Егина на празник Светог Нектарија

Program putovanja:

20.11/25.11.2019.

1. дан – 20.11. – Полазак у послеподневним часовима са паркинга Београдког Сајма у вечерњим часовима (тачно време ће бити достављено два дана пред пут). Ноћна вожња кроз Србију, Македонију и Грчку уз потребне паузе и граничне формалности.

2. дан – 21.11. Долазак у јутарњим часовима у Пиреј, те прелазак трајектом на Егину. Обилазак манастира Свете Екатерине, а потом акатист Светом Нектарију крај његових моштију. Вечерње богослужење. Смештај у манастирском конаку (некатегорисан смештај) уколико добијемо благослов. Ноћење.
Уколико не добијемо благослов за ноћење у манастиру смештај је предвиђен у Аг.Марини или неком другом месту на острву у хотелу/вили у 1/3 или 1/4 собама са купатилом.

3. дан – 22.11. Света литургија на у манастиру на Егини, те слободно време. Прелазак послеподне трајектом у Пиреј. Смештај у хотел у Атини (или околини) у 1/2 и 1/3 собама са купатилом. Ноћење
4. дан – 23.11. Полазак рано ујутру у Камаризу где је гроб старца Нектарија Виталиса на којем се већ догађају чудеса. Посета манастиру Пантократор и манастиру Светог Јефрема. Долазак у вечерњим часовима у Паралију и смештај у вилама у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом.
5. дан – 24.11. Полазак ујутру за Солун и обилазак цркве Светог Димитрија и светиња у ужем центру града. Одлазак до Зејтинлика и у послеподневним часовима полазак за Београд.
6. дан – 25.11. У раним јутарњим часовима долазак у Београд.

– превоз аутобусом туристичке класе
– превоз трајектом до Егине и назад
– 1 ноћење у манастирским конацима (некатегорисан смештај). Уколико не добијемо благослов могућ смештај у апартманима/хотелу на Егини у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама (без доплате)
– 1 ноћење у хотелу 3* у околини Атине
– 1 ноћење у вилама или хотелу у Паралији у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом
– водство (лиценцирани водич са знањем Грчког) и организацију пута
*са групом иде духовник путовања

– оброке (сем доручка у хотелу у Атини)
– међународно путно здравствено осигурање (600 динара)
– индивидуалне трошкове

Podeli: