Prag Proleće

 • View of colorful old town in Prague taken from Charles bridge, Czech Republic

Program putovanja:

 1. dan BEOGRAD
  Polazak iz Beograda sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park) u 19:00 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Polazak iz Novog Sada u 20:30h. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.
 2. dan       PRAG
  Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Po dolasku, šetnja i razgled centra grada sa lokalnim vodičem (Vaclavski trg i Nacionalni muzej, Starogradski trg i Astronomski sat, gradska većnica, Tinska crkva i Karlov Most. Nakon razgleda slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.
 3. dan PRAG – DREZDEN (fakultativno) 
  Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izlet u Drezden. Grad sa mnogo zdanja u barkonom stilu: Palata Cvinger (u kojoj se nalazi više muzeja), protestantska Bogorodičina crkva, Opera Zemper, rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata (državni muzej) Avgustov most… Slobodno vreme za šetnju i šoping. U dogovoreno vreme povratak u Prag. Noćenje.
 4. dan      PRAG – KARLOVE VARI (fakultativno) 
  Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u Karlove Vari, najpoznatiju banju srednje Evrope sa prelepim građevinama i odmaralište čuvenih pisaca, političara i pesnika. Povratak u Prag. Noćenje.
 5. dan PRAG – KRSTARENJE VLTAVOM (fakultativno) 
  Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari u autobus u 09h. Slobodno vreme u Pragu. Mogućnost fakultativnog izleta Prag sa Vltave – vožnja brodom u trajanju od sat vremena. Doživite atmosferu grada na drugačiji način uz muziku Smetane, kafu i bliski susret sa praškim mostovima. U popodnevnim časovima oko 16:30h polazak za Beograd. Putovanje kroz Češku, Slovačku, Mađarsku sa usputnim zadržavanjima radi odmora.
 6. dan BEOGRAD
  Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
 •  Prevoz autobusom turističke klase  na navedenoj relaciji / (mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju),
 •  Smeštaj u hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit)  na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak – kontinentalni)
 •  Usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja,
 •  Troškove ogranizacije putovanja
 •  Međunarodno putno zdravstveno osiguranje – 630 rsd (doplata 50% od cene osiguranja za osiguranje COVID-19) PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI ) ,
 •  Boravišnu taksu – 2 € po osobi po noći,
 •  Individualne troškove,
 •  Fakultativne izlete,
 •  Doplata za jednokrevetnu sobu – 90 € (isključivo na upit)

– Doplata za jednokrevetnu sobu – 90 € (isključivo na upit)

– Karlove Vari – 25 € / deca do 12 godina –  20 €,
– Drezden – 30 € / deca do 12 godina –  25 €,
– krstarenje Vltavom 1 sat – 15 € / deca do 12 godina –  10 €.

NAPOMENE U VEZI FAKLUTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

Podeli: