Valensija avionom

 • Valencia

Program putovanja:

VALENSIJA

Izleti i posete: ●“KALATRAVIN GRAD UMETNOSTI I NAUKE” ●“GANDIJA, ŠATIVA I ALBUFERA, NACIONALNI PARK”

 • BENIDORM I ALIKANTE”

5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*) – avionom

Polazak: 16. april (povratak 20. april 2023)

 1. dan (nedelja, 16. april) BEOGRAD – VALENSIJA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 30h. Poletanje za Valensiju u 17.05h (let JU594). Dolazak u Valensiju u 19.55h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: istorijski centar grada, isušeno korito reke Turije, prolaz kroz jedine dve preostale kapije grada, kojih je nekad bilo 26 – Porta de Serans i Tores de Kvart, nastavak ka katedrali, korida, zgrada berze koja predstavlja simbol prosperiteta grada tokom 15. veka kada je grad doživeo svoje zlatno doba. Katedrala je primer mediteranske gotike,zbog čega je i uvrštena na UNESCO-vu listu svetske kulturne baštine; zatim Trg de la Reina, centralna gradska pijaca, gradska kuća izgrađena u modernističkom stilu… Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Noćenje.
 2. dan (ponedeljak, 17. april) VALENSIJA Doručak. Informativni pešački obilazak centra grada sa vodičem. Kasnije odlazak na poludnevni fakultativni izlet u Kalatravin grad umetnosti i nauke uz posetu Okeanarijumu. Ovaj kompleks predstavlja remek delo umetnika Santijaga Kalatrave koji je rođen u Valensiji i koji predstavlja jednu od najznačajnijih atrakcija grada i njegov je zaštitni Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija”, koja je zapravo zgrada opera; Hemisferik-jedinstvena bioskopska sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; okeanografski muzej; Umbrakle-gradski vrt; Agora-sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. Slobodno poslepodne. Noćenje.
 3. dan (utorak, 18. april) VALENSIJA – BENIDORM – ALIKANTE – VALENSIJA Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet Benidorm i Alikante. Benidorm je udaljen od Valensije oko 130 km i jedno je od najpopularnijih španskih letovališta. Obalom dominira moderna arhitektura, nasuprot starom gradu, odakle se može uživati u panoramskom Nakon šetnje starim gradom i kraće pauze, sledi nastavak putovanja duž Bele obale (Costa Blanca) i dolazak u Alikante, još jedan od slavnih gradova španskog turizma. Prepoznatljiv je po tvrđavi Santa Barbara koja se uzdiže na steni iznad grada, a njena izgradnja se vezuje za IX vek i doba vladavine Mavara. Ispod same tvrđave se prostire park (Parque De La Ereta), koji je ujedno i najpeši gradski vidikovac. Sledi šetnja starim gradom u kom se u kolopletu uskih, živopisnih ulica nalaze crkva Svetog Nikole i gradska kuća koja je prepoznatljiva po baroknoj arhitekturi. Obilazak starog grada se završava na čuvenoj aveniji Esplanada de Espanja (Explanada de Espana), popločanom sa 6 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme nakon šetnje možete provesti i na gradskoj plaži Playa del Postiguet, šetalištu Paseo Maritimo, uživajući u nekom od poznatih lokalnih vina i gastronosmkih specijaliteta sa ovog podneblja. Povratak u Valensiju u kasnim popodnevnim časovima. Noćenje.
 4. dan (sreda, april) VALENSIJA – GANDIA – ŠATIVA – VALENSIJA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Gandiju, Šativu i Nacionalni park Albufera. Odlazak autobusom do Gandije, mesta na delu morske obale koja je poznata pod nazivom Kosta del Azahar I koja se nalazi oko 65 km južno od Valensije. Ovo je bio važan kulturni I komercijalni centra u 15. I 16 veku, poznat i po porodici Bordžija. Danas je ovo jedan od najvećih priobalnih gradova i značajan turistički centar. Nastavak putovanja do Šative, grada na obali reke Albaida, u kome su Arapi u 12. veku proizvodili papir, te je grad postao kulturni i obrazovni centra regije. Grad se nalazi u podnožju brda na kome se nalazi zamak. Nastavak putovanja do Nacionalnog parka Albufera, slatkovodnog jezera i ušća u zaliv. Prirodni biodiverzitet ovog rezervata omogućava raznolikost flore i faune u toku cele godine. Povratak u Valensiju. Noćenje.
 5. dan (četvrtak, april) VALENSIJA – BEOGRAD Doručak. Transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 09.55h (let JU591). Dolazak u Beograd u 12.35h.
 • avionski prevoz na relaciji Beograd – Valensija – Beograd (prevoznik Air Serbia),
 • aerodromske takse (oko 49 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima)
 • smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (4 noćenja sa doručkom),
 • transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Valensiji prema programu,
 • panoramsko razgledanje grada,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja
 • boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po noći po osobi (plaća se na recepciji hotela),
 • fakultativni izleti,
 • ulaznice na lokalitetima i posete,
 • međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

 

 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 240 evra
 • Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Kalatravin grad nauke i tehnike sa posetom Okeanarijumu”. Cena: 60 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom i ulaznica za
 • Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Benidorm i Alikante”. Cena: 60 U cenu je uključen prevoz autobusom.
 • Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Gandija, Šativa i Nacionalni park Albufera”. Cena: 70 evra. U cenu je uključen autobuski prevoz, ulaznica za palatu Bordžija i za Nacionalni park

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Valensiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

 

Podeli: