme. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke, u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak gradskim prevozom do centra grada sa pratiocem grupe radi upoznavanja sa tehničkom informacijama. Povratak u hotel individualno gradskim prevozom. Noćenje.
3.dan ČETVRTAK: PRAG – HRADČANI – KRSTARENJE VLTAVOM (FAKULTATIVNO)
Doručak. Nakon doručka sledi razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodiča… Obilazak Praškog dvorca – Hradčana u okviru kojeg se nalazi Katedrala Sv. Vida, Kraljevska palata, Bazilika Sv. Djordja, Zlatna ulica… Dalje nastavljamo šetnju preko boemske četvrti – Male Strane do najživopisnijeg ostrva u Pragu – ostrva Kampa, koje su prozvali mala Praška Venecija. Dolazimo do reke Vltave i do Karlovog mosta, gde čemo zamisliti želju i nakon toga prelazimo na obalu starog grada do spomenika Karla IV i baroknog kompleksa Klementinum. Razgledanje završavamo u srcu starog grada na Starogradskom trgu, koji krasi Astronomski sat – Orloj i Crkva Sv. Marije pred Tinom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet krstarenje Vltavom. Povratak u hotel individualno gradskim prevozom. Noćenje.
4.dan PETAK : PRAG – KARLOVE VARI (FAKULTATIVNO) – PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do najlepše češke banje – Karlovih Vari. Po dolasku sledi obilazak banje šetnjom uz reku Teplu… Videćemo banjsku kuću Lazne I i čuveni Hotel Pupp, gde su snimljeni mnogobrojni poznati filmovi. Dalje nastavljamo šetnju do pozorišta iz 19.veka i dolazimo do kolonada, mesta koja čuvaju lekovite izvore. Videćemo Market kolonadu, koja čuva najstariji izvor, zatim kolonadu Vridlo, gde se nalaze brojni štandovi sa suvenirima i najtopliji izvor u Karlovim Varima. Prošetaćemo se pokraj barokne Katedrale Sv. Marije Magdalene, Mlinske kolonade, banjske kuće Lazne III i završićemo sa razgledanjem kod najmladjeg Zmijskog izvora, koji se nalazi u okviru Baštenske kolonade. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, tokom kojeg preporučujemo šetnju do ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora i oplatke. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
5.dan SUBOTA : PRAG – DREZDEN (FAKULTATIVNO) – PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Drezdena, grada na istoku Nemačke, koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan Firencom na Elbi i Venecijom severa. Tokom svoje istorije Drezden su saksonski vladari ukrasili predivnim spomenicima i gradjevinama po uzoru na najlepše gradove u Francuskoj i Italiji. Nažalost, usled bombardovanja u Drugom svetskom ratu Drezden je sravnjen sa zemljom, ali ubrzo nakon toga doneta je odluka da se ponovo izgradi u duhu iz 18.veka, što je i učinjeno i grad je ponovo osvanuo u svom punom sjaju. Po dolasku u Drezden sledi obilazak starog grada… Šetnja pokraj Sinagoge do Brilovih terasa gde se nalazi galerija Albertina i Akademija lepih umetnosti. Nakon toga nastavljamo do Novog trga i Bogorodičine protestanske crkve, videćemo Kraljevsku palata i zid saksonskih vladara i dolazimo do Katedrale u kojoj su sahranjeni članovi dinastije Vetin. Sledi obilazak Pozorišnog trga sa čuvenom Zemperovom operom i dolazimo do najlepšeg zdanja u Drezdenu – Cvinger, koji je radjen po uzoru na Versaj. Razgledanje završavamo na početku Praške ulice, koju preporučujemo za šetnju i kupovinu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
6.dan: NEDELJA: PRAG – (FAKULTATIVNO) – KUTNA HORA – PRAG
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet do Kutne Hore. Po dolasku obilazak grada : Italijanski dvor, mesto gde se u srednjem veku kovao praški groš, Katedrala Sv. Barbare, Crkva Sv. Jakova… Nakon obilaska slobodne vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Prag. U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vožnja kroz Češku, Slovacku, Madjarsku i Srbiju…
7. dan: PONEDELJAK: PRAG – NOVI SAD, BEOGRAD
Dolazak u Novi Sad, Beograd u ranim jutarnjim satima.

 • prevoz turističkim autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po prdeo A/C) na datoj relaciji po programu
 • smeštaj na bazi 4 noćenja sa doručkom (buffet) u izabranom smeštajnom objektu, smeštaj u dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem (na upit).
 • razgledanje Brna u pratnji vodiča – pratioca
 • razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
 • usluga vodiča – pratioca tokom putovanja
 • troškove organizacije putovanja
 • obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
 • fakultativni izleti:
  • Krstarenje Vltavom uz buffet ručak ili večeru– 20€
  • Drezden – 30€
  • Karlove Vary – 25€
  • Kutna Hora – 20€
 • individualne troškove putnika
 • doplata za jednokrevetnu sobu – na upit
 • cena aranžmana za sopstveni prevoz – na upit

fakultativni izleti:

 • Krstarenje Vltavom uz buffet ručak ili večeru– 20€
 • Drezden – 30€
 • Karlove Vary – 25€
 • Kutna Hora – 20€

FAKULTATIVNI IZLETI:
Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika po izletu da bi se isti realizovali. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Podeli: