1. MAJ SICILIJA 2023

Program putovanja:

 1. DAN 23.04.2022. BEOGRAD

Polazak sa parkinga Sava Centra u 16:00 h. Skup putnika u 15:30h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

 

 1. DAN 24.04.2022. MONTEPULCIANO – CHIANCIANO TERME
  Dolazak u Montepulciano – gradić na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i umetnosti. Gradić je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi… Slobodno vreme.  Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine.  Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme, brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana.  Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, na čijoj se spoljašnosti može videti grb porodice Mediči. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

 1. DAN – 25.04.2022. CHIANCIANO TERME – AREZZO – CHIANCIANO TERME

Doručak.  Odjavljivanje iz hotela.  Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet u Arezzo – rodni grad Frančeska Petrarke i dom najposećenijeg festivala viteških borbi u Italiji.  Šetnja istorijskim delom grada:  Piazza Grande, poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznat i po Baziliki sv. Frančeska, crkvi San Domeniko i tvrđavi Medičijevih.  Slobodno vreme. Povratak u Chianciano Terme. Nastavak putovanja ka Siciliji. Noćna vožnja.

 

 1. DAN 26.04.2022. SICILIJA – LETOJANI – TAORMINA

U jutarnjim časovima dolazak u luku Villa San Giovanni. Vožnja trajektom do Messine. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor, individualne aktivnosti. Predveče mogućnost fakultativnog izleta u Taorminu. Grad Taormina se nalazi na istočnoj strani ostrva i ima fenomenalan pogled na Jonsko more i vulkan Etnu. Taormina je poznata po svom letnjem filmskom i muzičkom festivalu koji se održava u antičkom amfiteatru tokom letnje sezone. Iz razloga što je Taormina na brdu (300 m nadmorska visina), do podnožja gde se nalaze plaže dolazi se žičarom koja radi tokom celog dana. Do Taormine se stiže autobusom, vožnja žičarom do Porta Mesine i slobodno vreme za šetnju glavnom ulicom Corso Umberto. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

 

 1. DAN – 27.04. SICILIJA – SIRAKUZA

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta u jedan od najlepših gradova Sicilije, – SIRAKUZU, izgradjen na najmanjem ostrvu u sklopu Sicilije i poznatog pod nazivom – beli biser Jonskog mora. Nakon sat i po vožnje autoputem, dolazak u Sirakuzu. Barokni grad koga su osnovali Grci u 8 v.pne. uglavnom je poznat po čuvenom matematičaru Arhimedu koga su u Sirakuzi ubili rimski legionari. Obilazak grada: Arhimedov trg, ostaci grčkog pozorišta, rimskog amfiteatra, Hironov oltar… Pešačko razgledanje grada: Apolonov hram, Katedrala, crkva Sv. Lucije, fontana Aretuza… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 

 1. DAN – 28.04. SICILIJA – ETNA

Doručak. Fakultativni izlet na vulkan Etnu. Simbol i zaštitni znak Sicilije. Vožnja kroz vinograde i živopisne predele podnožja Etne, mesto Zaferana odakle se pruža panoramski pogled na obalu Jonskog mora. Odlazak do visine od 1900 m, degustacija lokalnih domaćih proizvoda (vino, rakija, med…). Slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera nastalih pre 100 g. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. DAN – 29.04. SICILIJA – SICILIJANSKA SELA – MODUGNO

Doručak. Odjavljivanje iz hotela. Poludnevni fakultativni izlet u SICILIJANSKA SELA. Poseta tipičnim Sicilijanskim mestima Forca d’Agro i Savoka, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”. Upoznavanje sa lokalnom tradicijom i običajima na Siciliji u autentičnom ambijentu. Obilazak crkve S. Lućije, poseta muzeju u Savoki i čuvenom baru Viteli u kojem je Al Paćino snimao legendarne scene. U popodnevnim časovima polazak prema Messini – gradu koji zovu Vrata Sicilije, vožnja trajektom, nastavak putovanja ka Bariju. Dolazak u Modugno. Smeštaj u hotel. Noćenje.

 

 1. DAN 30.04. – ALBEROBELLO – BARI

Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili fakultativna poseta jednom neverovatno neobičnom gradiću – Alberobello koji predstavlja sinonim turizma za regiju Apulija. Najveća atrakcija su neodoljive kućice sa kupastim krovovima koje lokalno stanovništvo naziva „truli“ kojih ima samo u ovoj regiji, tačnije u oblasti Merđe dei Truli . Preko hiljadu ovakvih neobičnih, malih, okruglih kućica sa kupastim krovovima koji se zovu ”pinakolo”. Slobodno vreme. Povratak u Bari. Večernje ukrcavanje na feribot. Noćna plovidba.

 

 1. dan/01.05. – DRAČ – BEOGRAD
  Iskrcavanje u luku u Draču. Panoramsko razgledanje: Rimski amfiteatar, Vizantijski market…Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Srbiji. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima, TV, DVD, audio oprema,)

-Smeštaj u Chianciano Termama (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu Aggravi 3* u 1/2 i 1/3 sobama,

-Smeštaj na Siciliji (3 noćenja sa doručkom u hotelu Da Peppe 3* – Letojani u 1/2 i 1/3 sobama),

-Smeštaj u Modugno – Bari (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu Best Western Hotel HR 4* u 1/2 i 1/3 sobama,
-1 noćenje na trajektu Bari – Drač u kabinama 1/2 i 1/3

-Obilaske prema programu putovanja – Montepulciano, Drač

-Usluge licenciranog vodiča grupe,

-Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,

-Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

 

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
-Fakultativne izlete i ulaznice minimum 30 pax

Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Chianciano Terme i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3 *- 1€ po noćenju / po osobi

-gradska komunalna taksa za Siciliju – Letojani, koja se plaća na licu mesta na recepciji; za boravak u hotelima sa 3 *- 0,5€ po noćenju / po osobi

– gradska komunalna taksa za Modugno – Bari: u momentu objavljivanja ovog programa nije uvedena; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela.

– Međunarodno zdravstveno osiguranje

– Individualne troškove putnika

– Doplata za 1/1 sobu 120

 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

Poludnevni izlet – Arezzo – Cena za odrasle od 25€/deca 15€

– Poludnevni izlet – Sicilijanska sela- Cena za odrasle od 25€/deca 15€

– Poludnevni izlet – vulkan Etna – Cena za odrasle od 25€/deca 15€

– Celodnevni izlet – Sirakuza – Cena za odrasle 35€/za decu 20€

– Poludnevni izlet – Taormina Cena za odrasle 20€/za decu 10€ (cena uključuje prevoz i povratnu kartu za žičaru)

– Poludnevni izlet – Alberobelo – Cena za odrasle 25€/za decu 15€

 

PROMOTIVNA CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA: 140€

 

Podeli: