Egina, Evija i Solun – mart 2023.

Program putovanja:

МАЛА ГРЧКА ТУРА
– Солун, Егина, Евија- 
15.03. – 20.03.2023.

 

1.дан – Полазак из Београда у поподневним часовима (у договрено време), и ноћна вожња кроз Србију и Македонију.

2. дан – Долазак у јутарњим часовима у Грчку и обилазак манастира Преображења Господњег у Милесију, који је подигао старац Порифирије Кавсокаливит и где се налази његова келија. Одлазак у луку Пиреј и  испловљавање за Егину.  Долазак у манастир Светог Нектарија на Егини и смештај у манастирском конаку (некатегорисан смештај) уколико добијемо благослов (неопходно понети постељину). Молитва за здравље и акатист светитељу.
Уколико не добијемо благослов за ноћење у манастиру смештај је предвиђен у Аг.Марини или неком другом месту на острву у хотелу/вили у 1/2, 1/3 или 1/4 собама са купатилом. Ноћење. Путници ће бити информисани неколико дана раније.

3. дан – Устајање рано ујутру и литургија у манастирској цркви посвећеној Светој Тројици где су мошти Светог Нектарија , а потом и обилазак манастирског комплекса (у току је градња велелепног храма Светог Нектарије где се служи само о великим празницима). Обилазак манастира Св.Екатерине који се налази у непосредној близини манастира Светог Нектарија. Повратак за Пиреј.  Одлазак до до Лаврија (Камаризе) , цркве где је старца Нектарија Виталиса чудесно исцелио Свети Нектарије од рака плућа и који се помиње у акатисту овом дивном светитељу. Потом обилазак манастира Пантократор и поклоњење пантократорским мученицима, једне од највећих светиња у грчкој. У касним вечерњим часовима долазак у место Прокопи на Евији, те смештај у манастирски хотел у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом.

4. дан – Литургија поред моштију Светог Јована Руса у Прокопију, те полазак ка северу и обилазак манастира Светог Давида Евијског. Поклоњење моштима Светог Давида и гробу старца Јакова Цаликиса,  те полазак за Агиос Кампос и прелазак у Глифу трајектом. Уколико време дозволи посета кланцу Темби и манастиру Свете Петке. Долазак у вечерњим часовима у Паралију и смештај у апартманима у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом.

5.дан – Ујутру полазак за Солун. Обилазак манастира Светог Јована Богослова у Суротију, те посета српском војничком гробљу, а затим и обилазак цркве Светог Димитрија. Слободно време у Солуну. Полазак за Србију и очекивани долазак у веома касним вечерњим или раним јутарњим часовима следећег дана.

 • Превоз аутобусом туристичке класе
 • Превоз трајектом АгиосКампос – Глифа
 • Превоз трајектом на релацији Пиреј – Егина – Пиреј
 • 1 ноћење у апартманима или хотелу у Паралији у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом (клима није у цени)
 • 1 ноћење у конацима манастира на Егини или апартманима, уколико од манастира не добијемо благослов за ноћење
 • 1 ноћење у манастирском хотелу на Евији у 1/2 , 1/3 или 1/4собама са купатилом
 • Боравишну таксу у сваком месту боравка
 • Вођство и организацију пута
 •  оброке
 • Међународно путно здравствено осигурање – 1000 динара  (групна полиса са покрићем до 15.000е за путнике до 75 година старости, за старије НА УПИТ ) или  Међународно путно здравствено осигурање са COVID-19 покрићем – 1500 динара (Препоручљиво је имати, није обавезно)  групна полиса, осигурана сума за COVID – 19 износи 10.000е, полису не могу закључити особе старије од 75 година).
 • Индивидуалне трошкове
 • У двокреветне собе у хотелу се смештају искључиво заједно пријављене особе на једном уговору.
 • Доплата за једнокреветну собу у хотелима 10.000 дин.
 • Доплата за друго седиште – 10.000 дин. или посебан захтев за седење – 5.000 дин

– Доплата за једнокреветну собу у хотелима 10.000 дин.

– Доплата за друго седиште – 10.000 дин. или посебан захтев за седење – 5.000 дин.

Све доплате се раде на упит. Доплате за смештај се не односе на манастирске конаке где није могуће бирати структуру собе.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

Podeli: