Kala Nera nalazi se istočno od Volosa i od njega je udaljena oko 18 kilometara. Jedna je od omiljenih destinacija kako naših tako i domaćih turista. Mesto pripada opštini Milies. Smatra se da je ovaj deo poluostrva najlepši, sa najlepšim morem i sa puno mogućnosti za uživanje.

Ovo grčko ribarsko selo nalazi se u zalivu Pagasitik i na njegovoj jugoistočnoj strani nalazi se ušće reke Belegrino koja je prirodna granica Kala Nere i sela Koropi. Selo je poznato po brojnim festivalima koji se ovde održavaju u periodu od maja do septembra. Osim lepog mora, plaža i okoline ovde možete uživati i u upoznavanju grčke kulture, hrane, nacionalnih igara…

Naziv Kala Nera je kovanica i u prevodu znači “dobra voda”. Ne treba da nagađamo puno kakvo je more koje zapljuskuje obalu Kala Nere. Mesto je nagrađeno i Plavom zastavom zbog uređenosti i čistoće plaže.

Na glavnoj plaži Kala Nere, koja se nalazi na početku mesta, nalaze se mnogobrojne taverne i kafići. Hladovinu prave visoki eukaliptusi i platani i ova plaža važi za jednu od najlepših na ovom poluostrvu. Plaža je dugačka i peskovito-šljunkovita. Obalu prati šetalište dugačko oko kilometar i po, a na početku se nalazi i malo pristanište sa par brodića. U blizini mesta nalazi se i najveća plaža poluostrva – Boufa.

Okolina Kala Nere zanimljiva je za obilazak. Mesto koje morate posetiti kada ste ovde je Ana Lehonia koja se nalazi na brdu Nevestiki. Ovde se nalaze ostaci nekadašnjeg drevnog grada Metoni, kako se nekada zvao. Na istom brdu nalazi se i vila Kontos za koju se smatra da je ukleta. Prelepom okolinom i tradicionalnom grčkom arhitekturom može se pohvaliti i planinsko selo Milies koje se nalazi pored Ano Lehonia.

Kao i u svakom grčkom selu i ovde možete birati između puno restorana i taverni. Najpoznatije taverne su Paris, restoran Naftilos, taverna Pagasitikos, restoran Ana Na Ena Milo, taverna Sikia i taverna Roumeli. Tokom sezone, od maja do septembra, održava se veliki broj festivala. Neki od najpoznatijih su festival Trikeri kada možete uživati u tradicionalnoj muzici, plesu i narodnim nošnjama, festival cveća Alli Meria, festival Katochori koji se održava u čast tradicionalnog pića tsipouro, festival noćnog ribolova Agria i izložba cveća na seoskom trgu Makrirachi.