Madrid Jesen 2023

 • September 2005, Castilla y Leon, Spain --- Roman Aqueduct, Segovia, Spain --- Image by © Alan Copson/JAI/Corbis

Program putovanja:

1. dan sreda 11. oktobar BEOGRAD – MADRID

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 12.15h. Prijava za let „AirSerbia“ za Madrid. Let za Madrid u 14.20h. Sletanje na međunarodni aerodrom u Madridu u 17.35h. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer do hotela. Smeštaj. Odmor. Noćenje.

2. dan četvrtak 12. oktobar MADRID CITY TOUR

Doručak. Polazak u 9h u organizovani obilazak grada u trajanju od oko 2 sata (metro). Peurta del Sol je mesto odakle u Madridu sve počinje. Kapija sunca je trg okružen raskošnim palatama. Odlazak potom do Plaza Mayor, odnosno glavnog trga koji ima pravilan kvadratni oblik. Raskoš kolonijalne Španije je vidljiva na ovom trgu koji je skrojen kako bi svakoga fascinirao. Šetnja do Katedrale posvećene Bogorodici. Obilazak fascinantne glavne gradske crkve koju popularno nazivaju Almudena. Koreni ove crkve su u 11. veku, a današnja crkva potiče iz 19. i 20. veka, budući da je vekovno središte katoličke crkve u Španiji bilo u obližnjem Toledu. Nedaleko od katedrale nalazi se veličanstvena Kraljevska palata, sedište španske kraljevske porodice. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posetu Kraljevskoj palati, ručak u nekom od divnih restorana, ili za šetnju prelepom avenijom Gran Via, omiljenom šoping zonom grada. Noćenje.

3.dan petak 13. oktobar MADRID – LA MANČA – TOLEDO – MADRID

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do oblasti LA MANČA koja je svetski postala poznata zahvaljujući Miguelu de Servantesu i njegovom Don Kihotu. Da, to je ta divna, živopisna regija okićena tradicionalnom kastiljanskim selima i čudnovatim vetrenjačama. Posetićemo divno malo seoce EL ROMERAL koje svi nazivaju selom Don Kihota. Tu se kod tog sela nalaze te čuvene vetrenjače koje ćemo imati prilike da vidimo. Posetićemo i seoce TEMLEKUE koje je sa Romeralom spojeno sa tzv. Don Kihot rutom. Na kraju, posetićemo magični TOLEDO, vekovnu prestonicu španskih kraljeva i jedan od najlepših gradova Španije. Mi ćemo se prošetati divnim, snenim i romantičnim uličicama Toleda, i usput ćemo pogledati: trg Zokodover, mavarsko utvrđenje Alkazar, jedan od simbola grada, srednjovekovne mostove na reci Težo, srednjovekovne kapije, Muzej El Greka (bez posete), veličanstvena Katedrala – građena je 200 godina od 13. do 15. veka i predstavlja remek-delo gotske arhitekture. Svakako ćemo malo i predahnuti u ovom divnom gradu pre nego što se vratimo u naš hotel u Madridu, a povratak je planiran za 21h. Noćenje.

4.dan subota 14. oktobar MADRID – EL ESKORIJAL – MADRID

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet do čudesnog kraljevskog samostana EL ESKORIJAL. Istorijska rezidencija španskih kraljeva koja se sastoji od samostana, crkve, kraljevske palate, muzeja i škole. Kompleks je u duhu kontrareformacije izgrađen u 16. veku po nalogu Filipa II Španije, čime je naglašena njegova povezanost s rimokatoličkom crkvom. U kompleksu se nalaze i muzej, biblioteka i kraljevski mauzolej (Panteon de los Reyes) sa posmrtnim ostacima mnogih španskih kraljeva. Povratak u Madrid do 15h. Slobodno vreme u centru grada. Individualni povratak u hotel. Uveče je planiran (fakultativno) odlazak ulokalni Flamenko klub na autentično špansko veče uz neverovatnu igru i špansku gitaru. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan nedelja 15. oktobar SEGOVIJA & AVILA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak u prelepi srednjovekovni grad SEGOVIJU. Po dolasku, sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 1 sat. Naravno, prvo moramo videti slavni rimski Akvadukt iz 2. veka i vremena cara Trajana – jedan od najbolje očuvanih spomenika iz perioda rimske uprave u Španiji. Šetnja idiličnim ulicama grada do divne Katedrale koju nazivaju zbog njene raskošnosti „damom među katedralama“. Potom se krećemo malo strmijim uličicama ka mestu odakle će nam se ukazati bajkoviti kraljevski zamak Alkazar iz 12. veka. Slobodno vreme za ručak – svakako morate probati „koćiniljo“. Nastavak putovanja do obližnje AVILE, još jednog srednjovekovnog bisera Kastilje i Leona. Najveća atrakcija ovog grada su perfektno očuvane srednjovekovne zidine sa bastionima. U ovom divnom malom gradu videćemo i njegovu čudesnu Katedralu, potom divnu baziliku San Visente, samostan Svete Tereze… Na kraju ćemo uživati u idiličnom trgu Merkado Čiko. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

6. dan ponedeljak 16. oktobar MADRID – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativna poseta MUZEJU PRADO, jednom od najvažnijih muzeja na svetu. Posetu ćemo organizovati sa lokalnim vodičem kako bi smo na najbolji mogući način, i za kratko vreme, pogledali sjajnu izložbu umetničkih dela (Velaskez, Muriljo, Pikaso, El Greko…). Slobodno vreme. Polazak iz hotela ka aerodromu u 18.30h. Prijava na let. Let za Beograd u 21.10h. Sletanje u Beograd u utorak 17. oktobra u 00.20h. Kraj putovanja.

 • Povratnu avionsku kartu na liniji Beograd-Madrid-Beograd (aerodromske takse, ručni prtljag do 8kg)
 • Transfer u Madridu od aerodroma do hotela i povratno
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2* u široj zoni centra grada, na liniji metroa
 • Madrid City Tour – obilazak grada prema programu uz tumačenje turističkog vodiča
 • Usluge turističkog vodiča tokom celog putovanja
 • Organizacione troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Redovan prtljag – doplata za kofer težine do 23kg iznosi 50 €
 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 €
 • Karte za gradski prevoz tokom razgledanja Madrida
 • Fakultativni program
 • Redovan prtljag – doplata za kofer težine do 23kg iznosi 50 €

 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 15 prijavljenih osoba):
 • Poludnevni izlet do El Eskorijala sa uključenom ulaznicom za kompleks 60 €
 • Celodnevni izlet Don Kihot i Toledo 70 €
 • Poseta Muzeju Prado sa ulaznicom i lokalnim vodičem 50 €
 • Celodnevmi izlet Segovija – Avila 80 €
 • PAKET IZLETA SA POPUSTOM: 250 € (bez Flamenka!) – uplata u agenciji!
Podeli: