Егина

Program putovanja:

СОЛУН – ЕВИЈА – АТИНА – КАМАРИЗА – ЕГИНА
– Пантократор – Свети Јефрем – Милеси-

18.10./23.10.2019. 

1.дан  – Полазак из Београда у вечерњим часовима. Вожња нишким ауто-путем према Грчкој.

2. дан  – Долазак у раним јутарњим часовима у Солун. Обилазак цркве Св.Димитрија Солунског где су мошти овог дивног светитеља, заштитника града Солуна а затим и мало слободног времена. Потом одлазак на Евију и посета манастиру Светог Давида где се налазе мошти овог дивног светитља као и гроб новоканонизованог старца Јакова Цаликиса. Потом одлазак до цркве где су мошти Светог Јована Руса, те поклоњење његовим моштима.  смештај у црквеном хотелу  у 1/2 и 1/3  собама са купатилом.

3. дан – Литургија у цркви Светог Јована Руса где су мошти овог светитеља те полазак за Милеси и обилазак преображењског манастира где је и келија Светог старца Порфирија кавсокаливита. Одлазак до манастира Светог Јефрема и до манастира Пантократор у близини Атине.  Смештај у хотел у околини Атине у 1/2, 1/3 и 1/4 собама са купатилом.

4. дан – Доручак. Полазак рано ујутру према Лаврију (Камариза) и посета гробу старца Нектарија Виталиса који је чудесон исцељен од рака, молитвама Светог Нектарија и који се помиње у акатисту овом дивном светитељу. На сахрани старца народ је узвикивао „Свети“ „Свети“, а на гробу старца се већ дешавају чудеса.  У поподневним часовима одлазак у луку Пиреј и прелазак на Егину.  Долазак у манастир Светог Нектарија на Егини и смештај у манастирском конаку (некатегорисан смештај) уколико добијемо благослов. Молитва за здравље и акатист светитељу. Ноћење

Уколико не добијемо благослов за ноћење у манастиру смештај је предвиђен у Аг.Марини или неком другом месту на острву у хотелу/вили у 1/2, 1/3 или 1/4 собама са купатилом.

5. дан – Литургија у манастиру Светог Нектарија, а потом обилазак манастира Свете Екатерине. У послеподневним часовима повратак у луку Пиреј и панорамски обилазак Атине. У касним послеподневним часовима полазак за Београд.

6.дан  – Долазак у Београд у јутарњим часовима.

– превоз аутобусом туристичке класе
– превоз трајектом до Егине и назад
– превоз трајектом до Евије
– 1 ноћење у манастирским конацима (некатегорисан смештај). Уколико не добијемо благослов могућ смештај у апартманима/хотелу на Егини у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама (без доплате)
– 1 ноћење у црквеном хотелу 2* на Евији
– 1 ноћење у хотелу 3* у околини Атине са доручком
– водство (лиценцирани водич са знањем Грчког) и организацију пута
*са групом иде духовник путовања

– оброке (сем доручка у хотелу у Атини)
– међународно путно здравствено осигурање (600 динара)
– индивидуалне трошкове

Podeli: