Бари – Свети Николај

Program putovanja:

МОШТИ СВЕТОГ НИКОЛАЈА

Бари

са обиласком Подгорице, Скадра, Тиране и Драча

26.04/01.05.2020.

1. ДАН – Полазак из Београда у вечерњим часовима са договореног места у Београду. Ноћна вожња према Црној Гори.

2. ДАН – Долазак у јутарњим часовима у Подгорицу у Саборни храм и обилазак овог велелпоног храма, а потом и одлазак према Албанији. Обилазак Скадрa и храма Христовог Рођења. Потом и одлазак у Драч те смештај у хотел 2 или 3* у 1/2 и 1/3 собама са купатилом. Слободно време. Ноћење

3. ДАН – Одлазак у Тирану , у митрополију и поклоњење моштима Светог Јована Владимира, а потом и одлазак у Елбасан где су раније биле мошти овог српског светитеља, у манастир који је посвећен истоименом светитељу. Повратак у Драч и обилазак Саборног храма и богословије, а потом слободно време. Увече укрцавање на трајект. Ноћна вожња (Подразумева карту за седиште).

4. ДАН – Долазак у јутарњим часовима у Бари. Обилазак центра града и базилике Св.Николе. Наставак путовања у Алберобело, град са јединственом архитектуром на свету. Обилазак Базилике Светих Козме и Дамјана где се налазе честице моштију. Повратак у Бари, обилазак Руске цркве и присуствовање вечерњој служби. Смештај у хотел/ гостински хотел Руске Православне Цркве (вишекреветне собе са заједничким купатилом). НОЋЕЊЕ.

5. ДАН – Литургија у базилици Св.Николаја (Свештеници Руске Православне Цркве служе сваког четвртка) и поклоњење моштима Св.Николаја. Акатист Светом Николају. Слободно време у Барију. Полазак вечерњим трајектом за Драч. Ноћна вожња. (Подразумева карту за седиште).

6. ДАН– Долазак у Драч у јутарњим часовима. Мало слободног времена и полазак за Србију преко Црне Горе. Дневна вожња до Србије и повратак у Србију у касним вечерњим часовима или следећег дана у раним јутарњим часовима.

  • Превоз туристичким аутобусом са ДВД, аудио опремом и климом
  • Смештај у хотелу у околини Тиране или Драча на бази ноћења у 1/2 и 1/3 собама са купатилом у хотелу 2* или више
  • Смештај на бази ноћења у гостински хотел РПЦ у вишекреветним собама са зај. купатилом.
  • Вожњу трајектом са свим таксама на релацији Драч – Бари и Бари – Драч у авио седишту или четворокревентој кабини
  • Лиценцираног водича
  • *са групом иде духовник путовања
  • оброке
  • међународно осигурање
  • индивидуалне трошкове
Podeli: