Egina 2023

Program putovanja:

1.DAN – UŽICE – TEMPI

Polazak iz Užica sa parkinga kod gradskog stadiona u 21.00h, iz Čačka u 22h, Kraljevo oko 23h, a iz Niša oko 01h. Tačno vreme i  informacije putnici će dobiti dva dana pre početka putovanja. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti.

2.DAN – TEMPI – METEORI – KAMENA VURLA

Dolazak u Grčku u jutarnjim satima. Putovanje do manastira Meteori – (Neverovatne kamene kule manastira Meteori ili „viseće stene“ su nastale povlačenjem mora pre 30 miliona godina. Ulaznice u manastire naplaćuje Grčka Nacionalna Turistička Organizacija 3€, a prilog se može ostaviti po ulasku u manastir.) Obilazak jednog od manastira u zavisnosti od otvorenih, Sveti Stefan ili veliki Meteori. Predviđeno zadržavanje oko 1 sata. U povratku ćemo u Kalambaki posetiti radionicu ikona i napraviti pauzu za kraći predah i kupovinu suvenira. Slobodno vreme za ručak u Kalambaki. Polazak ka Kamenoj Vurli. U večernjim časovima dolazak grupe u Kamenu Vurlu poznato turističko mesto na Egejskom moru koje se nalazi u blizini grada Lamije. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 3.DAN – KAMENA VURLA – PIREJ – EGINA

Rani doručak.U 06h polazak ka Atini, odlazak u poklonički hram Sv.Nektarija u Kamarizu. Pokloniti se svetinji i blaženo usnulom arhimandritu Nektariju Vitalisu. Sledi odlazak za luku Pirej odakle, posle jednočasovne plovidbe trajektom, dolazimo na ostrvo EGINA. Odlazak u manastir Sv. Trojice, poklonjenje moštima Sv. Nektarija Eginskog – čudotvorca i iscelitelja. Smeštaj u manastirskom konaku.  Noćenje.

 4.DAN–EGINA–PIREJ–KAMARIZA-PARALIJA

Prisustvovanje Svetoj Liturgiji u manastiru Sv. Trojice. Povratak grupe u luku. Slobodno vreme za obilazak gradića Egine do planiranog ukrcavanja na trajekt i polazak za Pirej. Polazak za Paraliju. Smeštaj grupe u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 5.DAN –PARALIJA – SOLUN – UŽICE

Doručak. Polazak iz Paralije u 09h, nastavak putovanja do mesta Suroti i poseta manastiru Sv. Jovana Bogoslova u kome se nalaze mošti Sv. Arsenija Kapadokijskog i grob starca Pajsija Svetogorca.

Odlazak u Solun. Poseta srpskom vojničkom groblju Zejtinlik. Odlazak u centar grada obilazak crkve Sv. Dimitrija, crkve Sv. Sofije … Slobodno vreme u centru Soluna do planiranog polaska za Srbiju.

 6.DAN –UŽICE

Dolazak u mesto polaska u ranim jutarnjim satima

  • Prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji;
  • Prevoz trajektom do Egine i nazad;
  • 1 noćenje u Kamenoj Vurli na bazi noćenja sa doručkom hotel 3*;
  • 1 noćenje na Egini u konacima manastira ili u privatnim vilama
  • 1 noćenje u Paraliji na bazi noćenja sa doručkom hotel 3*;
  • Turističkog vodiča i organizaciju putovanja.
  • Međunarodno osiguranje po uslovima osiguravajuće kuće;
  • Individualne troškove.

*Raspored sedenja pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata, za prvi red 25€ po osobi, drugi i treći 15€.

*Doplata za sobu 1/1 – 30€

*Doplata za dodatno sedište u autobusu 50€

*dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe ostvaruje popust 20% na cenu.

*Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.

* Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.

* DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

*Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta, stajališta i uslova na putu.

*U slučaju zatvaranja granica , novac uplaćen za aranžman se vraća u celosti.

*U slučaju da jedan od putnika ima potvrdu Covid (+) novac mu se vraća u celosti u roku od 24 sata, a za ostale putnike važe Opšti uslovi putovanja. 

*PUTNIK JE DUŽAN DA SE SAM INFORMIŠE O USLOVIMA ULASKA NA TERITORIJU GRČKE I POVRATKA U SRBIJU.

Podeli: