Višegrad-Trebinje-Dubrovnik-Mostar-Sarajevo

Program putovanja:

1.dan 30.04/01.05.2019 – Niš – Trebinje
    Polazak iz Niša u večernjim satima  sa parkinga kod Tempa.Vožnja preko Kruševca, Čačka, Užica, Višegrada, Foče, Tjentišta (gde ćemo napraviti pauzu u zavisnosti od vremenskih prilika) sa usputnim pauzama radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Trebinje. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora autobusom  idemo do izletišta Crkvine, gde se nalazi  Hercegovačka Gračanica, verna kopija manastira Gračanica sa Kosova, u kojem je sahranjen Jovan Dučić, galerija pozlaćenih ikona i mauzolej pesnika Jovana Dučića. Sa ovog vidikovca se pruža prelep pogled na ceo grad, planinu Leotar, reku Trebišnjicu i stari kameni Arslanagića most iz XVI. Silazak u grad nastavak vožnje do manastira Tvrdoš iz XVI veka, obilazak manastira, stare vinarije (predviđeno zadržavanje oko 45 minuta). Nakon obilska manastira, vraćamo se u grad I nastavljamo razgledanje Trebinja sa lokalnim vodičem; Obilazak najznačajnijih lokaliteta, šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima….“Trg Pesnika“ gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Nakon obilaska povratak u hotel.  VečeraNoćenje.

2.dan 02.05.2019 -Trebinje–Dubrovnik–Trebinje
Doručak. Nakon doručka polazak za Dubrovnik – fakultativno. Dubrovnik je jedinstven u svetu zbog impresivnih srednjevjekovnih tvrđava, crkava, samostana i palata i često ga nazivaju biserom Jadrana. Razgledanje grada uz stručnog lokalnog vodiča palata Sponza, Orlandov spomenik, Lovrenac, šetnja Stradunom. Slobodno vreme. Povratak u Trebinje, večera. Slobodno veče. Noćenje.

3.dan 03.05.2019 – Trebinje – Blagaj – Mostar – Trebinje
Doručak. Polazak za Mostar. Na putu prema Mostaru posetićemo Blagaj, gradić na par kilometara pre Mostara, gde se nalazi najveće kraško vrelo u Evropi, izvor reke Bune  pored koga se nalazi i čuvena sufijska tekija. Nakon kraće vožnje  dolazak u grad na Neretvi obilazak građevina koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignuta je pre 1558.g. i po predanjima po uzoru na ovaj mali most kasnije je sagrađen stari most, Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama gde ćemo napraviti pauzu i  imati dovoljno slobodnog vremena  za kafu, kolače i šoping. Polazak za Trebinje u popodnevnim časovima, nakon dva sata vožnje dolazak u hotel, večera Noćenje.

4. dan 04.05.2019 – Trebinje – Sarajevo

Nakon doručka , odjavljivanje iz hotela i polazak za Sarajevo, vožnja prema glavnom gradu uz pauzu kod Jablanice, obilazak mosta na Neretvi koji je deo celine Memorijalni kompleks Bitka za ranjenike na Neretvi, inače deo scenografije filma Bitka na Neretvi iz 1968 god. Nastavak putovanja ka Sarajevu i odmah nakon dolaska panoramsko razgledanje grada i  šetnja najužim gradskim jezgrom: mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most,pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija (šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžiluk ulica do trga Sebilj). Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Niš u ranim večernjim časovima.

5. dan 05.05.2019. … Sarajevo –Niš

     Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima (vreme dolaska zavisi od dužine čekanja na graničnom prelazu, na šta organizator ne može da utiče).

  •  prevoz autobusom turističke klase (TV,klima)
  • 3 polupansiona u hotelu IN 3* i Etage u Trebinju,
  • razgledanje gradova u pratnji stručnog vodiča (Trebinje, Sarajevo)
  • troškove organizacije i vođstva puta
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje,
  • Individualne troškove

Doplata za 1/1 sobu 20€
Deca do 12 godina imaju 20% popusta, i koriste sve usluge.

– Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike

(plaćaju se na licu mesta)

– Izlet do Dubrovnika i razgledanje starog grada uz pratnju lokalnog vodiča – 10€ (plaća se vodiču u autobusu)

– izlet do Mostara – 15€ (plaća se vodiču u autobusu)

Podeli: