Lezbos je treće po veličini ostrvo u Grčkoj, nalazi se u severo-istočnom delu Egejskog mora. Prostire se na površini od 1 633 km², sa dužinom obale od 320 km. Svega 20 km udaljeno od obale Turske i grada Ajvalik. Najveći i glavni grad na ostrvu Mitilini, gde se nalazi i aerodrom i luka, ali je najvažniji grad Molivos (Mitimna), grad koji se zbog svoje jedinstvene arhitekture nalazi pod zaštitom UNESCO-a.

Turisti u najvećoj meri posećuju još turistička mesta kao što su Petra, Anaksos, Skala Kaloni, Plomari, Vatera, Skala Eresu. Ostrvo Lezbos je rodno mesto jedne od najpoznatijih pesnika iz antičkog perioda, Sapfo i Alkaios.

Preporučujemo da na prvom mestu, posetite turističku prestonicu, grad Molivos. Vozeći se od Mitilinija preko Skale Kaloni kroz maslinjake i planine, ništa Vas neće pripremiti za taj pogled na jedinstveni grad, na čijem vrhu dominira tvrđava i na čijim se obroncima nalaze kamene kuće kružno postavljene. Ovo je jedina destinacija gde pogled na grad zaista vredi više od pogleda na more. Apsolutno je nepoznato da se na Lezbosu, u oblasti Sigri na zapadu ostrva, nalaze ostaci jedinstvene okamenjene šume sekvoja (jedina druga na svetu se nalazi u Americi), gde ćete u prirodnjačkom muzeju moći da vidite i zamislite kako je sve izgledalo nekoliko stotina miliona godina ranije.