London avionom

Program putovanja:

London avionom

+ izlet Oksford i Stonehenge

Polazak: 27. april 2020.

DAN 1 – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let do Londona sa presedanjem. Sletanje u London u popodnevnim časovima. Po dolasku na krajnju destinaciju transfer metroom do smeštaja u živopisnom delu grada Hounslow koji je udaljen svega nekoliko metro stanica od aerodroma. Smeštanje u hotel, slobodno vreme. Noćenje.

DAN 2 – U jutarnjim časovima, nakon doručka, krećemo u obilazak grada tokom kojeg ćemo obići Vestminster – najuži centar grada smešten na obali reke Temze gde se nalaze i čuvene londonske atrakcije kao što su: zgrada Parlamenta, Big Ben, London eye, Downing street – sedište predsednika vlade Velike Britanije, trg Trafalgar, trg Pikadili, Bakingemska palata, Vestminsterska opatija i sl. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

DAN 3 – Doručak. U prepodnevnim časovima krećemo u drugi deo razgledanja Londona. Prvo odlazimo do Tower bridge-a, spomenika kulture i jednog od simbola grada. Imaćemo priliku da vidimo i Londonsku tvrđavu – istorijski zamak koji se nalazi na severnoj obali reke Temze i HMS Belfast – brod britanske ratne mornarice iz 1936. godine. Zatim nastavljamo put ka Katedrali Svetog Pavla, a usput prolazimo pored spomenika velikom londonskom požaru, tragičnom događaju iz 1666. godine. Put nas dalje vodi kroz najpoznatiju londonsku ulicu – Oxford street sve do Royal Marble Archa – trijumfalne kapije iz 19. veka i do najčuvenijeg londonskog parka – Hyde parka. Slobodno vreme od popodnevnih časova gde preporučujemo da posetite oblast u zapadnom delu grada Nothing Hill gde uz šetnju i slikanje luksuznog dela Londona možete da posetite i Portobello market čuven po antikvitetima i suvenirima. Noćenje.

DAN 4 – Posle doručka slobodno vreme za celodnodnevno uživanje u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva. Uz dogovor sa vodičem, moguć je obilazak nekih od mnogobrojnih londonskih muzeja kao što su Britanski muzej ili Nacionalna galerija. Za one koji bi voleli da vide nešto drugačiji London predlažemo odlazak u Camden town na severu grada gde između ostalog, možete probati specijalitete iz celog sveta na čuvenom Camden marketu. Za ljubitelje zelenila tu su parkovi kao što su: Greenwich ili Holland park. Noćenje.

DAN 5 – Doručak. Fakultativni izlet do Oksforda i Stounhendza. Prvo odlazimo do Oksforda, grada u kojem se nalazi sedište Univerziteta Oksford, jednog od najboljih fakulteta na svetu i mestu gde su snimane mnogobrojne scene iz poznatog serijala o Hariju Poteru. Ovaj prelepi grad poznat po velikom broju tornjeva najbolji je primer jedinstvene viktorijanske arhitekture nazvane po kraljici Viktoriji, a koju možete videti samo u Engleskoj. Nakon Oksforda, nastavljamo ka jednom od modernih svetskih čuda – Stounhendzu. Imaćemo priliku da se upoznamo sa jednim od nastarijih spomenika na svetu, popularnom kružnom kamenju, koji datira još iz bronzanog doba i pod zaštitom je UNESCO-a, na mestu na kojem se se odvijali mnogobrojni paganski rituali. Povratak u London u večernjim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 6 – U jutarnjim časovima se pakujemo i posle doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Preporučujemo da posetite najpoznatiji teniski kompleks na svetu – Vimbldon, fudbalski stadio Vembli ili ukoliko ste ljubitelj dobre kupovine preporučujemo odlazak u najpoznatiji londonski tržni centar – Harrods. Transfer metroom do aerodroma. Let za Beograd sa presedanjem. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima.

 • Avio prevoz sa svim taksama na relaciji Beograd-London-Beograd sa presedanjem
 • Prtljag težine do 23 kilograma + ručni prtljag
 • 5 noćenja u hotelu Ibis budget Hounslow** u Londonu u 1/2 sobama (francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
 • Transfer metroom na povratnoj relaciji aerodrom-hotel
 • Obilasci prema programu putovanja
 • Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja
 • Viza za Veliku Britaniju – ~110 EUR
 • Fakultativni izleti.
 • Ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu obuhvaćeni programom
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Individualni troškovi putnika.
 • Ukoliko putujete sami, bićete spojeni sa nekim od drugih putnika u smeštaj bez ikakvih doplata!
 • Viza za Veliku Britaniju – ~110 EUR

1. Odlazak u Oksford i Stonehendž sa uključenim svim neophodnim ulaznicama – 99 EUR

*Prijavljivanje za izlet se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.

Podeli: