Solun Dan Primirja

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 21:00 h (vreme polaska je podložno promeni) sa parkinga Muzeja 25.maj – Kuća cveća. Vožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.
2. dan SOLUN – ZEJTINLIK
Dolazak u Solun u prepodnevnim časovima. Obilazak srpskog vojničkog groblja “Zejtinlik”. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Galerijusov Slavoluk… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3. dan SOLUN – METEORI
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na Meteore – pravoslavno manastirsko naselje, smešteno u blizini grada Kalambake, u Tesalijskoj ravnici. Manastiri su poznati po svom nesvakidašnjem položaju na stenama i smatraju se najvrednijom skupinom manastira u Grčkoj, nakon Svete gore. Ukupno postoji 6 manastira, četiri muška i dva ženska: Preobraženje, Varlam, Sveti Nikola Anapavsis, Rusanu, Sveta Trojica i Sveti Stefan i na spisku su kulturne baštine UNESCO-a. Povratak u Solun. Noćna vožnja kroz Grčku i Severnu Makedoniju prema Srbiji.
4. SOLUN – ETNO SELO STARI PANTELEJMON POD OLIMPOM – KLANAC TEMPI – PARALIA – SOLUN
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta: Etno selo Stari Pantelejmon (Palaios Panteleimonas ili Old Panteleimonas) je drevno pastirsko selo, izgrađeno u 15 veku, na istočnoj padini planine Olimp. Ovo tradicionalno selo je 2003. proglašeno za Nacionalni spomenik baštine čime je postalo popularna turistička destinacija za posetu zbog svog živopisnog izgleda. Nalazi se na nadmorskoj visini od 700 m i nudi spektakularan pogled na zaliv Thermaikos i južnu obalu oblasti Pieria. Zatim, poseta jednom od najvećih grčkih svetilišta, crkvi Svete Petke u klancu Tempi. Crkva je značajna po tome, što se nalazi u pećini na liticama klanca gde je Sveta Petka provela nekoliko dana na svom putu prema Larisi, kao i po čudotvornom i lekovitom izvoru koji se nalazi u jednoj od pećina pored crkve. Paralija se nalazi u podnožju planine Olimp, smeštena na 70 km od Soluna i 6 km od grada Katerini.
Povratak u Solun. Polazak za Srbiju.
5. dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

 • prevoz modernim turističkim autobusima (tv, klima, dvd),
 • dva noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u Solunu u hotelu sa 3*,
 • smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
 • razgledanja i obilaske prema programu,
 • usluge vodiča tokom putovanja,
 • troškove organizacije putovanja.
 • boravišna taksa (plaća se na recepciji hotela po dolasku), po sobi, ukupno za 2 noći za hotel 3*- 3 €,
 • međunarodno zdravstveno osiguranje,
 • fakultativne izlete.

– doplata za 1/1 sobu 75 €,
– popust za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe 15 €,
– doplata za polazak iz Novog Sada 20 eura.

 • Meteori – 40 € odrasli / 30 € deca + ulaznice 3 € po manastiru
 • Etno selo Stari Pantelejmon pod Olimpom, Klanac Temopi, Paralia – 30 € odrasli / 20 € deca

*Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika.

*deca 2-12 godina ostvaruju popust

Podeli: