Afissos je simpatično mirno letovalište locirano na južnoj strani Piliona. Nalazi se na oko 25 kilometara od Volosa. Nekada malo ribarsko mestašce danas polako postaje jedna od posećenijih destinacija. Okružen je šumom i peščanim plažama i poznat je po čistoj morskoj vodi. Ako svemu tome dodamo tradicionalni grčki šarm i mir kojim mesto odiše imamo zagarantovano lepo i rasterećujuće letovanje. Afissos je idealno mesto za porodice sa malom decom. Poznat je i po brojnim tavernama i barovima.

Ovo grčko selo zanimljivo je zbog uskih i strmih ulica. Centralno mesto je Trg Ljubavi na kome se nalaze brojne taverne. Trg je još poznat po drvoredu platana i manjoj fontani. Selo ima i manju luku gde možete iznajmiti i vodeni taksi koji će vas odvesti do neke skrivene plaže ili uvale. Prema legendi Afissos se nalazi na mestu gde se nekada nalazio drevni Afetes kroz koji su prošli Argonauti na svom putu do Kolhide, tragajući za zlatnim runom. Navodno, ovde su se zaustavili kako bi se snabdeli vodom za put.

Tri najpoznatije plaže Afissosa su Kalifteri, Lagoudi i Ambovos. Osim što su jako prijatne i uređene za odmor i sunčanje, plaže Afissosa pružaju i mogućnosti za skijanje na vodi, surfovanje, vožnju banana čamcem… Na samom ulazu u grad nalazi se Kalifteri plaža. Okružena je gustom šumom i poznata je po prijatnom prirodnom hladu. Plaža je nagrađena plavom zastavicom i pruža dobre uslove za ronjenje. Na plaži se nalazi i Argonautički park, restoran i bar.

Lagoudi je šljunkovita plaža koja je zbog prijatnog ambijenta u kome se nalazi jako zanimljiva porodicama. Na njoj nema restorana i barova. Mnogo opremljenija je plaža Abovos. Jako je zanimljiva mlađim turistima zbog talasa koji su jako česti na ovoj obali. Plaža je opremljena restoranima i barovima, ležaljkama i suncobranima.

U samom Afissosu postoji puno taverni, restorana i kafića. Najpoznatiji restorani su Arriba, restoran Selini, Glaros, restoran Zorbas i taverna Paris. Na mnogim plažama se u toku sezone organizuju interesantne žurke, a u istim barovima tokom dana možete rezervisati ležaljku. Najpoznatiji barovi su Marabu Bar, Costa Kali beach bar i Sempre Qui bar. Afissos je mirno i prijatno mesto i posebno je simpatična šetnja u predvečerje pored mora ili uživanje u sladoledu na malom trgu u centru mesta.