Eгина 2022

Program putovanja:

  1. дан  – Полазак из Београда у поподневним часовима (у договрено време), и ноћна вожња кроз Србију и Македонију.
  2. дан – Долазак у раним јутарњим часовима у Солун. Обилазак цркве Св.Димитрија Солунског где су мошти овог дивног светитеља, заштитника града Солуна. Обилазак Солуна, а потом одлазак и посета српском војничком гробљу – Зејтинлику. Могућ одлазак у манстир Суроти или манастир Свете Анастасије Узорешитељнице.Долазак у Паралију у касним поподневним часовима и смештај у хотел 2 или 3* или апарт-хотел у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом.
  3. дан – Полазак рано ујутру према Егини и одлазак до Камаризе и поклоњење гробу старца Нектарија Виталиса којег је Свети Нектарије чудесно исцелио од рака плућа и који се помиње у акатсту овом дивном чудотворцу. На упокојењу овом старцу народ је узвикивао „Свети Свети“ , а чуда на његовом гробу се већ дешавају Обилазак манастира Панткратор или манстира Светог Јефрема. Одлазак за Пиреј и укрцавање за трајкет ка Егини. Долазак на Егину  и обилазак манастира Светог Нектарија и поклоњење моштима светог Нектарија и обилазак његове келије. Обилазак манастира светог Мине.Одлазак у смештај који је предвиђен у Агиа Марини у ½,1/3 и ¼ собама. Ноћење.
  4. дан  – Ујутру Литургија крај моштију светог Нектарија. Обилазак манастира и молитва за здравље крај моштију светог Нектарија, те обилазак манастира Свете Екатерине Смештај у манстирске конаке,. Ноћење.
  5. дан. – Литургија у манастиру светог Нектарија. Повратак трајектом у Пиреј и полазак према Србији и обилазак манастира Преображења Господњег у Милесију где се налази келија Светог старца Порфирија Кавсокаливита.
  6. дан  – Долазак у Београд у јутарњим часовима часовима.

превоз аутобусом туристичке класе
– превоз трајектом до Егине и назад

– 1 ноћење у апартманима у Паралији у 1/2, 1/3 или 1/4 собама са купатилом

– 1 ноћење у хотелу 2 или 3* или апартманима у 1/2 или 1/3 собама на Егини
– 1 ноћење у  манастирским конацима уколико добијемо благослов. Смештај је у том случају у вишекреветним собама. Уколико не одбијемо благослов, смештај ће бити у истом хотелу/апартманима на Егини
– водство (лиценцирани водич) и организацију пута

– оброке
– индивидуалне трошкове

– „рапид“ тест око 8 е  други дан боравка уколико мере буду на снази.

–Међународно путно здравствено осигурање – 650 динара  (групна полиса са покрићем до 15.000е за путнике до 75 година старости, за старије 1300 динара ) или  Међународно путно здравствено осигурање са COVID-19 покрићем – 1000 динара (Препоручљиво је имати, није обавезно)  групна полиса, осигурана сума за COVID – 19 износи 10.000е, полису не могу закључити особе старије од 70 година).

Осигурање је могуће урадити искључиво за путнике који имају пасош Р.Србије (Остали путници су дужниж урадити сами осигурање).

Podeli: