Švedska Danska avionom iz Niša Uskrs

Program putovanja:

17.04.-20.04.2020.

DAN 1. petak, Niš/Beograd- Malme
Okupljаnje grupe dva sata pre polaska na aerodromu u NIšu ili Beogradu. Let za Malme je u 18.40h (iz Niša) I u 18.10h (iz Beograda) kompanijom Wizzair. Sletanje u Malme, u 21.05h (let iz Niša), u 20.25h (let iz Beograda).Transfer do hotela. Uz kratko upoznavanje sa gradom “gde-šta-kako”. Noćenje.

DAN 2. subota, izlet za Kopenhagen
Doručak. Slobodan dan u Malmeu ili fakultativni izlet za Kopenhagen. Polazak grupe počinje prelaskom 16km dugačkog mosta, koji se smatra jednim od najleših na svetu – čudo arhitekture. Nakon tridesetak minuta dolazi se u najmanju skandinavsku državu – Dansku. Kopenhagen, grad u kome su nastale jedne od najlepših bajki sveta, Hansa Kristijana Andersena. Ceo grad je i svedok bajki, u kome i danas stanuju kraljica, princ i princeza. Obilazak počinje ulicom Stroget- proglašenom najdužom ulicom na svetu, Radhuspladsen-glavnog trga grada. Tivolija- zabavnog parka, trg gradske skupštine Rådhuspladsen, luka Mala Sirena – simbol grada, Rosenborg zamak – letnja palata Kristijana IV… Nakon razgledanja moguća fakultativna vožnja kanalima, brodićem ili slobodno vreme za osveženje uz dansko pivo, dansko pecivo ili obilazak mnogobrojnih znamenitosti danske prestonice, koji su po statistici najsrećniji narod na svetu, dok je sam grad Kopenhagen 2008. god. od strane Lifestil magazine,proglašen najprijatnijim mestom za život na planeti…Povratak u Malme oko 19h. Noćenje.

DAN 3. nedelja, Malme – Helsingborg – Lund
Doručak. Slobodan dan u Malmeu ili fakultativni celodnevni izlet . Polazak nakon doručka, dolazak u Helsingborg, grad koji takodje pripada regiji Skone, na 60 km od Malmea. Jedan je od najstarijih gradova u Švedskoj, osnovan je u 11. veku. Po dolasku sledi obilazak gradski trg, tvrdjava, pozorište, crkva Presvete Bogorodice. Slobodno vreme u Helsingborgu do polaska za Lund. Povratak  ka Malmeu, uz usputni obilazak gradića Lunda, poznatog po Univerzitetu Lund, jednom od najjačih visokoškolskih ustanova u Skandinaviji, i najstariji grad u Švedskoj, u kome je još 1085.god., osnovana najstarija škola u Švedskoj. Obilazak dobro očuvanog gradskog jezgra, najstarije katedrale u romanskom stilu iz  XI veka. Povratak u Malme I odlazak na ručak oko 17h. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4. ponedeljak, Malme – Niš/Beograd
Doručak. Slobodno prepodne ili fakultativan obilazak grada sa vodičem. Obilazak užeg centra: najveći skandinavsji trg Stortorget, statua kralja Karla X, Sankt Petrikyrkan- kasnogotička katedrala, Opera- jedna od najvećih u Skandinaviji, Gradska kuća, Foklets park, Turning Torso- najviša građevina Skandinavije…..slobodno vreme u centru. Mogućnost obilaska renesansnog dvorca Malmöhus Slott, nekada dvorca danskog kralja Kristijana III, a ukome se danas nalaze nekoliko muzeja.…Slobodno vreme do 13h u gradu(za putnike koji lete za Niš) I do 18h(za putnike koji lete za Beograd). Transfer do aerodorma. Let za Niš je u 15.50h, za Beograd u 20.55h iz Malmea. Sletanje u Niš/Beograd.Kraj programa.

.

 • Avioprevoz Niš- Malme- Niš (dinarski deo aranžmana je PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno )
 • dozvoljeni prtljaga na letu, ( 2 komada ručnog prtljaga po dozvoljneim dimnezijama aviokompanije 55x40x23 cm do 10 kg i 20x30x40 cm)
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3***  u širem centru Malmea ili okolini, u 1/2 ili 1/2+1 sobama,
 • turistička organizacija puta, usluga pratioca grupe tokom boravka i realizacije programa
 • organizovanje fakultativnih izleta tokom boravka sa vodičem na srpskom jeziku,
 • troškove povratnog transfera aerodrom-hotel-aerodrom
 •  individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • doplatu za večeru u hotelu ili van hotela,
 • ulaznice za mesta koja se posećuju,
 • obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • troškove fakulatativnih izleta,

-celodnevni izlet za Kopenhagen (35€),
-razgledanje Malmea sa vodičem (13€),
-izlet za Lund i Helsinborg sa ručkom u Malmeu (35€)

Popusti i doplate:
*Doplata za jednokrevetnu sobu je 80% od deviznog dela aranžmana.
*Popust za treću osobu u 1/2 +1 sobi je 10€
Napominjemo da su cene promenjive (!) , i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd. Uključuju usluge organizacije inopartnera, angažovanje prevoza, vodiča, ulaznica.

INFORMACIJE U VEZI AVIOPREVOZA:

 • Avioprevoz je organizovan kompanijom Wizzair iz Niša za Malme, Švedska. U cenu je uračunata aviokarta sa prtljazima sledećih dimenzija: 55x40x23cm do 10 kg I 20x30x40 cm
 • Putnici mogu izvršiti doplatu za još jedan komad prtljaga po tarifnom cenovniku aviokompanije. U kabinksom, ručnom prtljagu, nije moguće nositi tečnost, metalne predmete i slično, a detaljne uslove možete dobiti od agencije organizatora ili na web sajtu aviokompanije www.wizzair.com

 

-celodnevni izlet za Kopenhagen (35€),
-razgledanje Malmea sa vodičem (13€),
-izlet za Lund i Helsinborg sa ručkom u Malmeu (35€)

Napominjemo da su cene fakultativnih izleta promenjive (!) , i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd. Uključuju usluge organizacije inopartnera, angažovanje prevoza, vodiča, ulaznica.

Rezervacija fakultativnih izleta je moguća tokom isplate aranžmana, plaćanje se vrši inopartneru u inostranstvu.
Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera.

Podeli: