Nea Roda je izgrađena na najjužnijem delu poluostrva Atos, udaljena 130 kilometara od Soluna. Živopisno selo je popločano uskim uličicama i tradicionalnim kamenim kućama sa dvorištima punim cveća, ali je sa druge strane, poslednjih godina, izgrađeno i dosta novih zgrada. Dok šetate mestom bićete prijatno iznenađeni velikim brojem arheoloških nalazišta, koja svedoče o brojnim istorijskim događajima koji su se odigrali na ovim prostorima.

Na suprotnom kraju Nea Rode nalazi se mala luka, gde svakog dana od lokalnih ribolovaca možete kupiti svežu ribu i plodove mora po veoma povoljnim cenama. Za boravak ovde možete izabrati hotelski ili apartmanski smeštaj sa pogledom na more i prijateljskom uslugom njihovih vlasnika. Organizovana su dnevna krstarenja ka poluostrvu Atos. Blizina Ouranopolisa (9 km), Jerisosa (5 km), Svete GoreAmuljanija (jedinog naseljenog ostrva na celom Halkidikiju), srpskog manastira “Kakovo” kao i mnogobrojnih rajskih plaža u okruženju, razlozi su više zbog kojih bi trebalo odabrati Nea Rodu za letovanje.

Ono što svakako krasi Nea Rodu jeste izuzetno čisto more i prelepa peščana plaža koja poseduje Plavu zastavu Mediterana. U prirodni pejzaž uklapa se lepo i čisto more, široke peščane plaže i mnoga druga zanimljiva mesta. Ovde možete upražnjavati sportove na vodi i pesku, a za ljubitelje ribolova ovo mesto je pravi mali raj. Zalazak sunca baca tihi veo misterije na živopisno primorsko mesto. Pogled sa obližnjeg brda na selo pružiće Vam neverovatan osećaj. Za sve one koji su se umorili od gužve na popularnim plažama i letovalištima, a želeli bi da otkriju nešto novo, da uživaju u prirodnim lepotama, čistim plažama i u pravom opuštenom odmoru, Nea Roda je pravi izbor.