Dvorci Bavarske

Program putovanja:

6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA U MINHENU

13. – 18. APRIL 2023. / 28. APRIL – 3. MAJ 2023.

MINHEN – NIMFENBURG – LINDERHOF – NOJŠVANŠTAJN – KIMZE – PASAU

 

1. dan (četvrtak 13. april / petak 28. april)     Polazak iz Beograda (Sava centar) i Novog Sada (AS „Vojvodina“) u popodnevnim satima (oko 16h). Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (petak 14. april / subota 29. april)   Dolazak u prepodnevnim satima na JEZERO KIMZE. Po dolasku u grad PRIEN ukrcavanje na brod (fakultativno) za Hereninzel („Muško ostrvo”) na kojem će se posetiti dvorac Herenkimze koji je izgradio Ludvig II u kombinaciji rokokoa i baroka sa mnogobrojnim detaljima od zlata, skupocenog porcelana i mermera. Dvorac nikada nije dovršen, a kralj je u njemu boravio samo 9 dana. Nastavak vožnje brodićem do ostrva Fraueninzel („Žensko ostrvo”). Slobodno vreme za uživanje na ostrvu uz obilazak kompleksa Benediktinske opatije. Nastavak putovanja do MINHENA. Dolazak u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel u regiji grada. Noćenje.

3. dan (subota 15. april / nedelja 30. april)   Doručak. Panoramsko razgledanje centra bavarske prestonice: Švabing – umetnički i univerzitetski kvart, Odeonplac sa Feldhernsalom i Teatiner crkvomMinhenski dvorac Rezidenc – zimska rezidencija dinastije Vitelsbah, Bogorodičina crkva sa dva barokna zvonika, Marienplatc (Marijin trg) – srce starog Minhena sa Gradskom kućom i čuvenim Glokenšpilom – starim satom sa figurinama; crkva Svetog PetraStara Gradska kućaGradska Pivnica – Hofbrojhaus u kojoj je Hitler održao svoj čuveni govor,… Obilazak NIMFENBURGA, kraljevske rezidencije dinastije Vitelsbah iz koje potiče i čuveni bavarski „ludi“ kralj Ludvig II. Razgledanje baroknih vrtova. Slobodno vreme u centru grada. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.

4. dan (nedelja 16. april / ponedeljak 1. maj)   Doručak. Celodnevni fakultativni izlet. Putovanje ka oblasti Bavarskih Alpa. Uživanje u spektakularnim pejsažima koji su inspirisali Riharda Vagnera da stvori neka od najvećih dela klasične muzike. Obilazak bajkovitog zamka LINDERHOF, jedinog od tri dvorca koji je kralj Ludvig II završio za života. Dvorac je okružen sjajnim parkovima sa čudnim građevinama koje pripadaju svetu Vagnerovih opera. Odlazak do možda najlepšeg i najspektakularnijeg zamka na svetu NOJŠVANŠTAJNA koji je poslužio kao inspiracija velikom Voltu Dizniju za zamak Trnove Ružice. Novi labuđi grad, kako glasi ime u prevodu, predstavlja ostvarenje sna kralja Ludviga II. U magnovenju, kralj je osmislio dvorac iz snova koji u ranim jutarnjim satima obavijaju oblaci mistične magle koja se diže iz doline ispod litice na kojoj je zamak sazdan. Zaista prizor koji će svakoga ostaviti bez daha… Nakon obilaska zamka povratak u hotel. Noćenje.

5. dan (ponedeljak 17. april / utorak 2. maj)     Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak iz Minhena i putovanje do obližnjeg grada PASAU na reci Dunav. Po dolasku, sledi organizovani pešački obilazak grada uz razgledanje: katedrala Sv. Stefana, špic tri reke, Gradska kuća,… Slobodno vreme do 15h. Polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Austrije i Slovenije i Hrvatske.

6. dan (utorak 18. april / sreda 3. maj) Dolazak u Novi Sad / Beograd u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

 •  prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 • 3 noćenja sa doručkom („buffet“ švedski sto – samoposluživanje) u hotelu sa 3* u regiji Minhena
 •   smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 •  obilaske Minhena i grada Pasau prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
 •  usluge vodiča
 • organizacione troškove
 •  Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1200 dinara za osobe 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 2400 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 150 €
 • Obavezna doplata na licu mesta za brodski transfer Prien-Hereninzel-Fraueninzel-Prien – 10 €

– Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €

– Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 150 €

– Obavezna doplata na licu mesta za brodski transfer Prien-Hereninzel-Fraueninzel-Prien – 10 €

PAKET IZLETA

za uplate u agenciji

 
umesto 100 € samo 75 €

Navedena cena uključuje i sledeće predviđene izlete:

 • Dvorac Nimfenburg sa ulaznicom i obilaskom prema programu
 • Izlet Linderhof – Nojšvanštajn sa obilascima prema programu i uključenim ulaznicama za dvorce
 • Obilazak ostrva Hereninzel, dvorca Herenkimze sa uključenom ulaznicom i ostrva Frauinzel (bez karte za brod)

 

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:

 • Dvorac Nimfenburg sa vodičem, muzej kočija i muzej porcelana – 30 €
 • Izlet Linderhof – Nojšvanštajn sa ulaznicama za dvorce – 45 €
 • Ulaznica i obilazak dvorca Herenkimze, ostrva Hereninsel i Frauinsel – 25 €
Podeli: