Rim avionom iz Niša

Program putovanja:

DAN 1. utorak / Beograd/Niš-Rim
Okupljanje putnika na aerodromu  “Nikola Tesla” u Beogradu i “Konstantin Veliki” u Nišu dva časa pre leta. Let iz Niša u 6.50h, iz Beograda u 7h. Sletanje na aerodrom Fuimicino u Rimu, transfer grupe do hotela. Pauza za osveženje. Fakultativni obilazak grada sa stručnim vodičem: Piazza Venezia, spomenik kralju Viktoru Emanuelu II i veličanstvena palata Venezia, Trajanova pijaca-Trajanov Stub, Forum, glavni trg iz doba rimskog carstva, gde su se donosile najvažnije odluke za celo carstvo. Šetnja do prelepe fontane Di trevi, najpoznatije rimske fontane. Nastavak do Piazze Navona – jednog od najlepših rimskih trgova sa baroknim palatama, crkvom Svete Agnese. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno veče za odmor. Noćenje.

DAN 2. sreda / Vatikan
Doručak. Slobodno vreme u ili fakultativni obilazak najmanje države sveta- Vatikana u kojoj je sedište poglavara Rimokatoličke crkve. Obilazak bazilike Sv. Petra, vatikanskog muzeja i Sikstinske kapele. Prilikom obilaska možemo uživati  u zbirkama antičkih statua, geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabara, sobe koje je oslikao Rafaelo i mnogi drugi veliki slikari. Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju je tavanicu oslikao Mikelanđelo. Nakon obilaska Vatikana i muzeja, slobodno popodne za individualno razgledanje, obilazak…..Ili želite još zabave i da saznate više o Rimu i italijanskoj kuhinji? Prijavite se kod vodiča za “Čas italijankse kuhinje” i naučite za jedno popodne kako se pravi pizza…….Individualni povratak u hotel. Slobodno veče ili mogućnost fakultativnog izleta: Rim noću: razgled grada na drugačiji način, koji se završava pauzom u nekom od italijanskih barova ili taverni…povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3. četvrtak / Rim- Napulj –Pompeja- Rim
Doručak . Slobodno vreme za individualno istraživanje i uživanje u čarima Večitog grada ili fakultativni izlet za Napoli. Polazak u ranim jutarnjim časovima, putovanje vozom ili autobusom. Po dolasku razgledanje grada sa vodičem pešaka ili
metro/bus: Piaza Garibaldi, Korzo Umberto I, Galerija Umberto I, Teatar San Karlo, najveći trg- Piazza di Plebiscito sa Kraljevskom palatom…..Pauza u centru grada kod picerije Brandi, gde je 1889. godine, nastala pica Margerita. Slobodno popodne u gradu za individiualno razgledanje ili poludnevni fakultativni odlazak sa vodičem za Pompeju (25km)– grada skamenjenog u vremenu. Vožnja vozom do Pompeje – čudo od grada” koji je jednog avgusta 79.godine u jednom danu ostao skamenjem vulkanskom lavom Vezuva, i tako “sačuvan” narednih vekova, a danas nam Pompeja govori o arhitekturi, kulturi, umetnosti i životu velike rimske imperije. Razgled sa vodičem: Bazilika, forum, trg, Macelluma, topla kupatila, pozorište, pekara…..Povratak do Napolija, vožnja ka Rimu. Dolazak u kasnim večernjim časovima. Noćenje.

DAN 4. petak-Rim – Tivoli – Rim- Niš/Beograd
Doručak. Napuštanje hotela i slobodan dan u Rimu za individualna razgledanja ili fakultativni obilazak Tivolija – drevnog grada u blizini Rima. Jutarnji polazak za Tivoli (33km, autobusom ili voz), po dolasku obilazak sa vodičem,  Vile d’Este, koju je na ostacima vile cara Hadrijana izgradio kardinal d’Este, kao svoj letnjikovac gde je preusmerio tok vode i napravio bez postrojenja velelepne fontane, vodoskoke. Povratak u Rim u ranim popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualni obilazak i šoping. Oko 18h transfer grupe do aerodroma. Direktan let za Niš u 21h, direktan let za Beograd u 20.50h. Sletanje na aerodrom u Nišu u 22.35h, Beogradu u 22.50h.  Kraj programa.

 • * Avioprevoz Niš-Rim-Niš ili Beograd –Rim-Beograd, sa aviotaksama po trenutnoj promo ceni u momentu objave ovog putovanja,
 • * 1 komad kabinskog prtljaga u dozvoljenim dimenzijama kompanije Airserbia do 8kg,
 • * transfer od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Rimu,
 • * 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa min. 3* ili 4* u širem centru Rima ili okolini, u 1/2 ili 1/2 sobama sa dodatnim/pomoćnim ležajem,
 • * usluge organizacije putovanja i turističko vođstvo puta, usluge pratioca/ili predstavnika iz agencije,
 • * transfer od Beograda do Niša ( za promo programe sa letovima iz Niša. Transfer moguć uz doplatu),
 • * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • * doplatu za večeru u hotelu, troškovi ishrane i pića van programski predviđenih,
 • * međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • * doplatu za veći bagaž (od 23kg), po trenutnom cenovniku aviokompanije,
 • * ulaznice za mesta koja se posećuju,
 • * gradsku komunalnu taksu u Rimu koja je stupila na snagu 01.09.2014. (4.00 € dnevno), plaćanje prilikom smeštaja,
 • * fakultativno razgledanja Rima prvog dana sa vodičem na srpskom jeziku,
 • fakultativne izlete i obilaske (Vatikan, Napulj, Tivoli, Rim noću)

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, posebna vrste sobe i sl), moguća na upit.

Minimalni broj putnika za realizaciju faklutativnh izleta je 30. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za odlazak na izlet, agencija ima pravo da ponudi: reorganizovan izlet javnim gradskim prevozom i/ili veću cenu fakultativnih izleta, koju putnik ima pravo da ne prihvati. Fakultativni izleti nisu sastavni deo programa, organizovani su u saradnji inopartnera, i cena im može biti promenjiva, i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd.

Cene fakultativnih izleta:

 • Vatikanski muzej, Sikstinsku kapela i baziluka Sv. Petra– 45€,
 • Obilazak grada- 15€,
 • Rim noću – 12€,
 • Tivoli – 45€,
 • Napoli – 45e (izlet za Pompeju sa ulaznicom i voznom kartom dodatnih 30e),
 • čas italijanske kuhinje (oko 1,5h) -35€;

Rezervacija fakultativnih izleta je moguća tokom isplate aranžmana, plaćanje se vrši inopartneru u inostranstvu po dolasku u Rim.

Transfer od/do aerodroma u Rimu: agencija napominjemo, transfere aerodrom- hotel-aerodrom, za ovaj aranžman , može da organizuje zakupljenim turističkim autobusom u Rimu  ili da organizuje transfere javnim gradskim prevozom (voz/autobus). Važno je napomenuti da važe rigorozna pravila ulaska turističkih autobusa u Rim, i da autobus nekada ne može doći do samog hotela, te se transfer i odlasci na izlete obavljaju, tj počinju i završavaju sa najdostupnijeg mesta za ulaz/izlaz iz autobusa.

Podeli: