Krstarenje Nilom 2022

 • Cairo skyline, Egypt

 • A beautiful camel stands against the backdrop of the Great Pyramid of Giza

Program putovanja:

DAN 1. sreda, 13.04./  BEOGRAD- HURGADA- KAIRO

Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla. Prijava za let, pasoška kontrola, direktan za Hurgadu u 6.30h.  Sletanje u Hurgadu u 9.50h po lokalnom vemenu. Po sletanju kratak predah, polazak za Kairo (450km).  Vožnja uz pauze po potrebi.U ranim popodnevnim časovima dolazak do jedne od najvećih koptskih svetinja, manastir Sv.Antonija u pustinji, iz 356 godine. Nakon obilaska nastavak vožnje do Kaira (150km). Dolazak u ranim večernjim časovima, smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 2. četvrtak, 14.04./  KAIRO

Doručak. Program počinje odlaskom do Gize (15km),  obilazak 3 najznačajnije piramide, Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, potom odlazak u hram kralja Kefrena sa Velikom Sfingom. Pauza za osveženje i ručak. Nastavak obilaska Kaira sa vodičem:“Grada mrtvih”, Kairske kule, Opere, palate Arapske lige, zoološkog vrta, botaničke bašte, Univerziteta u Kairu…Poseta Muzeja sa Tutankamonovim blagom, a zatim bazara Han el Halili. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 3. petak, 15.04./  KAIRO

Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje Kaira, ili fakultativni celodnevni izlet u Aleksandriju (200km). Vožnja uz pauze za osveženje, po dolasku panoramsko razgledanje grada sa vodičem. Odlazak u poslednju rezidenciju egipatskih kraljeva-vrtovi Montaze, odlazak u džamiju Mursi Abu el  Abas, panoramski obilazak tvrđave Kait Bey na mestu gde je nekada bio svetionik Faros. Obilazak biblioteke, koja je čuvala sve tajne onoga sveta i izgorela pod nerazjašnjenim okolnostima, a gde je na mestu nekadašnje najveće riznice znanja starog sveta izgrađena moderna biblioteka u futurističkom stilu. Na zidovima biblioteke uklesana su sva fonetska pisma, pa i naše ćirilično. Povratak u Kairo u večernjim časovima. Večera. Noćenje.

DAN 4. subota, 16.04. KAIRO-ASUAN

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska. Fakultativni poludnevni izlet za Memfis, koptske četvrti,

U večernjim časovima transfer do železničke stanice, ukrcavanje u voz. Večera u restoranu/ vozu. Noćenje u spavaćim kolima. Noćna vožnja za Asuan….

DAN 5. nedelja 17.04. ASUAN

Doručak u vozu. Dolazak na sam jug Egipta, u Asuan u jutarnjim časovima. Transfer grupe do hotela, kratak predah. Obilazak velike asuanske brane i kamenoloma gde se nalazi džinovski nedovršeni obelisk i poseta hramu Fili. U popodnevnim časovima moguća plovidba felukama po Nilu oko ade Elefantine, Botaničke baste i Mauzoleja Aga Kana. Večera. Noćenje.

DAN 6. ponedeljak, 18.04. ASUAN-ABU SIMBEL-KOM OMBO-EDFU

Doručak. Fakultativni obilazak Abu Simbela (45km) ili slobodno pre podne. Ukrcavanje na brod. Ručak. Plovidba ka Kom Ombu. Pristajanje u Kom Ombu, te poseta dvojnom Horusovom i Sobekovom hramu iz Ptolomejskog perioda. Povratak na brod. Odmor i plovidba ka Edfuu. Večera. Noćenje.

DAN 7. utorak, 19.04. LUKSOR

 

Doručak. Poseta hramu boga Horusa u Edfu. Ručak. Poseta hramu Karnak. Poseta istočnoj obali Nila i obilazak veličanstvenog hrama Luksor. Večera. Noćenje.

DAN 8. sreda, 20.04. LUKSOR

Doručak. Poseta zapadnoj obali Nila i obilazak Doline Kraljeva, Hrama Hatšepsuta i Memnonovih kolosa. Ručak. Povratak na brod.  Večera. Noćenje.

DAN 9. četvrtak, 21.04. LUKSOR-HURGADA

Doručak. Iskrcavanje sa broda, nastavak obilaska autobusom, Dandare i Abidosa. Polazak za Hurgadu (330km). Dolazak u Hurgada. Smeštaj u hotel. Ručak i boravak na bazi all inclusive usluge. Noćenje.

 

 

             DAN 10. petak, 22.04. HURGADA

Slobodno vreme za odmor i kupanje. Ishrana na bazi na bazi all inclusive usluge. Noćenje.

 

DAN 11. subota, 23.04. HURGADA

Slobodno vreme za odmor i kupanje. Ishrana na bazi na bazi all inclusive usluge. Slobodno vreme do

polaska. U kasnim večernjim časovima, odjava iz hotela, transfer do aerodroma.

 

       DAN 12. nedelja, 24.04. BEOGRAD

Prijava za let za Beograd. Direktan let u 02.05h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 05.30h. Kraj programa.

 

 •  Cena aranžmana obuhvata: * avioprevoz Beograd-Hurgada-Beograd, direktnim letom AirCairo avokompanije,* smeštaj 3 noćenja u Kairu u hotelu  5* na bazi polupansiona,

  * smeštaj 1 noćenje u vozu, u spavaćim kolima, dvokrevetne kabine, na bazi polupansiona,

  * smeštaj 1 noćenje u Asuanu u hotelu  5* na bazi polupansiona,

  * smeštaj 3 noćenja na brodu sa 5* na bazi punog pansiona,

  * smeštaj 3 noćenja u Hurgadi u hotelu sa min 4*/ 5* na bazi all inclusive usluge,

  * prevoz modernism turističkim autobusom po programu,

  * razgled Kaira sa lokalnim vodičem i vodičem na srpskom jeziku sa uključenim ručkom,

  * usluge stručnog vodiča za planirana razgledanja,

  * usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

  * usluge turističke organizacije i realizacije programa,

   

 • Cena aranžmana ne obuhvata:: * individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge, i usluge koji nisu obuhvaćeni programom putovanja,* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,* organizovanje fakultativnih izleta tokom boravka, (Memfis, Aleksandrija, Abu Simbel)* obilaske, angažovanje stručnih vodiča, prevoza, ili transfera van predviđenog programa,

  * trošak napojnica (u ukupnom iznosu 55$) deo obavezne prakse u Egiptu,

  * viza za Egipat 25$ na aerodromu (u Ambasadi Egipta u Beogradu, cena je 13$),

  * putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza

Nisu sastavni deo programa, i organizovani su u saradnji sa inopartnerom. Minimum za realizaciju fakultataivnog izeta je 25 putnika.Neophodna je rezervacija pre polaska na putovanje

Aleksandrija– autobusom u pratnji lokalnog vodiča i vodiča na srpskom jeziku, autobusom. Ručak u restoranu. Cena: 70€

Memfis, Sakara– autobusom u pratnji lokalnog vodiča i vodiča na srpskom jeziku, autobusom.Ručak u restoranu. Cena: 90€

Abu Simbel– autobusom u pratnji lokalnog vodiča i vodiča na srpskom jeziku, autobusom. Ručak u restoranu. Cena: 100€

Paket svih izleta staje 230€.

Podeli: