Madrid sa polaskom iz Niša

 • September 2005, Castilla y Leon, Spain --- Roman Aqueduct, Segovia, Spain --- Image by © Alan Copson/JAI/Corbis

Program putovanja:

Madrid sa polaskom iz Niša

DAN 1. petak, 08.11./ MADRID
Let iz Niša ili Beograda sa presedanjem, ili  transfer grupe do aerodorma u Sofiji/Budimpešti/Temišvaru. Direktan let za Madrid u 16.35h. Sletanje u Madrid, u 19.30h. Po sletanju, transfer ka hotelu i kraće večernje panoramsko razgledanje užeg centra Madrida za prvo upoznavanje sa gradom- Madrid I. Pauza za osveženje u gradu, uz moguću posetu nekom od madridskih barova uz čašu dobrog španskog vina.Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

DAN 2. subota, 09.11./  MADRID
Doručak. Slobodan dan u Madridu ili fakultativni poludnevni razgled grada – metroom, gradskim autobusom i pešaka:  Španski trg sa kamenim spomenikom posvećen Migelu de Servantesu, Gran Via poznat i kao Brodvej Madrida, Kalje Major bivša glavna gradska ulica, Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, Trg CibelijeKapija Alkala (Plaza de la Independencia). Slobodno popodne za individualno razgledanje.  Casa de Campo ili poseta muzeju Prado(Museo del Prado) sa kolekcijom preko 7.000 slika, ili obilazak muzeja kraljice Sofije, gde možete videti jedno od najvažnijih remek dela Pabla Pikasa, sliku Gernika… Ili više volite fudbal? Onda svakako preporučujemo posetu španskoj sportskoj svetinji – muzeju Real Madrid i Santjago Bernabeu stadionu.  Individualni povratak u hotel.  Noćenje.

 DAN 3. nedelja , 10.11/ MADRID-SEGOVIA
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ili odlazak na poludnevni izlet u Segoviu, koja je jedan od najzačajnijih gradova stare Kastilje, čiji je simbol jedan od najbolje očuvanih akvadukata ove vrste na svetu, starog 2000 godina kojim je čak i u 20. veku voda dopremana u grad. Poseta dvorcu Alkazar (ulaznice se posebno naplaćuju), rezidenciji kraljeva Kastilje, smeštenom na grebenu na ušću dve reke koji će Vas oduševiti svojom bajkovitošću i za koji se smatra da je bio inspiracija Voltu Dizniju. Popodne povratak u centar Madrida. Slobodno vreme u gradu.  Noćenje

DAN 4. ponedeljak, 11.11./ MADRID- TOLEDO
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan ili fakultativni poludnevni izlet za Toledo. Vožnja kroz Kastilju, kroz predivne pejzaže, koje opisuje Servantes u „Don Kihotu”. Dolazak u Toledo, koji važi za jedan od najlepših gradova zemlje, čuven i  po tome što je u njemu živeo čuveni španski slikar– El Greko, koji je po slikama se vidi, bio jako zaljubljen u Toledo. Šetnja uskim krivudavim ulicama, razgledanje spolja katedrale (Catedral de Toledo), u kojoj se nalaze El Grekova platna, do sinagoge Santa Maria la Blanka,  razgledanje spolja Crkve Sv. Tome sa El Grekovim remek delom „Sahrana Grofa od Orgaza“. Slobodno vreme u Segoviji do 15:00h. Povratak u Madrid U 16.30h, transfer do aerodroma. Direktan let za Sofiju/Budimpeštu/Temišvar  ili let za Beograd i Niš sa presedanjem. Po sletanju transfer do Beograda, Niša (i ostalih gradova zavisno od broja putnika). Kraj programa.

 • Avioprevoz  kompanijama Wizzair ili Ryanaiar
 • dozvoljeni prtljag do 10 kg dimenzija 55x40x20 cm (dimenzije kompanije Ryanair ili Wizzair),
 • smeštaj u hotelu sa minimum 3*  u 1/2 ili 1/2+1 sobama sa TWC, u širem centru ili periferiji Madrida,
 • transfer aerodrom – hotel u Madridu- aerodrom, i prvo večernje informativno panoramsko razgledanje centra grada,
 • usluge stručnog vodiča, pratioca grupe tokom realizacije programa i planiranih razgledanja,
 • transfer do aerodroma
 •  individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • doplate za troškove izleta, i ulaznica,
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • doplate za prtljag (po cenovniku aviokompanije, Ryanair ili Wizzair),

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge –doplata za 1/1 sobu je 130€.

 

Rezervacija fakultativnih izleta je moguća tokom isplate aranžmana, plaćanje se vrši inopartneru u inostranstvu.
Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera.
Neke od cena fakultativnih izleta: Madrid, pešačka tura – oko 15€, Toledo 55€, Segovia oko 60€.
Napominjemo da su cene promenjiljve (!), i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd. Cena uključuje prevoz (autobuski, a u slučaju manje grupe putnika minibus ili organizovani prevoz vozom), kompletnu organizaciju izleta, usluge stručnog vodiča, razgledanje znamenitosti spolja bez ulaznica (osim ako nije drugačije navedeno).

 

Podeli: