Rim +

Program putovanja:

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD – RIM – (Putovanje Rim) Polazak iz Beograda u 17:00h sa parkinga Sava centra (savska strana), sastanak putnika 16:30. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju do Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi pauze i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan RIM – Očekivani dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Fakultativna poslepodnevna šetnja, upoznajmo Rim… Piazza del Popolo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona, Campo de’ Fiori, Castel San Angelo… Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan RIM – TIVOLI – VATIKAN – Doručak. Mogućnost fakultativne posete drevnom gradu Tivoliju i poseta čuvenoj vili d´Este koja je pod zastitom UNESCO-a u kojoj ćete uživati u predivnim vrtovima i fontanama (Fontana koja svira, sto fontana, pećine, vodopadi…), takodje i obići vilu čuvenog Ippolita koji je sa svojih samo 10 godina postao kardinal. Nakon obilaska Tivolija povratak u Rim.
Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete vatikanskim muzejima uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II ( 16. vek ), a njihove kolekcije se još uvek obogaćuju. Prilikom posete muzejima, obilaze se najznačajnije zbirke: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Noćenje.

4. dan RIM – OSTIA – Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na „Rimsko more“ -Ostiu. Tipičan italijanski grad, koji se nalazi na obali Tirenskog mora, dvadesetak kilometara od glavnog grada, Lido di Ostia. Ime grada u prevodu je “Plaža Ostia”, a zaista je poznato po luksuznim peščanim plažama, tako da uvek ima mnogo turista. Grad je osnovan 1884. godine od strane njegovih prvih stanovnika (seljaka koji su došli iz Ravene) . Slobodno vreme do povratka u Rim. U predvečernjim satima fakultativni izlet „Rim noću i boemska četvrt Trastevere“, individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan RIM – ANTIČKI RIM (COLOSEUM) – Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Slobodno vreme. Fakultativni izlet „ Antički Rim“ poseta Coloseumu i forumima. Sinonim za Colloseum “teatar flavijevaca” su svakako gladijatorske borbe ali Colloseum koji je počeo da gradi Vespazijan 72 god. je mnogo više od toga. Činjenica da je bio jedno od svetskih čuda je dovoljna da ga zajedno posetimo. Slobodno vreme do polaska za Srbiju.

6. dan BEOGRAD – Planiran dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. (Putovanje Rim)

VAŽNA NAPOMENA COVID 19 USLOVI:
– obavezno popunjavanje PLF obrasca
– Vakcine priznate od strane EMA-e Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Jonhson&Jonhson sa izdatim QR kodom
– Antigenski test ne stariji od 72 sata
OBAVEZNE SU SVE TRI STVARI

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
– smeštaj u hotelu 3* ili 4* na bazi tri noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/3 sobama
– stručno vođstvo puta
– razgledanje po programu
– troškove organizacije putovanja

 • CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
  – međunarodno putno zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
  – individualne troškove putnika
  – doplata za 1/1 – isključivo na upit
  – fakultativne izlete
  – karte za metro, bus
  – Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu ( uvedena 01.01.2011., plaća se na recepciji hotela za boravak u hotelima 2* i 3* – 4 eura po noćenju / po osobi , hotel 4* – 6 eura po noćenju/po osobi )
 • deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20 €,
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5%,
 •  putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 60 €(NA UPIT),
 • doplata za 1/1 sobu 90 €

FAKULTATIVNI PROGRAM:
– Šetnja sa lokalnim vodičem „Upoznajmo Rim“ 15 eura odrasli/10 eura deca do 12 godina – u cenu je uključen lokalni vodič na srpskom jeziku i slušalice
– Tivoli 25 eura odrasli / 15 eura deca do 12 godina – u cenu je uključen prevoz, ulaznice i vodič
– Rim noću i boemska četvrt Trastevere 10 eura odrasli / 7 eura deca do 12 godina
– Ostia 15 eura odrasli / 15 eura deca do 12 godina
– Vatikan 40 eura odrasli / 30 eura deca do 12 godina – u cenu je uključena rezervacija, ulaznice, lokalni vodič i slušalice ( prijave prilikom uplate)
– Antički Rim poseta Coloseumu i forumima cena 35eura, za decu 20eura – u cenu je uključena rezervacija, ulaznice, slušalice, lokalni vodiča ( prijave prilikom uplate).

 

Podeli: