Мала РУСКА ТУРА

Program putovanja:

07.09/21.09.2019.

1. ДАН  – Полазак у послеподневним часовима из Београда, Нове Пазове, Старе Пазове и Новог Сада. Ноћна и дневна вожња кроз Мађарску и Украјину. Граничне формалности.

2. ДАН – Долазак у поподневним часовима у Почајев, смештај у хотел. Време за одмор а потом обилазак манастирског комплекса – Почајевске лавре. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним собама са купатилом, у центру Почајева.

3. ДАН – Литургија и слободно време за обилазак манастирског комплекса и ручак у манастирској мензи, а потом полазак према Кијеву. Долазак у Кијев у вечерњим часовима и смештај у хотел 2* или 3* у ширем центру града или околини Кијева. Ноћење у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом.

4. ДАН – Рана литургија у Кијевско-Печерској лаври (мошти преко 120 светитеља) и обилазак лавре. Слободно време до поласка за индивидуалне обиласке или ручак у манастирској мензи. У вечерњим часовима полазак за Русију. Ноћна вожња са граничним формалностима.

5. ДАН – Долазак у Оптину ујутру. Мини екскурзија по манастиру, па одлазак у манастир Шамордино где је могуће погружавање, те полазак за Москву. Долазак у Москву у вечерњим часовима и смештај у хотел. Ноћење у хотелу 3* у ширем подручју града (до 15км од центра). Собе су 1/2 и 1/3 са купатилом.

6. ДАН – Полазак рано ујутру за Покровски манастир и поклоњење моштима Свете Матроне Московске, те слободно време за ручак у манастирској мензи, а потом обилазак Новоспаског манастира где је копија иконе Свецарице. Одлазак и обилазак Зачатјевског манастира, те повратак у хотел или слободно време. Ноћење у истом објекту.

7. ДАН – Литургија у Сретењском манастиру, те обилазак комплекса, а потом одлазак до храма Христа Спаситеља где је предвиђено и слободно време за ручак. Обилазак Црвеног трга и то : Казанског храму и храма Василија Блаженог – поклоњење моштима (уколико нам благослове улазак као групи ходочасника – бесплатно). (Уласци на посебне локалитете (музеје, крипте…) се плаћају независно од цене аранжмана и можете их обићи у слободном времену). Слободно време на црвеном тргу, те у веерњим часовима повратак у хотел. Ноћење у истом објекту.

8. ДАН – Ујутру полазак за Владимир. Обилазак Успенског Саборног храма (где се налазе мошти Светог Андреја Богољубивог, део моштију Св.Александра Невског, фреска Андреја Рубљова), а потом одлазак у Дивјејево и смештај у манастирску гостионицу или пансион (вишекреветне собе са купатилом – некатегорисан смештај) у касним вечерњим часовима. Уколико стигнемо литија Канавком Мајке Божје. Ноћење.

9. ДАН – Литургија, обилазак комплекса. Слободно време за ручак у манастирском комплексу. Одлазак на Источник Св.Серафима аутобусом и погружење. Повратак у комплекс, слободно време. Литија Канавком Мајке Божје. Вечерња служба. Ноћење у истом смештају.

10. ДАН – Рана литургија. Слободно време за ручак у манастирском комплексу. Полазак за Муром. Обилазак Светотројицког манастира и поклоњење моштима Светог Петра и Свете Февроније, и Благовештенског манастира где су мошти Светог благоверног кнеза Константина и синова Михаила и Теодора. Полазак за Сергијев Посад. Долазак у вечерњим часовима и смештај у манастирске конаке у вишекревтне собе са купатилом (некатегорисан смештај).

11. ДАН – Литургија. Обилазак манастирског комплекса и поклоњење моштима Светом Сергеју Радоњешком. Одлазак до Новојерусалимског манастира те полазак у Москву. Смештај у хотел. Ноћење.

12.ДАН – Литургија у Новодјевичјем манастиру, потом обилазак Донског (мошти Светог Тихона) и Даниловског манастира уколико време дозволи. Полазак у послеподневним часовима за Почајев. Ноћна вожња.

13. ДАН – Долазак у вечерњим часовима у Почајев и смештај у хотел. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним собама са купатилом, у центру Почајева.

14. ДАН – Спуштање и целивање чудотворне Почајевске иконе и Стопе Богомајке, а потом и литургија у Почајевској лаври. Целивање моштију, те време за ручак. Полазак у послеподневним часовима за Србију. Ноћна вожња

15. ДАН – Долазак у послеподневним часовима у Нови Сад, Београд.

  • Превоз високоподним туристичким аутобусом високе класе
  • Смештај на бази 10 ноћења и то : 7 ноћења у хотелима 2* или 3* и 3 ноћења у манастирским хотелима у собама са купатилом
  • Лиценцираног пратиоца групе све време путовања
  • Духовног руководитеља путовања
  • Индивидуалне трошкове путника
  • Улазнице за обиласке који нису предвиђени програмом и оне које обилазимо панорамски а желите да их посетите
  • Међународно путно-здравствено осигурање – 1500 дин.
  • Храну
Podeli: