Pula-Februar, Mart 2023

Program putovanja:

1.DAN Polazak iz Kraljeva u 21h sa stajališta Kej, Čačka ( Preljina 21.30h), Beograda (Sava centar –oko 23.30h). Vreme polaska moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i granicnim prelazima. Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku uz usputna stajanja radi odmora i carinskih formalnosti.

2.DAN Dolazak u Plitvice u jutarnjim satima .Obilazak Nacionalnog parka „ Plitvička jezera“ (fakultativno). Plitviĉka jezera najstariji su i najveći nacionalni park Rebublike Svojom prirodnom lepotom ovo podruĉje oduvek je privlaĉilo zaljubljenike u prirodu. Planirani obilazak 3-4 sata. Nakon obilaska nastavak putovanja prema Opatiji. Dolazak u Opatiju i slobodno vreme od 2 ĉasa za uživanje na ĉuvenoj Promenadi sa pogledom na divan zaliv i raskošnu arhitekturu brojnih hotela. Opatija je jedno od najekskluzivnijih letovališta Hrvatske. Nastavak putovanja prema Puli. Dolazak u hotel „PULA“ 3* koji se nalazi na samoj obali mora. Smeštaj u hotel. Veĉera. Noćenje.

3.DAN Doruĉak. Posle doruĉka panoramsko razgledanje grada, slobodno vreme ili fakultativni odlazak u obilazak Pule sa licenciranim turistiĉkim vodiĉem, pešaĉka tura, zatim obilazak ĉuvene Pulske arene. Pulski amfiteatar je jedna najlepša i najpoznatija antiĉka graĊevina u Hrvatskoj. Izgradili su je Rimljani i služila je za zabavu narodu. Nakon obilaska Arene, nastavak razgledanja Herkulova kapija ili Zlatna vrata – najstariji antiĉki spomenik Pule , Avgustov hram , Augustinski forum .U popodnevnim casovima odlazak na Brione . Dolazak u Fažanu, ukrcavanje na brod, dolazak do ostrva Veliki Brion. Obilazak Briona sa licenciranim turistiĉkim vodiĉem . Obilazak je planiran vozićem, zatim pešaĉka tura za obilazak crkve Marije, Kastruma-staro naselje u doba Rimljana, Gota, Venecije, Gradine, Rimske vile u uvali Verige, Titovog muzeja Brioni su poznati kao jedna od „ top“ destinacija Hrvatske. Na ovom ostrvu se nalazilo odmaralište nekadašnjeg predsednika Jugoslavije , Josipa Broza Tita , a mnoge poznate svetske javne liĉnosti ( politiĉari, glumci) bile su gosti maršala Tita.   Slobodno vreme za osveženje. Oko 18.30h povratak sa Briona u hotel. Veĉera. Noćenje.

 4.DAN Doruĉak. Napuštanje hotela u 9h. Nastavak puta do kamenog gradića Bale, grada netaknute prirode i bogatog kulturno-arheološkog nasleĊa. Tu možete videti ostatke starih graĊevina, rimskih cesti, cisterni, bunara, rimskih vila i razgledati gotiĉko-renesansni kaštel Soardo-Bembo, svratiti do tornja iz 19. veka, sve vreme nalazeći se na pola puta izmeĊu Ekvatora i Sjevernog Polazak prema Rovinju . U Rovinju slobodno vreme do 15 h za one koji ne idu na fakultativni obilazak Rovinja sa licenciranim turistiĉkim vodiĉem . Razgledanje koje će trajati 2 sata : crkva Sv. Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu , barokni Balbijev luk. Zatim, slobodno vreme za šetnju pored mora , fotografisanje u najlepšem gradu Istre . Uživanje u prelepom izboru mediteranske hrane i pića. Rovinj je najpoznatiji Istarski grad , a po mnogima i najlepši. Polazak za Srbiju oko 15 h. Vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.

5.DAN Dolazak u Kraljevo na mesto polaska u ranim jutarnjim

 • -prevoz autobusom turistiĉke klase na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio oprema)
 • – smeštaj u hotelu Pula (3*) koji se nalazi pored obale mora , na bazi 2 HB ( polupansiona ), u cenu su ukljuĉeni sokovi, voda, vino i pivo iz šankomata, sobe 1/2, 1/2+1 (pomocni)
 • -razgledanja Opatije, Pule i ostalih gradova prema programu,
 • -usluge vodiĉa tokom celog putovanja
 • -troškove organizacije putovanja
 • -turistiĉka taksa u Puli
 • -Ulaznice za muzeje i druge turistiĉke objekte
 • -MeĊunarodno zdravstveno osiguranje
 • -Individualne troškove – nepomenute usluge
 • -Doplata za jednokrevetnu sobu je 30 €, iskljuĉivo na upit
 • -Doplata za dodatno sedište 40 €
 • -Fakultativne izlete
 • Doplata za polazak iz Niša (transfer do Kraljeva) 20€, Kruševca 13€, Trstenika 10 €, Vrnjaĉke Banje 10 €, Užica 15 € (transfer do Preljine), Pozega 13 € (transfer do Preljine), iz Kragujevca 10 € (transfer do Mrĉajevaca). Minimum za realizaciju transfera je 4 putnika
 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 30 €, iskljuĉivo na upit
 • Doplata za dodatno sedište 40 €
 • Plitvička jezera 30 € (minimum za realizaciju 25 osoba) cena za decu (7-18 godina) 20 €;
 • obilazak Pule sa posetom Arene sa turistiĉkim vodiĉem  15 € – u cenu je uraĉunata ulaznica za ARENU (minimum za realizaciju 25 osoba) cena za decu (7-18 godina) 10 €;
 • poseta Brionima , ukljuĉen transfer brodom , usluga licenciranog turistiĉkog vodiĉa, usluga vožnje vozićem po Brionima ( poseta traje 4 ĉasa) 35 € ( minimum za realizaciju 25 osoba ) cena za decu (7-18 godina) 20 €;
 • poseta Rovinju sa turistiĉkim vodiĉem 10 € ( minimum za realizaciju 25 osoba ) cena za decu (7-18 godina) 5 €. CENA PAKETA IZLETA 80 € ( OBAVEZNA prijava za fakultativne izlete je 10 dana pre putovanja, u agenciji, a plaćanje u autobusu). Cena paketa za decu 50 €.

 

Podeli: