Slovenija – Bledajo

Program putovanja:

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

29. JUN – 3. JUL 2023. / 24. – 28. AVGUST 2023 / 21. – 25. SEPTEMBAR 2023  / 26. – 30. OKTOBAR 2023 / 10. – 14. NOVEMBAR 2023

LJUBLJANA – KRANJ – TRST – PORTOROŽ – PIRAN – KLAGENFURT – BLED

 

1.DAN KRALJEVO – LJUBLJANA

Polazak iz Kraljeva oko 21h-vreme polaska moze biti korigovano u zavisnosti od uslova nap utu I granicnim prelazima. Putovanje preko Hrvatske, noćna vožnja. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.DAN LJUBLJANA – KRANJ – BLED – KRANJ

Dolazak u LJUBLJANU u jutarnjim satima. Obilazak slovenačke prestonice uz razgledanje najlepših delova istorijskog centra grada: Prešernov trg sa spomenikom čuvenom slovenačkom pesniku France Prešernu i Franjevaĉkom crkvom, Tromostovlje – remek-delo slovenaĉkog arhitekte Plečnika na reci Ljubljanici, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak puta do obližnjeg KRANJA. Smeštaj u hotel oko 13h. Kraće zadržavanje u hotelu ( oko 1 sat) i slobodno vreme ili fakultativni odlazak na BLED. Obilazak Bleda, vreme koje se može iskoristiti za šetnju oko jezera, posetu bledskoj tvrĎavi, kao i degustaciju jela i pića od kojih su najpoznatije bledske krempite i slobodno vreme. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN KRANJ – PORTOROŽ – PIRAN – KRANJ – KRALJEVO

Doručak. Obilazak Kranja u pratni vodiča. Nakon obilaska slobodno vreme ili fakultativni izlet do Slovenačkog primorja. Odlazak u slovenačko letovalište PORTOROŽ. Obilazak Promenade na kojoj se nalazi i čuveni hotel „Palace“. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak u obližnji PIRAN. Po dolasku sledi kraća šetnja do glavnog Tartinijevog trga na kojem se nalaze najlepše gradske palate (Venecijanska kuća…), spomenik kompozitoru Đuzepe Tartiniju i malena crkva Sv. Petra. Slobodno vreme za uživanje u sjajnom ambijentu grada i šetnju. Povratak u Kranj i kraća pauza u Kranju (oko sat vremena). Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima.

4.DAN KRALJEVO

Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim casovima . Kraj putovanja.

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase (kompletna oprema, klima, audio-video)
 • 2 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje) u odabranom hotelu u Kranju ili Ljubljani
 • Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • Obilazak Ljubljane uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča
 • Organizacione troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 1000 dinara za uzrast 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 2000 dinara).
 • Ostale nepomenute usluge.
 • Fakultativno krstarenje pletnama po Bledskom jezeru sa posetom Bledskom ostrvu i ulaznicom za svetilište na ostrvu – 30€ (minimum za realizaciju ovog programa je 15 prijavljenih putnika; plaćanje isključivo na licu mesta) – krstarenje nije uključeno u paket izleta!
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 70 € (isključivo na upit)
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 80 €
 • OBAVEZNU DOPLATU ZA BORAVIŠNU TAKSU – 2,5 € po osobi i noćenju; ukupno 5 € za oba noćenja – PLAĆANJE NA RECEPCIJI HOTELA !
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 70 € (isključivo na upit)
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 80 €
 • OBAVEZNU DOPLATU ZA BORAVIŠNU TAKSU – 2,5 € po osobi i noćenju; ukupno 5 € za oba noćenja – PLAĆANJE NA RECEPCIJI HOTELA !
PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

umesto 80 € samo 65 €

 Navedena cena uključuje izlete: Trst – Portorož – Piran i Klagenfurt – Bled

 

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

Trst – Portorož – Piran – 40 €

Klagenfurt – Bled  – 40 €

 

Fakultativno krstarenje pletnama po Bledskom jezeru sa posetom Bledskom ostrvu i ulaznicom za svetilište na ostrvu – 30€ (minimum za realizaciju ovog programa je 15 prijavljenih putnika; plaćanje isključivo na licu mesta) – krstarenje nije uključeno u paket izleta!

Podeli: