M O S K V A i ST. PETERBURG

Program putovanja:

PROGRAM  BROJ  1  –  7 dana/6 noćenja 

 1. dan  BEOGRAD – MOSKVA 

Sastanak grupe dva sata pre poletanja na aerodromu “Nikola Tesla”. Let avio kompanije Air Serbia za Moskvu u 06:05 časova (let JU 650). Dolazak na moskovski aerodrom u 10:00 časova. Panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet “Lomonosov”, Poklonaja gora (Park Pobede) i dr. (bez ulaska u objekte).Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Obilazak Moskovskog metroa (fakultativno) u pratnji vodiča, posebno nekih od najlepših metro stanica, nalik na muzeje, bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima, portretima nacionalnih heroja. Slobodno vreme Noćenje. 

 1. dan   MOSKVA

Doručak. Fakultativni programKremljnajstariji deo Moskve i njen politički, duhovni i istorijski centarkompleks neponovljiv po svojoj arhitektonskoj i umetničkoj lepotiObilazak teritorije, Uspenske crkve u kojoj su krunisani svi ruski carevi, Arhangelske crkve, Car zvona i Car topa, kao i poseta Patrijaršijskoj palati. Slobodno vreme. Večernja Moskva sa reke – vožnja ekskluzivnim brodomrestoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvujedan od najlepše osvetljenih gradova na svetu.  Noćenje. 

 

 1. dan  MOSKVA

Doručak. Fakultativni programSergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksacentar ruskog pravoslavlja i duhovnostiranije rezidencija ruskog patrijarhaObilazak Troice Sergijeve Lavrebisera drevnoruske umetnosti i arhitektureLavra jerazvijajući se od usamljene drvene crkve u sred šume u XIV vekuimala različite uloge koje su bile od velikog značaja za rusku istorijuMuzej Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i pretstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju..Slobodno vreme. Noćenje. 

 

 1. dan MOSKVA – ST. PETERBURG 

Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Sankt Peterburg u 09:40 časova savremenim vozom SapsanDolazak u Sankt Peterburg u 13:30 časova. Sa železničke stanice panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospektKazanjski saborDvorski trgAdmiralitetVasiljevsko ostrvoErmitaž, Isakijevska saborna crkvaBronzani konjanik … (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje. 

 1. dan   ST. PETERBURG  

DoručakFakultativni program: Petropavlovska tvrđava, istorijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), Istorijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice.Ermitaž, obilazak jednog od najvećih muzeja na svetu, u zdanju Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž reke Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija ruskih careva, a u njegovoj bogatoj zbirci izdvajaju se remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta, Mikelanđela i drugih. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevekovne evropske umetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Slobodno vreme. Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova, do pozicije sa koje se najbolje vidi ovaj spetakl, koji predstavlja svakodnevnicu ovog grada, doći će se posle kraćeg noćnog panoramskog razgledanja grada, Noćenje. 

 1. dan   ST. PETERBURG  

Doručak. Fakultativni program: Peterhof – Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 107 hektaraEnterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Ekatarininom dvorcu vratila stari sjaj. Slobodno vreme. Noćenje. 

 1. dan   ST. PETERBURG- BEOGRAD 

Smeštaj tri odrasle osobe: 

– u Moskvi, u hotelu Delta 4* 

     ‘ u dvokrevetnoj i jednokrevetnoj sobi – bez doplate; 

     ‘ u dvosobnom apartmanu – doplata 55 EUR po osobi (na upit). 

– u Sankt Peterburgu, u hotelu Moskva 4*, –  na dopunskom ležaju* 

  * dopunski ležaji su nestandardni i nepogodni za osobe krupnije građe. 

 

V A Ž N E    N A P O M E N E: 

VAŽNO – Ulazak u Rusku federaciju –   

 Za ulazak u Rusku Federaciju neophodan je negativan PCR test ne stariji od 72 sata od trenutka putovanja. 

 • Obavezno je nošenje zaštitnih maski na aerodromutokom trajanja leta u avionu kao i u prevoznom sredstvu na transferu na destinaciji (autobusminibustaxi vozilo). Na pasoškoj kontroli putnici su obavezni da skinu masku radi potvrde identiteta. Na pojedinim aerodromima se vrši beskontaktno merenje temperature pre ulaska u avion. 
 • Avio kompanija neće prihvatiti na let putnika koji je COVID pozitivan. U slučaju da se na destinaciji utvrdi da je putnik COVID pozitivan agencija će takvom putniku o njegovom trošku organizovati prevoz i preduzeti sve druge mere kako bi se putnik zbrinuo. 

Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. 

Postoji mogućnost večernjih i noćnih letova i da se u tom slučaju ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče. 

 

Doručak Fakultativni program: Vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Severna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne reke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sećanje. Transfer do aerodroma. Let avio kompanije Air Serbia za Beograd u 21:35 časova (let JU 675). Dolazak u Beograd u 23:20 časova. Kraj usluge.

 • CENA ARANŽMANA OBUHVATA:  
  • Povratni avionski prevoz na svim relacijama letovima Air Serbia 
  • Troškove avio-taksi (cca 120 EUR, podložno je promeni); 
  • Prevoz vozom Sapsan Moskva – Sankt Peterburg  
  • Transferi prema programu  
  • Smeštaj u Moskvi (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 sobama  
  • Smeštaj u St. Peterburgu (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 4* u 1/2 i 1/2+1sobama 
  • Panoramsko razgledanje Moskve i St. Peterburga  
  • Troškove organizacije aranžamana 
  • Usluge pratioca grupe 
  • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:  

 • Individualno međunarodno zdravstveno osiguranje PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA. 
 • Fakultativni programi u Moskvi i St. Peterburgu 
 • Individualne troškove 

 CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI 

U sve cene uračunato je: vodič, autobus, ulaznice, slušalice. 

 

DOPLATE ZA 1/1 SOBU: 145€  

Doplata za polupansion (6 večera u hotelu) 80€. 

 POPUSTI:  

Deca od 2 – 12 godina –  plaćaju 645€. 

Treća odrasla osoba – Smeštaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju*, isključivo na upit

 

 

ST.PETERBURG 

Petropavlovska tvrđava –  – 30 €, Ermitaž – 50 €, Puškin (Carsko selo) – 55 €, vožnja kanalima i Nevom – 35 €, Peterhof, park sa fontanama – 45 €, Noćni Sankt Peterburg i podizanje mostova  30 €. 

MOSKVA 

Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Patrijaršijska palata – 45 €, Sergijev pasad  (bivši Zagorsk) – 45 €, Panorama Borodinske bitke – 35 €, Krstarenje rekom Moskvom – 45€,  obilazak Moskovskog metroa – 10 € 

 

 

Podeli: