Vaskrs na Krfu

Program putovanja:

1.дан – Среда
Окупљање групе у вечерњим часовима из Београда. Путовање кроз Србију, Македонију и Грчку са успутним задржавањима ради одмора, пасошких и царинских формалности.

2.дан – Четвртак
Долазак у раним јутарњим часовима у Солун и обилазак цркве Светог Димитрија, те полазак за Игуменицу. Долазак на Крф и панорамско разгледање града. Смештај у апартманима на острву до 30км од града Крфа у 1/3 или 1/4 апартманима са купатилом. Двокреветни апартмани на упит уз доплату.  По жељи одлазак у град на читању 12 Јеванђеља и повратак градским аутобусом са представником агенције (цена карте није укључена).

3.дан – Велики Петак
Велики петак је најстарија церемонија која се слави још од 16.века на овакав начин на острву, на тај дан се износи плаштаница и праве се литије по целом граду. Присуствовање литији. Одлазак до Српске куће, те бродићем на острво Видо уколико бродићи буду саобраћали (факултативно) , обилазак костурнице. Слободно време и присуствовање изношењима плаштаница из многих цркава на Крфу. Повратак у смештај. У вечерњим сатима могућ одлазак до града Крфа где би се присуствовало изношењу последње Плаштанице из Митрополије градским превозом (цена карте није укључена у цену). Повратак у апартмане. Ноћење.

4.дан – Велика Субота
Окупљање групе у јутарњим часовима и одлазак у цркву Светог Спиридона. Јединствена је прилика присуствовати свечаној литији као и изношењу моштију Светог Спиридона – чудотворца, иначе заштитника острва Крф. У 11ч. присуствовање јединственој церемонији бацања врчева. По завршетку церемоније, слободно време у граду. Повратак у смештај. Окупљање групе око 22 ч и одлазак до града Крфа. На једном од најлепших тргова у Европи- Спианада , заједно са више десетина хиљада људи, под светлошћу запаљених свећа бићемо део величанствене и јединствене прославе Васкрса уз литију. Затим наступа парада филхармонијских оркестра са незаборавним ватрометом који ће употпунити ово магично вече. Повратак у апартмане. Ноћење.

5.дан – ВАСКРС – Недеља
Окупљање групе у раним јутарњим часовима. Одлазак на Васкршњу литургију у град Крф. Време за обилазак острва. Факултативни одлазак до најлепшег залива на Медитерану – Палеокастрица који се налази на западној обали острва (факултативно) . Посета манастиру пресвете Богородице. Повратак у смештај. У вечерњим часовима факултативна организација грчке вечери у традиционалној таверни на Крфу. Повратак у апартмане. Ноћење

6.дан – Понедељак
Ујутру одлазак до луке, укрцавање на трајект за Игуменицу. Одлазак до манастирског комплекса Метеора и обилазак једног од манастира (у зависности од радног времена). Обилазак радионице икона и предах за ручак,  те полазак  за Србију ка граничном прелазу Евзони.Наставак пута кроз Македонију и Србију.

7.дан – Уторак
У врло раним јутарњим часовима долазак у Београд.

– превоз аутобусом туристичке класе
– превоз трајектом Игуменица – Крф – Игуменица (или Игуменица – Лефкими – Игуменица)
– 4 ноћења (у апартманима или хотелу 2 или 3*) у Ипсосу, Дасији или Гувији у 1/3 или 1/4 са купатилом
– водство и организацију пута
– Обиласке према програму

  • Оброке.
  • Међународно осигурање
  • Индивидуалне трошкове.
  • Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

– Доплата за двокреветну собу 5000 дин. по особи за цео боравак
– Доплата за једнокреветну собу 16000 дин. по особи за цео боравак
– Доплата за друго седиште 16000 дин.
– Захтев за посебно седиште 5000 дин.

  • Факултативни обилазак манастира Палеокастрица – 12е
  • Вожњу бродићем до острва Видо уколико буду саобраћали – 10е
  • Факултативни одлазак на Грчко вече – 35е
  • Обилазак једног о манастира Метеора са водичем – 7е
    Пакет свих обилазака: 60е
Podeli: