Zakintos je najpopularnije jonsko ostrvo, mesto je na kojem će sva vaša čula uživati tokom odmora. Naspram mora egzotično tirkizne boje nalazi se stenovita obala sa bujnom vegetacijom pa je doživljaj prirode neverovatan. Zakintos je najfrekventnije ostrvo kada su mladi u pitanju, a nadaleko poznato mesto Laganas centar je danonoćne zabave i provoda. Tokom letovanja na Zakintosu obavezno posetite Plave pećine, uvalu Navajo gde vas očekuje sjajno kupanje i opuštanje, ali i plažu Gerakas gde možete videti retku zaštićenu vrstu kornjača Caretta Caretta.

Laganas se nalazi na jugozapadnom delu ostrva u istoimenom zalivu. Jedna je od prvih oblasti u kojima se razvio masovni turizam. Udaljen je 7 km od aerodroma i 8 km od glavnog grada Zantea sa kojim je dobro povezan autobuskim linijama što ga čini odličnom polaznom tačkom za istraživanje ostrva. Veliki deo Laganasa predstavlja Nacionalni Pomorski park koji je osnovan radi zaštite kornjača. Naime, svake godine u letnjim mesecima (jun, jul i avgust) ugrožena vrsta kornjača (Caretta caretta) migrira do zaliva Laganas kako bi položila svoja jaja na plaži. Laganas pokriva južni deo Zakintosa. Njegovo opštinsko sedište je grad Pantokratoras. Opštinska jedinica Laganas ima površinu od 74.104 km². Njeni najveći gradovi su Mouzaki, Lithakia, Pantokratoras, Kalamaki, Laganas i Keri. Centralni i istočni deo opštinske jedinice su ravni, ali postoje brda do 450 m nadmorske visine na zapadu. Laganas, deo zajednice Pantokratorasa, je na jugoistočnoj obali.

Svakako se za Laganas može reći da je centar svih dešavanja na ostrvu. Najviše nosi ovaj epitet zbog atraktivnog i raznolikog noćnog života. Barovi, noćni klubovi i diskoteke su neizbežne lokacije za sve one koji na ostrvo dođu željni dobrog provoda. Ponudu upotpunjuju i restorani i taverne sa raznovrsnom kuhinjom. Laganas je parti destinacija u Evropi za posetioce iz mnogih zemalja. U gradu ima mnogo noćnih klubova, restorana i lokalnih suvenirnica. Laganas je naročito popularan među mladim britanskim, srpskim, holandskim, švedskim i nemačkim turistima.