Bad Hofgastein

Bad Hofgastein je skijaški centar koji se nalazi u austrijskoj provinciji Salzburg. Smešten je na 835 metara nadmorske visine u najsunčanijem delu doline Gastein. Ovaj ekskluzivni ski i wellness centar deo je Gasteiner Tal doline i mreže koju čine 28 skijališta. Ovo skijalište je sa susednim Bad Gasteinom povezano stazama i žičarama, a u blizini su malo izdvojeniji Sportgastein i Dorf Gastein.

 

 

Bad Hofgastein poseduje oko 210 kilometara ski staza. Kompleks skijališta proteže se na visinama od 857 metara do 2686 metara. Najniži deo nalazi se u Bad Hofgasteinu, a vrh je u Sportgasteinu koji važi za deo sa najboljim kvalitetom snega i sa nešto manjom gužvom. Skijašima je na raspolaganju šest staza, jedna gondola i jedno sidro. Kada je konkretno o Bad Hofgasteinu reč on se može pohvaliti sa 60 kilometara teških staza, 117 kilometara staza srednje težine i sa oko 60 kilometara staza namenjenih početnicima. Skijalište poseduje i oko 90 kilometara staza za skijaško trčanje.

 

 

Od staza bi trebalo probati crvene staze H1, H2 i H2A koje se nalaze u Bad Hofgasteinu. Ove tri staze su povezane pa tako spustom prelazite visinsku razliku od 1400 metara. Odlične staze su i B11 i B20. Skijalište poseduje i topove za veštačko osnežavanje koji pokrivaju većinu staza. Kada je reč o sistemu žičara Bad Hofgastein poseduje 6 gondola i 13 ski sedežnica.

 

 

Najpoznatija crna staza u ovom delu Austrije je Graukogel. Skijaški kompleks od nekoliko ski centara se može pohvaliti i osvetljenom stazom Bockstein. Osvetljena je i staza za sankanje Bellevue-Alm koja je dugačka 2,5 kilometra. Turistima je na raspolaganju i veoma atraktivan snowboard park Gastein. Obližnji Bad Gastein važi za centar koji je najpoznatiji po snowboard stazama. Skijalište poseduje i nekoliko dobrih škola skijanja i svaka ima svoj poligon za vežbanje.

 

 

Restorani / Kafići / Noćni provod

Bad Hofgastein obiluje restoranima, kafićima i prodavnicama. Gradić poseduje izuzetno lepu pešačku zonu u kojoj je većina restorana smeštena, a jedna od glavnih atrakcija je Kurpark. Najpoznatiji restorani su Momento i Wirtshaus Tropferl. Obližnjem Bad Gasteinu poseban šarm daju brojni planinski restorani raštrkani po stazama. Najpopularniji restorani su restoran Rossalm, restoran Wirtshaus Jagerhaus, restoran Orania Stuberl i restoran Valeriehaus u Alpima. Ovde Vas očekuje i bogat noćni život ali i veliki kazino. Jedan od glavnih događaja u Bad Gasteinu je muzički festival Snow Jazz Gastein. Najpopularniji barovi su Ice Cube, Silver Bullet i Kraftwerk.

 

 

Ostale aktivnosti

Skijalište Bad Hofgastein poznato je po termama Alphen koje se nalaze na 32.000 kvadratnih metara. Posebno su interesantne jer se iz zgrada pruža predivan pogled na Alpe. Kompleks poseduje saune, wellness program, gejzire, bazene sa toboganima i još puno zanimljivih programa. U Bad Gasteinu nalazi se još jedan veliki wellness centar. U pitanju su Felsentherme. U blizini je i najpoznatiji termalni izvor bogat radonom zbog čega je i Bad Gastein poznat kao nuklearna banja. U Bad Hofgasteinu nalazi se i veliki broj luksuznih hotela, sa luksuznim restoranima i barovima, ali i buticima.

 

 

 

Osim dobro opremljenih staza za skijanje i snowboard mesto je poznato i po stazama za skijaško trčanje i stazama za pešačenje koje prolaze kroz prelepe predele ove doline. Obližnji ski centar Bad Gastein poseduje i klizalište i stazu za tubing na snegu, a dosta popularna aktivnost su i izleti na sankama. Od izleta se posebno preporučuje obilazak nacionalnog parka Hohe Tauern. Možete videti viseći most koji je dugačak 140 metara i nalazi se na visini od preko 2300 metara. Gigantski viseći most otvoren je tokom cele godine.

 

 

 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Bad Hofgastein.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 7363 puta