Васкрс на Крфу

Program putovanja:

НЕЗАБОРАВНИ ВАСКРС НА КРФУ

УЗ ОБИЛАЗАК ПАТРЕ, АТИНЕ И ЕГИНЕ

ВАСКРШЊА ГРЧКА ТУРА

15.04/22.04.2020.

1. дан – Велика Среда – 15.04.2020. Полазак у каснијим вечерњим часовима из Београда и успутних места на ауто-путу за Ниш. Дневна и ноћна вожња и граничне формалности при преласку граница.

2. дан – Велики Четвртак – 16.04.2020. Долазак у Игуменицу у раним послеподневним часовима. Прелазак трајектом за острво и град Крф. Панорамско разгледање града, и одлазак на вечерње богослужење. Смештај у вечерњим часовима у ХОТЕЛ/ АПАРТМАНЕ у 1/3 или 1/4 собама са купатилом. Ноћење.

3. дан – Велики Петак – 17.04.2020. Ујутру одлазак у манастир Палеокастрица, а потом одлазак до града и посета Српској кући и острву Видо. Слободно време у граду и присуствовање изношењу плаштаница у литијама. Повратак у смештај ради одмора. У вечерњим сатима могућ одлазак до града Крфа где би се присуствовало изношењу последње Плаштанице из Митрополије. Повратак у апартмане. Ноћење.

4. дан – Велика Субота – 18.04.2020. Окупљање групе у раним јутарњим часовима и одлазак у цркву Светог Спиридона. Јединствена је прилика присуствовати свечаној литији као и изношењу моштију Светог Спиридона – чудотворца, иначе заштитника острва Крф. У 11ч. присуствовање јединственој церемонији Бацања врчева. По завршетку церемоније слободно време или повратак у смештај. Слободно време за одмор. Окупљање групе у 20:00 ч или 21:00ч и одлазак до града Крфа. На једном од најлепших тргова у Европи – Спианада, заједно са више десетина хиљада људи, под светлошћу запаљених свећа бићемо део величанствене и јединствене прославе Васкрса уз литију. Затим наступа парада филхармонијских оркестра са незаборавним ватрометом који ће употпунити ово магично вече. Повратак у апартмане. Ноћење. (Могућ одлазак локалним или градским аутобусом, али је трансфер укључен у цену).

5.дан – ВАСКРС – Недеља – 19.04.2020. Окупљање групе у раним јутарњим часовима. Одлазак на Васкршњу литургију у град Крф, а потом и полазак у поподневним часовима трајектом за Игуменицу. Путовање ка Атини и успутни обилазак цркве Светог Андреја Првозваног у Патри где се налази део његових моштију и крст на којем је био разапет (уколико време дозволи). Долазак у хотел у околини Атине у вечерњим часовима и смештај у 1/3 и 1/4 собама са купатилом.

6. дан – понедељак – 20.04.2020. Окупљање групе у раним јутарњим часовима и одлазак до Камаризе, цркве Светог Нектарија где се налази гроб старца Нектарија Виталиса, духовног чада Светог Нектарија који је чудесно исцељен за живота. Одлазак у Пиреј и прелазак трјакетом на Егину. Обилазак манастира Свете Екатерине где се налази део моштију ове дивне светитељке и где се чува чудотворна икона Светог Спиридона који затвара и отвара очи, а потом и обилазак манастира Свете Тројице и целивање моштију Светог Нектарија Егинског. Вечерње богослужење и ноћење у манастиру у випекреветним собама (нектагорисан смептај).

7. дан – уторак – 21.04.2020. – Литургија поред моштију светитеља, а потом и акатист овом великом чудотворцу, а потом и полазак за градић Егину. Мало слободног времена и исплвољавање трајектом до Пиреја. Пут за Београд. Успутни обилазак манастира Преображења Господњег у Милесију. Дневна и ноћна вожња према Србији.

8. дан – среда – 22.04.2020. – Долазак у Београд у преподневним или раним поподневним часовима.

 • Превоз аутобусом туристичке класе – превоз трајектом Игуменица – Крф – Игуменица (или Игуменица – Лефкими – Игуменица).
 • Превоз трајектом на релацији Пиреј – Егина – Пиреј.
 • 3 ноћења (у апарт-хотелу) у Ипсосу или Дасији.
 • 1 ноћење у хотелу у околини Атини.
 • 1 ноћење у конацима манастира на Егини или апартманима, уколико од манастира не добијемо благослов за ноћење.
 • Водство и организацију пута.
 • Све улазнице, бродић до Вида, обилазак Палеокастрице.
 • Оброке.
 • Међународно осигурање (800 динара).
 • Групна полиса на осигурану суму од 5.000 еур по особи.
 • Индивидуалне трошкове.
 • Доплата за двокреветну собу на упит: 3000 дин по особи (није могуће да једна особа доплати двокреветну собу) .
 • Доплата за једнокреветну собу на упит: 9000 дин.
 • Доплата за друго седиште: 12.000 дин.
 • Све доплате се раде на упит и морају се проверити. Доплате за смештај се не односе на манастирске конаке где није могуће бирати структуру собе.
 • Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.
Podeli: