Мајка Русија

Program putovanja:

26.07/14.08.2019.

Почајев, Кијев, Оптина, Москва, Владимир, Дивјејево, Муром, Сергијев Посад, Вирица, Санкт Петербург, Свирски манастир , Псковско-печерски манастир, Минск … 

 

26.07 – 1. ДАН – Полазак у послеподневним часовима из Београда и Новог Сада. Ноћна и дневна вожња кроз Мађарску и Украјину. Граничне формалности.

27.07 – 2. ДАН – Долазак у ранијим поподневним часовима у Почајев, смештај у хотел. Време за одмор а потом обилазак манастирског комплекса – Почајевске лавре. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним, трокреветним или четворокреветним собама са купатилом,  у центру Почајева.

28.07 – 3. ДАН – Литургија и слободно време за обилазак манастирског комплекса, а потом полазак према Кијеву. Долазак у Кијев у вечерњим часовима и смештај у хотел 2* или 3* у ширем центру града или околини Кијева. Ноћење у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом.

29.07 – 4. ДАН – Рана литургија у Кијево-Печерској лаври (мошти 125 светитеља) и обилазак лавре (Даљње и ближње пештере) . У вечерњим часовима полазак за Русију. Ноћна вожња са граничним формалностима.

30.07 – 5. ДАН – Долазак у Оптину ујутру. Обилазак комплекса. Ноћење у манастирским конацима у вишекреветним собама (некатегорисан смештај – могући спратни кревети).

31.08 – 6. ДАН – Рана литургија и полазак за Москву. Обилазак пустиње Шамордино где је могуће погружавање. Долазак у Москву у послеподневним часовима. Обилазак Даниловског манастира где се налази и резиденција патријарха Кирила (мошти Светог Данила). Смештај у хотел. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним, трокреветним или четворокреветним собама са купатилом.

01.08 – 7. ДАН – Литургија у Новоспаском манастиру где је икона Свецарице и слободно време за ручак, потом одлазак до Покровског манастира где ће бити времена да се размени новац и евентуално купи цвеће за Свету Матрону Московску. Поклоњење моштима светитељке и акатист уколико време дозволи. Одлазак и обилазак Донског манастира (мошти Светог Тихона). Уколико време дозволи одлазак у Новодјевичји манастир. Повратак у хотел. Ноћење.

02.08 – 8. ДАН – Литургија у Сретењском манастиру где су мошти Светог Илариона, а потом одлазак до храма Христа Спаситеља где је могуће направити паузу за ручак. Потом пешака одлазак до Црвеног трга и посета Казанског храма и обилазак центра града – Кремља, Црвеног трга и храма Василија Блаженог – поклоњење моштима. (Уласци на посебне локалитете (музеје, крипте…) се плаћају независно од цене аранжмана и можете их обићи у слободном времену).  Слободно време. Повратак у исти хотел. Ноћење.

03.08 – 9. ДАН – Рано ујутру полазак за Владимир. Долазак у Владимир и обилазак Димитријевског храма, Успенског Саборног храма (где се налазе мошти Светог Андреја Богољубивог, део моштију Св.Александра Невског, фреска Андреја Рубљова), а потом одлазак у Муром и обилазак Светотројицког манастира и поклоњење моштима Светог Петра и Свете Февроније, а уколико време дозволи и Благовештенског манастира где су мошти Светог благоверног кнеза Константина и синова Михаила и Теодора. Полазак за Дивјејево и смештај у манастирски хотел (1/4 , 1/5 или 1/6 са купатилом) у вечерњим часовима. Литија Канавком Мајке Божје са сестринством манастира. Ноћење.

04.08 – 10. ДАН – Литургија, целивање моштију Светог Серафима и обилазак комплекса. Одлазак на Источник Св. Серафима аутобусом  и погружење. Повратак  у комплекс, слободно време. Још једном литија Канавком Мајке Божје. Вечерња служба. Ноћење у истом манастирском хотелу.

05.08 – 11. ДАН – Рана литургија. Акатист светитељу. Слободно време и у раним послеподневним часовима полазак за Сергијев Посад. Долазак у вечерњим часовима и  смештај у манастирски хотел (1/4 , 1/5 или 1/6 собе са купатилом).

06.08 – 12. ДАН –  Литургија. Обилазак манастирског комплекса и поклоњење моштима Светом Сергеју Радоњешком. Полазак за Петроград у вечерњим часовима. Ноћна вожња.

07.08 – 13. ДАН –  У јутарњим часовима долазак у Вирицу. Обилазак цркве Св. Серафима Вирицког где се налази гроб овог светитеља, а потом поклоњење моштима Свете мученице Марије Гачинске чије се мошти налазе у Гачини, а гроб на Смоленском гробљу у Петрограду. Долазак у Петроград у послеподневним часовима. Обилазак манастира Светог Александра Невског, те панорамско разлгедање светиња Петрограда (Исакијевски собор, Казањски собор, Петропавловска тврђава, Спас на крви). Смештај у хотел у ширем центру града у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом. Слободно време. Ноћење.

08.08 – 14. ДАН – Литургија у Јованском женском манастиру, поклоњење моштима Светог Јована Кронштатског и акатист овом дивном светитељу, потом одлазак на Смоленско гробље где је капела Св. Ксеније Петроградске и поклоњење овој дивној светитељки – акатист. Слободно време за индивидуалне посете града (Казањски собор, Исакијевски собор, Спас на Крови, Ермитаж, Петропавлсовска тврђава, крстарење Невом…). Ноћење у истом хотелу.

09.08 – 15. ДАН – Одлазак рано ујутру за Свир где су потпуно нетрулежне мошти Светог Александра Свирског. Повратак у Петроград у вечерњим часовима и смештај у исти хотел.
Уколико неко жели да посети Валаам, покушаћемо да преко инопартнера обезбедимо обилазак Валаама за оне који не желе у Свирски манастир.

10.08 – 16. ДАН – Слободно време за одмор или иднивидуалне активности (предлог: индивидуални одлазак до подворја Оптине пустиње), око подне полазак за Псков и обилазак Гачине, храма где су мошти Марије Гачинске, чији се гроб налази на Смоленском гробљу, где је капела Свете Ксеније Петроградске, а у вечерњим часовима долазак у Псковско-Печерски манастир. Смештај у манастирским конацима (вишекреветне собе – некатегорисан смештај, могући спратни кревети).

11.08 – 17. ДАН – Литургија и слободно време за ручак. Обилазак ПСКОВСКО -ПЕЧЕРСКОГ комплекса, а потом и пештера уколико буду отворене. потом полазак у вечерњим часовима за Белорусију пеко Летоније. Ноћна вожња.

12.08. – 18. ДАН – Долазак у јутарњим часовима у Минск. Обилазак комплекса манастира Свете Јелисавете. Смештај у манастирском хотелу у вишекреветним собама са купатилом. Поподневни обилазак Минска, а потом повратак у манастирски комплекс. Ноћење.

13.08 – 19. ДАН – Литургија у манастирсу Свете Јелисавете, а потом и слободно време за ручак. Око подне полазак за Београд.  Дневна и ноћња вожња.

14.08. – 20. ДАН – Долазак у Београд у послеподневним часовима.

– Превоз високоподним туристичким аутобусом високе класе
– Смештај на бази 14 ноћења и то :  8 ноћења у хотелима 2* или 3* и , 4 ноћења у манастирским хотелима у собама са купатилом, 2 ноћења у манастирским конацима (вишекреветне собе без купатила) = 14 ноћења
– Лиценцираног пратиоца групе све време путовања са знањем руског језика
– Духовног руководитеља путовања

– Индивидуалне трошкове путника
– Улазнице за обиласке који нису предвиђени програмом и оне које обилазимо панорамски а желите да их посетите
– Обавезно међународно путно-здравствено осигурање – 2000 дин.
– Храну
Храну можемо по најповољнијим условима обезбедити баш у манастирским комплексима које обилазимо.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

Podeli: